کتاب «بیداری اسلامی: نظریهها، الگوهای تحلیلی و تجربیات عملی»، ضمن ارائه الگوهای تحلیلی در ارتباط با موضوع بیداری اسلامی، تجربههای عملی این پدیده را در جهان و ایران بازگو میکند.
مطالب کتاب در چهار فصل با عنوانهای «مفهومشناسی و گونهشناسی بیداری اسلامی»، «نظریهها و الگوهای تحلیلی بیداری اسلامی»، «تجربههای عملی بیداری اسلامی در دوره معاصر» و «تجربههای عملی بیداری اسلامی در ایران معاصر» تدوین و تنظیم شده است.
نویسنده در بخشی از مقدمه کتابش برگرفته از سخنان مقام معظم رهبری درباره موضوع بیداری اسلامی، نوشته است: «یکی از مسائل بسیار مهمی که در جهان اسلام وجود دارد و متاسفانه ابعاد گستردهای هم بهخود گرفته است، عدم تولید ادبیات و مفاهیم متناسب با بومشناسی، فرهنگ و جهانبینی جوامع اسلامی است. رهبر معظم انقلاب اسلامی در مورد اهمیت بهکار بردن واژهها و مفاهیم مناسب و جامع برای توضیح و تحلیل صحیح مسائل و تحولات میفرمایند: «یکی از چیزهایی که در هر حرکت عمومی و در هر نهضت لازم است، این است که براساس تفکرات و مبانی پایهای این نهضت و این جریان، هم بایستی واژهای بشود، هم بایستی نهادسازی بشود. وقتی یک فکر جدید – مثل فکر حکومت اسلامی و نظام اسلامی و بیداری اسلامی – مطرح می شود، مفاهیم جدیدی را در جامعه القاء میکند؛ لذا این حرکت و این نهضت باید واژههای متناسب خودش را داشته باشد؛ اگر از واژههای بیگانه وام گرفته شود، فضا آشفته خواهد شد، مطلب ناگفته خواهد ماند.» (22/07/1390)»
نخستین چاپ کتاب «بیداری اسلامی: نظریهها، الگوهای تحلیلی و تجربیات عملی» در 308 صفحه با شمارگان یکهزار نسخه به بهای 28 هزار تومان از سوی موسسه چاپ و انتشارات دانشگاه جامع امام حسین (ع) راهی بازار نشر شده است.
نظر شما