امیراسماعیل آذر، با بیان این مطلب که ما نیاز به یک کلینیک کتاب داریم بیان کرد: در محلهها باید کلینیک کتابی باشد که هرماه به یک ناشر و آثارش اختصاص پیدا کند و مخاطبان با آثارش ارتباط برقرار کنند.
وی با تاکید بر نقش صداوسیما در ترویج کتابخوانی عنوان کرد: ازجمله برنامههای مفید دیگر این است که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با همکاری صداوسیما و یک ماه قبل از برپایی هفته و نمایشگاه کتاب یک برنامه تلویزیونی داشته باشد و در آن برنامه به ترغیب مخاطب به کتاب و کتابخوانی بپردازد.
این مجری و کارشناس برنامههای ادبی با پیشنهاد تشکیل کلینیک کتاب در محلهها گفت: همچنین ما نیاز به یک کلینیک کتاب داریم یعنی در محلهها باید کلینیک کتابی باشد که هرماه به یک ناشر و آثارش اختصاص پیدا کند و مخاطبان و علاقهمندان آن ناشر در هرکدام از حوزههای علومانسانی که دوست دارند در نمایش از کتابها و آثارش حضور پیدا کنند.
آذر درباره عامل اصلی کم انگیزگی مردم به کتاب و کتابخوانی ادامه داد: عامل اصلی هرکاری که در آن خدشه و توقف است، نظاممند نبودن و کمبود کارشناسان طراز اول و درست است. افراد عادی نمیتوانند دست مردم را گرفته و به جایگاه رشد و کمال برسانند و به قول افلاطون؛ «فیلسوفان باید دست به کار شوند». ما باید دست جامعه را گرفته و به بالا بکشیم.
وی افزود: چند دهه پیش امام خمینی(ره) فرمودند: «صدا و سیما یک دانشگاه است.» اگر بخواهیم این سخن را تفسیر کنیم به این نتیجه میرسیم که باید سطح اندیشه مردم را بالا بکشیم که این کار و هر کار دیگر نیاز به مدیریت و نظاممندی دارد. تا زمانی که ما دانشگری، دانش و تخصصگرایی را در کارها ملاک قرار ندهیم، رشد نخواهیم داشت و مردم را با دانش تربیت نخواهیم کرد.
مدیرعامل موسسه فرهنگی هنری فرهنگبان در پایان گفت: بیان این راهکارها و این صحبت کردنها نقشی است که از طریق تجربه و مطالعه به آنها رسیدهام و اگر لباس تحقق به تن کند مفید خواهد بود چراکه از لحاظ علمی ثابت شده است.
بیستوششمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با شعار «حال خوش خواندن» از تاریخ ۲۴ آبان تا ۱ آذرماه با مشارکت بیش از ۵۰ نهاد و سازمان در سراسر کشور برگزار میشود.
نظر شما