سه‌شنبه ۲۰ آذر ۱۳۹۷ - ۱۶:۵۰
جشنواره «جوان سوره» به شکل سابق خود بازگشت

محمدجواد شرافت می‌گوید: شانزدهمین دوره جشنواره شعر و داستان جوان سوره، امسال تقریبا به شکل سابق خودش بازگشت که رده سنی زیر بیست‌وپنج سال را شامل می‌شود.

محمدجواد شرافت، شاعر و دبیر بخش شعر جشنواره «جوان سوره» در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، گفت: شانزدهمین دوره جشنواره جوان سوره، امسال تقریبا به شکل سابق خودش بازگشت که در رده سنی زیر بیست‌وپنج سال است. یعنی در چند سال اخیر، تا سی سال دریافت آثار داشتند، اما امسال هم مثل سال‌های آغازین جشنواره، تا رده سنی 25 سال را شامل می‌شود. بنابراین طبیعی است که وقتی سن پایین می‌آید، کیفیت و کمیت آثار هم مقداری تغییر کند.
 
وی درباره سطح کمی و کیفی آثار عنوان کرد: آثار را هم داوران ما، از جمله خود من به شکل جزئی و ویژه خواندیم، هم در جلسه داوری راجع به آثار صحبت کردیم و هم در کارگاهی که امروز برگزار شد، مجددا آثار را از زبان خود شاعران شنیدیم و کارشناسان هم نظر دادند. کارها انصافا سطح خیلی خوبی دارد. آثار تحسین‌برانگیزی جزو آثار رسیده بود و بچه‌هایی که ما کارهایشان را خواندیم، استعدادهای خیلی خوبی دارند. که ممکن است بخشی از این استعداد همچنان بالقوه باشد و با همین جشنواره‌ها و شرکت در جلسات شعرخوانی و نقد شعر، این استعداد بالقوه را به بالفعل تبدیل کنند.
 
دبیر بخش شعر جشنواره «جوان سوره» درباره آثار رسیده به این جشنواره عنوان کرد: در سه بخش شعر سنتی، شعر نو و ترانه و سرود، بیش از هفتصد اثر به دست ما رسید که این آثار داوری شد و از این میان، 48 اثر برای اختتامیه انتخاب شد که در اختتامیه دوستان اثار خود را می‌خوانند و فردا شب هم رای نهایی داوران اعلام خواهد شد.
 
شرافت درباره موضوع جشنواره اظهار کرد: جشنواره شعر و داستان جوان از آغاز با موضوع آزاد برگزار می‌شد. یعنی شاعران و نویسندگان در هر موضوعی اعم از موضوعات فردی، اجتماعی، بشری و در ژانرهای مختلف شعر و داستان خود را ارائه کرده و داوری شده است. البته هر سال به مناسبتی، یک موضوع ویژه هم اعلام کردند که امسال موضوع ویژه بحث پیامبر و وحدت اسلامی بود و آثاری که دوستان هم در بخش آزاد که بخش اصلی جشنواره است و هم در بخش ویژه، مورد داوری قرار گرفت.
 
دبیر بخش شعر جشنواره «جوان سوره» درباره داوران این دوره از جشنواره جوان سوره گفت: در بخش شعر سنتی، محمود حبیبی‌کسبی، خانم حسنا محمدزاده، محمدحسین ملکیان و محمدمهدی سیار، آثار را داوری کردند، در بخش ترانه، سیدحسین متولیان، حامد عسکری و رضا نیکوکار داوری آثار را به عهده داشتند و در بخش شعر نو هم مجید سعدآبادی، هاشم کرونی و رسول پیره داور جشنواره بودند.
 
شرافت درباره علت انتخاب شهر رشت برای برگزاری اسن دوره از جشنواره، عنوان کرد: من خودم در سال‌های 85 و 86 به عنوان شاعر در این جشنواره شرکت می‌کردم. یکی از ویژگی‌های خوب جشنواره شعر و داستان جوان این است که در اختتامیه آن، در پایتخت متمرکز نیستند، بلکه به حوزه‌های استانی‌شان اعتماد می‌کنند و اختتامیه در استان‌ها و اقلیم‌های مختلف کشور برگزار می‌شود. این کار از همدان شروع شد و در شهرهای شیراز، خرم‌آباد، سمنان، مشهد و شهرهای مختلف برگزار شده که امسال هم در استان گیلان و شهر رشت برگزار می‌شود.

گفتنی است مراسم اختتامیه این جشنواره فردا شب در شهر رشت برگزار خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها