آئین نکوداشت پروفسور «جمشید درویش» با رونمایی از تمبر وی و تقدیر از خانوادهاش و همچنین افتتاح آزمایشگاه گروه زیستشناسی دانشگاه بیرجند برگزار شد.
این جملات تفسیر دکتر حسین زاده از دانشجویان پروفسور «جمشید درویش» بود که درباره چهارمین رئیس دانشگاه بیرجند و در آیین نکوداشت او در جمع روسای سابق دانشگاه بیرجند و تعدادی از اساتید قدیم و جدید و دانشجویان رشته زیست شناسی این دانشگاه مطرح کرد.
وی با بیان این سخنان گفت: پروفسور درویش اسوه علم آموزی بود و در عمر با برکتش به تربیت افراد کارآزموده همت گماشت و در پائیز 96 چشم از جهان فرو بست و فعالان حوزه زیستشناسی کشور را در غمی بزرگ فرو برد.
رئیس دانشگاه بیرجند هم در این مراسم تاکید کرد: پروفسور «جمشید درویش» بر دانشگاه بیرجند حق بزرگی دارد. در شرایط بسیار سختی مسئولیت دانشگاه را برعهده گرفت و همین موضوع موجب شد تا هرکجا که یادی از وی میشود، اسمش به نیکی مطرح شود.
خامسان افزود: وجود دانشگاه بیرجند لازمه توسعه، امنیت پایدار و بقای مردم در این منطقه است و ضعف در دانشگاه موجب میشود تا همه ارکان توسعه منطقه دچار مشکل شوند بنابراین باید با افتخار به مردم خدمت کرد تا نتیجه تلاشهای گذشتگان در این زمینه به ثمر برسد.
وی با تأکید بر لزوم نکوداشت دانشمندان و مفاخر استان برای معرفی به نسل جوان، وجود دانشگاه بیرجند را مدیون تلاشهای متقدمینی همچون ایشان دانست.
سرپرست بنیاد نخبگان استان خراسان جنوبی هم در سخنانی گفت: سیاست دانشگاه بیرجند تبدیل شدن به دانشگاه نخبه پرور است و تاکنون 35 نفر از نخبگان استان شناسایی شدهاند تا در کتاب سرآمدان و پدران علم مطالبی در مورد آنها منتشر شود.
احمدی زاده برگزاری مراسم نکوداشت پروفسور «جمشید درویش» را عامل الگوسازی و هویت سازی دانست و افزود: بنیاد نخبگان خراسان جنوبی به صورت سلسله وار برنامههایی با عنوان نکوداشت عالمان و فرهیختگان برگزار میکند.
وی در توصیهای به دانشجویان حاضر در این مراسم خصوصیات پدران علم را میهن پرستی، ایثار و زندگی در شرایط سخت و خدمت به محرومان ذکر کرد.
یکی از روسای قدیم دانشگاه بیرجند هم با بیان گوشههایی از خاطرات خود با پروفسور «درویش» برای ایجاد زیرساختها و تامین نیروی انسانی مورد نیاز دانشگاه بیرجند گفت: تاسیس شعبه مرکز کویر شناسی، مرکز زلزلهنگاری، کمک برای ایجاد دانشکده علوم پزشکی و دانشگاه آزاد اسلامی و... تعدادی از خدمات او در عمر پر برکت 66ساله اش بود.
رونقی تاکید کرد: باید در زندگی همواره اعتقاد به خدا داشته و نسبت به مرگ آگاهی لازم داشته باشیم.
محتشمی یکی دیگر از روسای سابق دانشگاه بیرجند هم از پروفسور «درویش» به عنوان بزرگ مردی یاد کرد که در شکوفایی درخت تنومند دانشگاه بیرجند سهم بسزایی داشته است و برای تامین نیروی انسانی دانشگاه با بهره گیری از روحیه مردمی زحمات بسیاری کشید و با نبود امکانات سمینار موانع و عوامل پیشرفت فرهنگی سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی را برگزار کرد.
کمپانی ههم که در زمان ریاست دکتر «درویش» معاون دانشجویی و پژوهشی دانشگاه بیرجند بوده است، با گرامی داشت یاد دکتر «گنجی» و دکتر «علوی» گفت: در آن زمان اعضای هیئت علمی خیلی خوب و باصفا و صمیمیت بسیار زیادی در دانشگاه حضور داشتند. دکتر «درویش» برای گرفتن مجوزها از تهران در وزارت پیگیری بسیاری انجام میداد و اگر 10 درصد دانشجویان از روش وی پیروی کنند ایران گلستان میشود.
نظر افضلی نماینده نهبندان و سربیشه در مجلس که در آن زمان معاون جنگ دانشگاه بیرجند بود از وی به عنوان رزمندهای یاد کرد که برای بررسی محرومیت روستاهای مرزی با نبود امکانات و امنیت به روستاهای مرزی سفر کرد.
موسوی دبیر اجرایی این مراسم نیز با تشکر از همکاریهای خامسان برای برگزاری این نکوداشت، از همه افرادی که در برگزاری این مراسم همکاری کردند و از حضور همسر و دختر دکتر درویش و روسای گذشته دانشگاه بیرجند واساتید گذشته و فعلی و دانشجویان رشته زیست شناسی دانشگاه بیرجند تشکر کرد.
همسر پروفسور درویش هم که تجربه زندگی مشترک 31 ساله با وی را دارد، از سخت کوشی دکتر در علم آموزی یاد کرد و افزود: کارهای عقب افتاده همسرش را در زمینه فعالیتهای علمی دنبال میکند و جایزه سالانه دکترای بیو سیستماتیک و جایزه ایده برتر برای دانشجویان رشته زیست شناسی از طرف خانواده وی برگزار میشود.
مهندس آزاده آژیر تألیف و ترجمه 15 عنوان کتاب، کمک در جهت راه اندازی موزه جامع علمی در دانشگاه فردوسی مشهد را از اقدامات علمی استاد برشمرد و گفت: حاصل 40 سال تلاش وی در جمع آوری نمونههای جانوری به صورت کلکسیونی ارزشمند در اختیار دانشگاه فردوسی مشهد قرار داده شد.
وی اهدای کتابخانه شخصی دکتر درویش به دانشگاه فردوسی مشهد، دانشگاه بیرجند و دانشگاه سبزوار، نامگذاری اماکنی در دانشگاهها و ایجاد 2 جایزه علمی سالیانه به نام دکتر درویش را از اقدامات خانواده آن مرحوم ذکر کرد.
همچنین در این مراسم از تمبر پروفسور «جمشید درویش» رونمایی و از خانوادهاش تقدیر و آزمایشگاه گروه زیستشناسی هم با حضور مهمانان آئین نکوداشت، افتتاح شد.
نظر شما