چهارشنبه ۹ آبان ۱۳۹۷ - ۱۳:۰۱
پا به پای ناصرخسرو بر جاده ابریشم

یکصد و هشتمین نشست از سلسله نشست‌های مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب با عنوان «پا به پای ناصرخسرو بر جاده ابریشم» با بررسی کتاب‌های «سفر دیدار و سفر برگذشتنی» برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، یکصد و هشتمین نشست از سلسله نشست‌های مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب با عنوان «پا به پای ناصرخسرو بر جادۀ ابریشم» برگزار می‌شود.

در این نشست دکتر محمدرضا توکلی صابری سخنرانی خواهد کرد.

توكلى صابرى، استاد بازنشسته داروسازى و شيمى پزشكى، در سال ١٣٨٢ براى اولين بار مسير سفر ناصرخسرو را به تدريج در طى هفت سال پیموده و از مكان‌هايى كه ناصرخسرو گذشته بود، عكس و فيلم گرفت. ایشان گزارش خود از اين ديدارها را در كتاب سفر برگذشتنى نوشته است.

توکلی صابری در پايان اين مسير طولانی به ديدار مزار ناصرخسرو در كوهستان‌هاى بدخشان رفته و گزارش این سفر و اولين عكس‌ها از آرامگاه ناصرخسرو را در كتاب سفر ديدار منتشر كرد. هر دو كتاب سفر برگذشتنى و سفر ديدار موفق به دریافت جايزه ادبی جلال آل احمد شدند.

موضوع این نشست گزارش سفر وی پا به پای ناصرخسرو است.
 


ناصرخسرو اولين كسى است كه سفرنامه حج نوشته است و در هزاره پس از وى كسان بسيارى چه از كشورهاى اسلامى و چه از اروپا، آمريكا، آسيا، و استراليا به حج رفته و گزارش سفر خود را نوشته‌اند.
 
سفر برگذشتنى شرح سفر محمدرضا توكلى صابرى به مناسبت هزارمين زادروز  ناصرخسرو شاعر، فيلسوف، و جهانگرد ايرانى است. توكلى صابرى براى اولين بار مسير سفر ناصرخسرو را به تدريج در طى هفت سال رفته و از روستاها، شهرها و كشورهايى كه ناصرخسرو گذر كرده و از بناها، مسجدها، قلعه‌ها، دروازه‌ها، دولاب‌ها، کاريزها، زيارتگاه‌ها، مزارها، گورستان‌ها، بازارها، کليساها، چشمه‌ها، نيل سنج‌ها، آبشارها، و زيارتگاه‌هايى كه ناصرخسرو بازديد كرده، عكس و فيلم گرفته و گزارش خود را از اين ديدارها نوشته است.
 
كتاب سفر برگذشتنى، سفرنامه‌اى در سفرنامه است، زيرا نه تنها شرحى بر سفرنامه ناصرخسرو است، سفرنامه  نويسنده را نيز در بردارد. در اين كتاب بخش‌هاى مبهم سفرنامه روشن شده و نكات تازه‌اى در مورد سفرنامه ناصرخسرو گزارش شده است. در اين كتاب خواننده با تغييراتى كه پس از هزار سال در مسير سفر ناصرخسرو رخ داده است آشنا مى‌شود.
 
توكلى صابرى در پايان اين مسير دراز به ديدار مزار ناصرخسرو در بدخشان رفته و گزارش آن را در كتاب «سفر ديدار» منتشر كرده است.
 
                     محمدرضا توکلی صابری

توکلی صابری، فارغ‌التحصیل دانشکده داروسازی دانشگاه تهران است. او همچنین از دانشگاه دومونفورت در انگلستان درجه دکتری در شیمی پزشکی و فوق دکتری را از دانشگاه اکس‌تر اخذ کرده است. چند سالی هم در دانشگاه‌های ایران، انگلیس و آمریکا به تدریس و تحقیق مشغول بوده و اکنون ازیک کمپانی انتشارات علمی در آمریکا به عنوان نویسنده علمی بازنشسته شده است. دکتر توکلی صابری در ایران سردبیر نشریه «طب و دارو»  بوده و با چند نشریه دیگر مانند «دارو و درمان»، «پیام» و «رازی» نیز همکاری داشته است.

وی مؤلف و مترجم حدود چهل کتاب در زمینه پزشکی، داروسازی، علم، ادبیات و فلسفه است. عناوین برخی آثار وی عبارت است از: فرهنگ دارویی، فرهنگ داروسازی، گیاهان دارویی، علم چیست؟ جهان فراطبیعی، فرهنگ طب سنتی، چنین گویند طبیبان، گزیده بهترین آثار جابربن حیان در کیمیاگری، شش نظریه که جهان را تغییر داد، قوانین و نظریه های علمی، و چیزهای دیگر، به ژنوم خوش آمدید، و چرا اندازه مهم است؟

این نشست روز دوشنبه 14 آبان سال جاری از ساعت 16 تا 17:30 در مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب واقع در خیابان انقلاب بین خیابان ابوریحان و دانشگاه پلاک 1182 ساختمان فروردین طبقه دوم واحد 8 برگزار می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها