شنبه ۱ دی ۱۳۹۷ - ۰۸:۴۰
«سیری در هشت بهشت» نقد و بررسی شد

نشست نقد و بررسی کتاب «سیری در هشت بهشت» با حضور محمدعلی عربی نویسنده این اثر و جمعی از منتقدان و فعالان حوزه تاریخ و ادبیات دفاع مقدس، در محل کتابخانه عمومی باغشهر اسلامیه برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در خراسان جنوبی، در این جلسه حسین حاجتی به عنوان یکی از منتقدین این اثر، گفت: کتاب «سیری در هشت بهشت» اثری است که با توجه به اطلاعات سیاسی، فرهنگی و مذهبی که در لابلای خاطرات دفاع مقدس به ما می‌دهد، می‌تواند ارتباط ذهنی با نسل‌های آینده برقرار کند.

وی با تمجید از توصیف صحنه‌ها، چگونگی و چرایی وقایع، صداقت رفتاری و گفتاری نویسنده و آمیختگی نظم و نثر در این اثر، در عین حال، نداشتن نمایه پایانی کتاب و به‌کارگیری کلمه بهشت در عنوان آن را از نقاط ضعف کتاب اخیر دانست.

سپس طیبه عاصمی، دیگر منتقد حاضر در جلسه ضمن تقدیر از تلاش‌های ارزشمند نویسنده «سیری در هشت بهشت» در انتقال تاریخ شفاهی هشت سال دفاع مقدس، گفت: از ویژگی‌های خوب این کتاب می‌توان به مقایسه فرماندهان زمان شاه و  دوران جنگ ایران و عراق و صداقت در گفتار نویسنده اشاره کرد و کامل نبودن بعضی از خاطرات را هم می‌توان از نقاط ضعف آن دانست.

مصیب گلی، سومین منتقد کتاب نیز افزود: متن اثر به گونه‌ای است که خواننده را دنبال خودش می‌کشاند و در کمترین عبارات، بیشترین مفهوم را منتقل می‌کند. توجه به لهجه‌های افراد و انعکاس حقایق تاریخی هم از نکات ارزنده این کتاب است.

در ادامه جلسه محمدعلی عربی، نویسنده‌ کتاب ضمن معرفی و اشاره به زندگینامه خود، به دلایل انتخاب عبارت «سیری در هشت بهشت» به عنوان نام اثرش پرداخت و نقدهای مطرح شده را با اشتیاق پاسخ داد و این نشست را یکی از بهترین جلسات نقد کتاب خود دانست.

وی گفت: هدف از نقد یک کتاب، دریافت انواع بازخوردها و تلاش در جهت اصلاح آن است و امیدوارم معایب و نقاط ضعف مورد اشاره منتقدان را در چاپ‌های بعدی اصلاح کنم زیرا این موضوع به پربار شدن و غنای بیشتر کتاب کمک می‌کند.

عربی همچنین از چاپ کتاب دیگرش به نام «گنج جنگ» با موضوع دفاع مقدس خبر داد.

بر اساس این گزارش، در پایان این جلسه از نویسنده کتاب «سیری در هشت بهشت» و منتقدان این اثر تقدیر شد.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها