در نشست خبری نامزدهای انصرافی انتخابات اتحادیه ناشران مطرح شد:
وضعیت زیانآور و فرسایشی اتحادیه باعث شد از انتخابات کنار برویم
نامزدهایی که از انتخابات اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران انصراف دادهاند در نشست خبری خود با طرح این ادعا که جریانی از بیرون اتحادیه سعی دارد برای آینده این نهاد صنفی تصمیمگیری کند، درصدد توضیح انصراف خود برآمدند.
ادامه کار در هیات مدیره سخت شده بود
در ابتدای این نشست محمدرضا توکلصدیقی در سخنانی با اشاره به اهمیت نقش اتحادیه در اعتلای صنعت نشر و حل مشکلات آن، گفت: اتحادیه ناشران و کتابفروشان نیازمند هیاتمدیرهای با ظرفیت بالا، رویکرد مشارکتپذیر و جذب و تعامل با همه اجزای نشر دارد؛ بهطوری که در تصمیمگیریها بتواند نقش مادر و فراگیر خود را ایفا کند.
وی افزود: در طول چهار سال قبل سعی کردیم دین خود را نسبت به صنف و جامعه ادا کنیم، در سیزدهمین دوره هیات مدیره که به پایان رسیده است شاهد دو مقطع زمانی هستیم که دوره دو سال اول با همگرایی و فعالیت خوب اعضای هیات مدیره همراه بود و دوره دو ساله دوم این همگرایی وجود نداشت.
توکل با بیان اینکه تا قبل از سال 1384 اتحادیه ناشران و کتابفروشان به مدت 10 سال از مدیریت نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران کنار گذاشته شده بود، گفت: از سال 1384 اتحادیه بار دیگر به مدیریت بخشهای مختلف نمایشگاه وارد شد و در این زمینه شورای تشکلهای نشر با محوریت اتحادیه برای پیگیری کارهای نمایشگاه هر سال تشکیل میشد که تا نمایشگاه سیام ادامه داشت.
وی با اشاره به مخالفت جمعی از اعضای هیات مدیره در نمایشگاه سیام برای تشکیل شورای تشکلهای نشر، توضیح داد: به دنبال این موضوع فضای تنشآلودی در اتحادیه شکل گرفت و اتهامات و ایرادات مختلفی طرح شد که موجب بروز انشقاق در میان اعضای نشر شد.
توکل با بیان اینکه در شرایط کنونی ادامه کار برای هیات مدیره اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران سخت شده بود، یادآور شد: مواردی مانند طرح حق وتوی رئیس اتحادیه برای نقض مصوبات هیات مدیره و معطل گذاشتن مصوبات هیات و موارد دیگر موجب شد که ادامه فعالیت در هیات مدیره سخت باشد.
وی با اشاره به اردیبهشت سال 1397 و آغاز زمان ثبتنام کاندیدای انتخابات اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران، گفت: ما هفت نفر که اکنون انصراف دادهایم برای حضور در انتخابات ثبتنام کردیم اما طی چهار–پنج ماه اخیر برخوردها و رفتارها به گونهای بوده است که احساس کردیم ماندن ما در صحنه انتخابات و استمرار این برخوردها به نفع صنف نیست و به همین دلیل انصراف خود را اعلام کردیم.
تلاش برای هدایت اتحادیه از بیرون
یحیی دهقانی یکی دیگر از نامزدهای انصرافی انتخابات نیز در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی بر انتخاب راه آسان در تصمیمگیری برای حضور در انتخابات گفت: ما برای انصراف راه درست را انتخاب کردیم و انتخاب این مسیر هم آسان نبود، زیرا امروز در اتحادیه با مجموعه تنشها و چالشهایی روبهرو هستیم که کار برای همصنفیهای ما سخت کرده است.
وی ادامه داد: ما برای حضور در انتخابات ثبتنام کردیم تا اگر در بین کاندیدا افرادی باشند که بتوانیم با همدیگر هماهنگی داشته باشیم با آنها همراه شویم، ولی پس از اعلام اسامی کاندیدا زمانی که دیدیم کسی نیست تا بتوانیم به صورت گروهی کار کنیم و امکان دارد در آینده به صورت مدام چالش داشته باشیم انصراف دادیم.
دهقانی با بیان اینکه این انتخاب سخت بود ولی عقلانی و به نفع صنف بود، عنوان کرد: اما در اتحادیه به این نتیجه رسیدیم که یک نهاد، فکر و جریانی بیرون اتحادیه هستند که میخواهند بر انتخابات نظارت داشته باشند و میخواهند گروهی را داخل بفرستند و مدیریت اتحادیه را از بیرون هدایت کند.
دهقانی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر سوءاستفاده برخی از اعضای هیات مدیره اتحادیه در حوزه نشر گفت: هیچ نمونهای که نشان دهد ما در این سالها عملی را برای صنف و تشکلهای صنفی به نفع خودمان باشد انجام دادیم وجود ندارد.
به گفته وی، انصراف ما از ورود به فضای کنونی انتخابات اتحادیه به دلیل کاهش اعتماد و سرمایه اجتماعی نهاد صنفی بوده است و با شواهد موجود پیشبینی ما از انتخابات آتی اتحادیه، تکرار وضعیت زیانآور موجود، تقابل و شرایط فرسایشی اتحادیه خواهد بود.
انصراف ما نمایشی نیست
همچنین عبدالعظیم فریدون در بخش دیگر این نشست خبری با بیان اینکه در دورههای متوالی از ابتدای انقلاب اتحادیه دست ناشران عمومی بود و مشکلاتی هم وجود داشت،گفت: در دوره اخیر با چرخشی که اقلیت و اکثریت عضو شد این اتفاقات رخ داد تا دو سال ابتدایی اقلیتها همکاری کرده و کار پیش میرفت اولین کار این بود که پیشنهاد تشکیل شورای پیشکسوتان تشکیل شد، در واقع این شورا اعمال حاکمیت بر هیأت مدیره بود که نظریهاش با شکست مواجه شد.
وی همچنین درباره نمایشی نبودن انصراف این گروه افزود: از سوی دیگر عدهای اعلام میکنند انصراف ما نمایشی است اما تا انتخابات صبر کنید و ببینید اگر ما ماندیم مشخص میشود انصراف ما نمایشی بوده یا خیر. این اتهامات طی این چند سال بوده و همچنان هم است اما در آینده روشن خواهد شد چه کسانی در این قضایا حضور داشته است.
به گزارش ایبنا، انتخابات چهاردهمین دوره اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران هفت بهمن برگزار خواهد شد و اکنون باید دید با توجه به مباحث و موضوعاتی که در این نشست مطرح شده است نتیجه این انتخابات و حضور ناشران در آن چگونه پیش میرود.
آیا صنف نشر با سالها سابقه فعالیت و خوشنامی در تصمیمگیری نهایی خود تسلیم تبلیغات مسموم میشوند یا با تحقیق و جستجو به دنبال اعتلای تنها اتحادیه صنفی 60 ساله خود رای میدهند.
لازم به اشاره است که در این نشست، نامزدهای انصراف داده از انتخابات اتحادیه، مدعی وقوع جرایمی از سوی رئیس فعلی اتحادیه شدند که نیاز به اثبات از سوی مراجع ذیصلاح دارد. ضمن آنکه تحت تاثیر قرار دادن فرایند قانونی انتخابات با طرح ادعاهای اثبات نشده و انعکاس آن در فضای رسانه، مصلحت دانسته نمیشود.
نظر شما