هفدهمین نمایشگاه بزرگ کتاب استان کرمان با شعار «حال خوش خواندن» از شنبه 19 آبانماه شروع به کار کرده و تا ۲۴ آبان از ساعت ۱۰ صبح تا ۸ شب در محل دائمی نمایشگاههای جنوبشرق کرمان دایر است.
در اولین روز از این نمایشگاه در محل آن، یعنی محل دائمی نمایشگاههای جنوبشرق که بیرون از شهر و در مجاورت بزرگراه کرمان – باغین حاضر شدیم تا از اوضاع کمی و کیفی نمایشگاه گزارشی تهیه کنیم. نمایشگاه در دو سالن باستانی پاریزی و خواجوی کرمانی در حال برگزاری است و حدود 350 غرفه از ناشران یا نمایندگان ناشران کشوری و استانی در حال فعالیت هستند.
حضور عکاسباشی در غرفه انتشارات مرکز کرمانشناسی
علاوه بر ناشران سراسری و کشوری چون انتشارات علمیوفرهنگی، انتشارات امیرکبیر، نشر هرمس، نیماژ، افق، اطلاعات، آموت، نگاه، رشد، مدرسه، شانی، فصلپنجم و... از انتشارات استانی مهم حاضر در این نمایشگاه، انتشارات مرکز کرمانشناسی است که عمده فعالیت آن معرفی مشاهیر، مفاخر و مراکز تاریخی و باستانی استان کرمان است. غرفه انتشارات مرکز کرمانشناسی که در سالن دکتر باستانی پاریزی واقع شده، در طول نمایشگاه میزبان مظفر طاهری یا عکاسباشی است که کتاب «نامآوران کرمان در دهه هفتاد خورشیدی» را در این انتشارات به چاپ رسانده است. این کتاب شامل تصویرهایی است که مظفر طاهری از نامآوران استان کرمان در دهه هفتاد عکاسی کرده و در یک مجلد گردآوری کرده است.
مظفر طاهری
به گفته برخی از ناشران و بازدیدکنندگان، دور بودن مکان برگزاری هفدهمین دوره نمایشگاه کتاب کرمان از مرکز شهر، باعث استقبال کمتر از نمایشگاه نسبت به دورههای قبل شده، اما شواهد نشان میدهد که غرفه انتشارات آموت در سالن باستانی پاریزی از پربازدیدترین غرفههای روز اول نمایشگاه است. ازدحام جمعیت جلوی این غرفه نشان از استقبال خوب از کتابهای این انتشارات دارد که برای راهنمایی بیشتر مخاطبان خود، لیستی از پرفروشهای نشر را در دو بخش تالیف و ترجمه بر دیوار غرفه خود چسباندهاند و مسئول غرفه پیشبینی میکرد در طول این نمایشگاه نیز همین کتابها پرفروش خواهند شد.
متخصص بیهوشی با هزینه شخصی برای کودکان مینویسد
اولین غرفه در سمت چپ ورودی سالن خواجوی کرمانی از اتفاقات جالب و قابلتوجه این نمایشگاه است. غرفهای برای معرفی و عرضه مجموعه داستانهای «مهتاب و کرم شبتاب» که برای کودکان تهیه و تدوین شده است. نکته جالب این داستانها هم این است که نویسنده این مجموعه داستان دکتر بتول غفاری، متخصص بیهوشی قلب است که به عنوان یک خیر فرهنگی به حوزه کتاب کودک وارد شده است. به گفته غفاری، مجموعه داستانهای مهتاب و کرم شبتاب قرار است در 100 جلد و در حوزه رفتار و اخلاق کودکان منتشر شود که تاکنون 4 جلد ان منتشر شده و تا جلد دهم آن هم آماده چاپ است؛ همچنین در طول نمایشگاه، سایت کتابهای «مهتاب و کرم شبتاب» هم با حضور مسئولین رونمایی خواهد شد. قابل ذکر است که نگارش و تمامی هزینههای تصویرگری و چاپ کتاب برعهده خود غفاری است و با هزینه شخصی اقدام به چاپ و نشر این کتابها کرده است.
غرفه انتشارات افق، نگاه، نیماژ و نشر نون در سالن خواجوی کرمانی هم نسبت به دیگر غرفهها تعداد بازدیدکننده بیشتری به خود اختصاص داده و مخاطبانی از سطوح سنی مختلف را گرد خود جمع کردهاند. به گفته گنابادی، مسئول غرفه نشر نیماژ، این غرفه برنامه دیدار با نویسنده را دارد و به احتمال زیاد، طی روزهای آتی نمایشگاه،مهدی بهرامی از نویسندگان کرمانی که کتاب اخیر او با عنوان «هشتِ پیانیست» او در این نشر به چاپ رسیده، میزبان مخاطبان خود خواهد بود. غرفه نشر نون هم از دیگر غرفههای فعال نمایشگاه بود که کتاب «ترینیتی» نوشته لئون اوریس را با ترجمه داود نوابی، مترجم پیشکسوت کرمانی، پس از وقفه طولانی و چندین ساله، برای اولین بار عرضه کرده بود که به گفته احمد حسنزاده این ترجمه از اتفاقات بزرگ ادبی برای کرمان و کشور خواهد بود.
نشرهای مربوط به کودکان و انتشارات آموزشی هم از دیگر بخشهای این نمایشگاه بود که مخاطب کودک و نوجوان را به نمایشگاه کشانده بود. البته غرفههایی هم وجود داشت که هنوز در دست اجرا بود و برخی از غرفهها هم تازه کار چینش کتابهای خود را انجام میدادند.
حضور 644 ناشر و نمایندگی ناشران در قالب ٣٣٠ غرفه
در ادامه برای اطلاع از اطلاعات کمی پیرامون نمایشگاه به سراغ مسئولین نمایشگاه رفتیم که وفایی، مدیر هفدهمین نماشگاه کتاب کرمان و معاون مدیرکل ارشاد استان کرمان، در گفتوگو با ایبنا گفت: ٦٤٤ ناشر و نمایندگی ناشران از سراسر کشور در این نمایشگاه احضور دارند که در قالب ٣٣٠ غرفه کتابهای خودشان را عرضه میکنند. ناشران کرمانی و کتابفروشیهای کرمانی که نمایندگی ناشران کشوری را دارند هم در در قالب 20 غرفه در نمایشگاه حضور دارند که ناشران کتابهای خودشان و نمایندگی ناشران هم کتابهای مد نظر را عرضه خواهند کرد.
وی بیان کرد: این نمایشگاه یک جدول برنامههای جنبی دارد که هر روز در نمایشگاه اجرا خواهد شد. در مجموع بیش از ده برنامه جنبی نظیر جشن امضای کتاب، رونمایی از کتاب، رونمایی از سایت و ... خواهیم داشت. همچنین اختتامیه پنجمین جشنواره مطبوعات را داریم، چون امسال همزمان با هفدهمین نمایشگاه کتاب کرمان، چهارمین نمایشگاه مطبوعات و رسانههای کرمان هم برگزار میشود، بنابراین اختتامیه پنجمین جشنواره مطبوعات و رسانههای استان را هم در برنامههای جنبی این نمایشگاه داریم.
برنامههای جنبی نمایشگاه کتاب کرمان
وفایی از حضور باشگاههای کتابخوانی در محل نمایشگاه خبر داد و گفت: باشگاههایی که در جام باشگاههای کتابخوانی کودکو نوجوان شرکت کردهاند، در نمایشگاه حاضر خواهند شد. همچنین اختتامیه برنامه جشنواره قصهگویی استان را هم در نمایشگاه داریم. برنامههای جنبی متنوع دیگری هم هست که تدارک دیده، در جدولی ارائه شده و به اطلاع مردم هم خواهد رسید.
وی ادامه داد: صداوسیمای مرکز کرمان هم یک برنامه ویژه تدارک دیده که در ایام نمایشگاه ضبط و پخش میشود و به این صورت است که برخی از نویسندگان و اهالی کتاب را برای این برنامه دعوت کردهاند. جلسههای نقد و پرسشوپاسخ هم تدارک دیدهاند که از برنامههای جنبی نمایشگاه است و در همین هفته برگزار میشود. مصاحبههای مطبوعاتی، گفتوگوهای اقتصادی، گفتوگوهایی پیرامون کتاب با حضور اصحاب رسانه که در نمایشگاه مطبوعات حضور دارند و ... هم کلیات برنامههایی است که برای هفدهمین نمایشگاه کتاب کرمان در نظر گرفتهایم.
بنا به اعلام مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی شمال استان کرمان در نمایشگاه بزرگ کتاب امسال ٦٥٠ میلیون تومان بن کتاب توزیع میشود که با ٢٠ درصد تخفیف به مردم واگذار میشود و ١٠ درصد هم ناشران ارائه میدهند.
لازم به ذکر است که هفدهمین نمایشگاه بزرگ کتاب استان کرمان از نوزدهم تا ۲۴ آبان از ساعت ۱۰ صبح تا ۸ شب در محل دائمی نمایشگاههای جنوبشرق دایر است.
نظر شما