امانقلیچ شادمهر، در تشریح وضعیت نشر کتاب در شهرستان گرگان، کنترل قاچاق کاغذ و توزبع آن در قالب تعاونیها را راهکار سریع برای خروج از بحران نشر کتاب دانست.
وی با تاکید بر لزوم حمایت از ناشران شهرستانی ادامه داد: ناشران شهرستانی در انتظار حمایتهای دولتی در قالب پرداخت وام و اعمال سیاستهای تشویقی هستند.
شادمهر درباره راهکارهای کاهش آثار منفی افزایش قیمت کاغذ برای ناشران شهرستانی افزود: مشکلات نشر مشخص است. قاچاق کاغذ باید از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کنترل و کمبود کاغذ با توزیع آن در قالب تعاونی جبران شود.
مدیرمسئول انتشارات «ایلآرما» درباره میزان تولید کتاب امسال با مدت مشابه سال گذشته بیان کرد: سال گذشته جریان تولید کتاب رضایتبخش بود اما سال جاری حتی با وجود اخذ مجوز چاپ به دلیل ناتوانی مالی، موفق به انتشار کتاب نشدهایم. توان باقی مانده، برای چاپ کتابهای دانشگاهی آن هم با شمارگان 50 و یا 100 نسخه صرف میشود. معدود کتابهای عمومی نیز با همین شمارگان و دیجیتالی منتشر میشوند.
وی گفت: مسئولان اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گلستان با توجه به وضعیت فعلی به شمارگان 100 و 50 نسخهای راضیاند و میگویند در شرایط فعلی این روال ادامه پیدا کند.
شادمهر با اشاره به آسیبهای گرانی کاغذ و نبود حمایت از ناشران بیان کرد: برخی از فعالان که علاوه بر انتشارات، چاپخانه نیز دارند، منافع و سود مالی را اولویت قرار داده و قیمت کتاب را بهدلخواه تعیین میکنند. این دسته از فعالان، کتاب را از نویسنده و یا ناشر تحویل میگیرند و بدون توجه به تنظیم قرارداد، قیمت فعلی کاغذ و یا دیگر ملزومات، کتاب را تعیین قیمت میکنند. نویسندگان و ناشران نیز با توجه به شمارگان پایین کتاب شرایط چاپخانهداران را میپذیرند.
وی درباره تاثیر آغاز سال تحصیلی جدید بر بازار نشر کتاب گفت: به نظر نمیرسد که با شروع سال تحصیلی جدید، اتفاق قابلتوجهی را در وضعیت بازار نشر شاهد نباشیم. اگر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، راهکاری نداشته باشد این ادامه این وضعیت نگرانکنندهتر خواهد شد.
مدیرمسئول انتشارات «ایلآرما» افزود: شهرستان گنبدکاوس چهار-پنج ناشر دارد و انتشارات ایلآرما ازجمله ناشران فعال این شهرستان به حساب میآید. البته من نیز از وضعیت فعلی مستاصل شدهام. طی 6 ماه اول انتشار 10 تا 12 کتاب را در دست داشتیم که به دلیل مشکلات مالی موفق شدیم تنها 6 عنوان کتاب منتشر کنیم.
نظر شما