با حضور دبیر کل نهاد کتابخانه های عمومی کشور
دومین برنامه از سلسله نشستهای نمایشنامه خوانی نهاد با خوانش کتاب «میزان» برگزار شد
دومین برنامه از سلسله نشست های نمایشنامه خوانی نهاد کتابخانههای عمومی کشور با خوانش نمایشنامه «میزان» اثر شهید سید حسن حسینی با حضور علیرضا مختارپور دبیر کل نهاد کتابخانه های عمومی کشور در کتابخانه های عمومی محقق حلی برگزار شد.
در این نشست، فرهاد بشارتی و مهدی امینی از بازیگران صدا و سیما، نمایشنامه «میزان» را اجرا کردند؛ در این طرح، مخاطبان کودک و نوجوان با این آثار و اجرا آن آشنایی بیشتری پیدا کردند که مورد استقبال و توجه آنها قرار گرفت.
علیرضا مختارپور، دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور با اشاره به اینکه طرح کتابخوانی از دو سال پیش انجام شده است، گفت: نقطه اولیه این طرح به نشستهای کتابخوان مربوط میشود که از سه سال پیش در کتابخانهها اجرایی شد و دهها هزار نفر به معرفی کتابهای خوانده شده خود پرداختند. در این برنامهها افراد کتابهایی را که مطالعه کردند در طول زمان ۵ ـ ۱۰ دقیقه معرفی کرده.
وی افزود: پس از اجرای موفق طرح نشست های کتابخوان؛ این طرح از دیماه با نمایشنامهخوانی در کتابخانهها ادامه پیدا کرد و امیدواریم که آموزش اجرا نیز در کتابخانهها آغاز شود. تفاوت نمایشنامه و فیلم در این نکته است که نمایشنامه نیازی به دکوراسیون، امکانات و هزینه چندانی ندارد، دانشآموزان در سطح مدارس نیز میتوانند این کار را انجام دهند.
مختارپور با اشاره به اینکه کودکان استعداد درخشانی در فهم و درک مطالب دارند، ادامه داد: کتابخوانی، تمرین و مقدمه تقویت مهارت افراد در نمایشنامهخوانی است. برای اینکه بتوانیم در نمایشنامهخوانی بر دیگران اثرگذار باشیم، لازم است که در حین خواندن با مخاطب ارتباط بگیریم.
وی ادامه داد: نمایشنامهخوانی بیشتر مورد اقبال افراد قرار دارد. اجرای ناقص ممکن است خواسته ما را برآورده نکند. امیدوارم این کار به رونق نمایشنامهخوانی در کشور هم کمک کند.
علی نیکنام، مدیرکل کتابخانههای عمومی استان تهران نیز اظهار کرد: تجربه موفق نشستهای کتابخوان و معرفی چند صد هزار کتاب این ضرورت را ایجاب کرد که قالب جدیدی را بعد از سه سال اجرای این طرح تجربه کنیم. از این رو نشستهای نمایشنامهخوانی را از شهر تهران شروع کردیم که اتفاق خوبی برای جمع و جذب شدن افراد و نشستن آنها دور یک میز بود تا موضوعات دیگر ذیل محور کتابخوانی قرار گیرد.
وی با توضیح اینکه نمایشنامهخوانی این هنر را دارد که در قالب اجرا، خوانش کتاب نیز تمرین شود، ادامه داد: در این راستا شخصیتهای کتاب استخراج و مخاطبان با آنها زندگی میکنند. در این راستا میتوان تصویرسازی کرد و انس بیشتری با کتاب گرفت.
نیکنام گفت: درصدد هستیم برنامههای مطلوبی را برای سال ۹۸ کتابخانه های عمومی استان طراحی و اجرا کنیم. در این راستا استعدادهای نهفته نیز شکوفا میشوند. این طرح در ۱۵۰ کتابخانه عمومی سطح تهران اجرایی میشود. در این راستا از منابع قصه و رمانی که خریداری یا برای نهاد ارسال شده است استفاده میشود.
فرهاد بشارتی، هنرمند تئاتر و تلویزیون نیز در این باره اظهار کرد: این اقدام حرکت جالبی بود که پیش از این در دانشگاهها به صورت حرفهای انجام شده بود. با این حال انجام آن در بین گروه سنی کودک و نوجوان اقدام اثرگذاری بود. اگر این طرح اطلاعرسانی شود و مکان بزرگتری به آن اختصاص یابد، میتوان اثرگذاری بیشتری را انتظار داشت.
وی افزود: همچنین باید در انتخاب متنها برای این افراد دقت کرد تا روزآمدتر، تاثیرگذارتر و به واقعیت جامعه نزدیکتر باشد که مخاطبان نوجوان انس مطلوبی با آنها بگیرند. همچنین میتوان از کارهای نویسندههای معروف تئاتر در این باره بهره گرفت.
در پایان این نشست تنی چند از اعضای کتابخانهها به بیان نظر و برداشت فکری خود از کتاب معرفی شده پرداختند.
نظر شما