10 نمایشگاه کتاب همزمان با ویژه برنامههای جشن بهار مهربانی به مناسبت ولادت حضرت محمد (ص) برگزار میشود.
در ابتدای این مراسم، سعید اوحدی؛ رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در سخنانی با اشاره به ویژگیهای جشن بهار مهربانی، گفت: میلاد پیامبر اکرم(ص) معجزه عالم خلقت است و تقارن تولد ایشان با چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران، بهانهای شده است تا مجموعه جشنهای مهربانی را با رویکرد مردمی و استفاده از ظرفیتهای مردمی دنبال کنیم.
وی ادامه داد: در این راستا 15 عنوان برنامه با همکاری سازمانها و نهادهای مختلف از جمله وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پیشبینی کردهایم که قرار است در 10 ایستگاه مهربانی در نقاط مختلف شهر تهران با مجموعهای از اقدامات فرهنگی و هنری اجرا و ارائه شود.
اوحدی با بیان اینکه تلاش شده است در این برنامهها، خانوادهها محوریت اصلی باشند، گفت: تلاش شده است مردم مناطق تهران از شمال تا جنوب و شرق و غرب در این جشنها حضور داشته باشند و مکانهایی مانند میدان آزاد، اراضی عباسآباد، پارک قیطریه، باغ موزه قصر، فرهنگسرای بهمن، فرهنگسرای ولا، دریاچه شهدای خلیج فارس و فرهنگسرای اشراق برخی از این مناطق به شمار میآیند.
وی با اشاره به برخی از این برنامهها، توضیح داد: در کل 400 برنامه در این 10 ایستگاه مهربانی در نظر گرفته شده است و رویکرد اصلی تمامی این برنامهها ترویج سیره پیامبر، اخلاق پیامبر خواهد بود که در قالبهای مختلف اجرایی میشد.
رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران همچنین از برگزاری نمایشگاه کتاب به عنوان یکی دیگر از این برنامهها نام برد و گفت: به دلیل تقارن این جشنها با هفته کتاب و کتابخوانی، در 10ایستگاه مهربانی که در نقاط مختلف شهر تهران پیشبینی شده است، 10نمایشگاه کتاب برای استفاده عموم مردم و خانوادهها در نظر گرفته شده است.
اوحدی با اشاره به دیگر برنامههای پیشبینی شده برای جشن بهار مهربانی، یادآور شد: برگزاری کارگاههای عملی در رشتههای خوشنویسی، تصویرسازی، نقاشی، کاریکاتور و معرق، سفال و سرامیک، ساخت عروسک مبارک، غرفههای کودک و نئوجوان، رادیو معربانی، اجرای سرود مهربانی و... از دیگر برنامههایی است که برای این جشنها پیشبینی شده است.
به گفته وی، بخش عمده حمایتها و پشتیبانیهای مالی این جشنها توسط انجمنها و تشکلهای مردم نهاد انجام میشود تا در این ایام شادی به روح جامعه تزریق شود و امیدواریم اجرای این جشن سرآغاز جشنها در سالهای آینده و استفاده از ظرفیت حداکثری عموم مردم باشد.
اوحدی تاکید کرد: تمام این جشنها از 29 آبان بعد از اذان مغرب در 10 ایستگاه اعلام شده آغاز میشود و تا چهارم آذر ماه با مشارکت وزارت ورزش و جوانان، سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد، نیروی انتظامی و رسانه ملی ادامه خواهد داشت.
در بخش دیگر این نشست، سیدمحمدمجتبی حسینی؛ معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در سخنانی، گفت: هنر زبان فصیح و بیان بلیغی است که در فرهنگ عمومی لایههای مختلفی دارد و تلاش شده است در ویژه برنامههای بهار مهربانی، به آئینهای مردمی توجه ویژهای شود.
وی افزود: در این زمینه، تلاش ما در این بوده است که آیینهای مردمی در هنرهای مختلف به این مناسبت ساماندهی شود و جشنهای خاطرهانگیزی برای مردم در سطح شهر تهران داشته باشیم و فضای شهر تغییر کند.
حسینی با بیان اینکه این جشنها فقط به تهران اختصاص ندارد، عنوان کرد: البته باید این نکته را اضافه کنم که این جشنها در هماهنگی با اداره کلهای فرهنگ و ارشاد در استانهای مختلف برگزار خواهد شد و قرار است تمام مردم ایران در این برنامه سهیم شوند.
تلاوت باران
دیگر سخنران این برنامه، مصطفی محدثی خراسانی بود که درباره مجموعه برنامههای تلاوت باران توضیح داد: به تعبیر رهبری، شعر هنر ملی و ثروت ملی ما است و درطول قرنها رسانه بیرقیب فرهنگ و ارتقای فرهنگ ما شعر بوده است، زیرا شعر با مفهوم و کلمه سر و کار دارد و بیشترین مخاطب در بین هنرها را فقط شعر دارد.
وی افزود: شعر در تثبیت ارزشها و آرمانهای انقلاب اسلامی ایران به نسل دیگر پیشگام بوده است و آیینهای برای نمایش ارزشهای انقلاب است.
محدثی خراسانی با اشاره به برخی از برنامههای پیشبینی شده در جشن بهار مهربانی، توضیح داد: شنبه سوم آذر ماه مراسم شب شعر به مناسبت میلاد حضرت رسول اکرم(ص) در فرهنگسرای اندیشه برگزار خواهد شد، همچنین ویژه برنامه شعر نبوی با تجلیل از علی موسوی گرمارودی در منطقه گردشگری و فرهنگی عباسآباد نیز یکی دیگر از این برنامهها است.
ویژه برنامههای جشن بهار مهربانی 29 آبان تا 4 آذر ماه در 10 نقطه شهر تهران برگزار میشود.
نظر شما