سفارت جمهوری اسلامی ایران در مویتانی با همکاری بنیاد سعدی، کلاسهای آموزش زبان و ادبیات فارسی را راهاندازی میکند.
در این دیدار که در محل بنیاد سعدی و با حضور زهرا عامری، کارشناس منطقه، با موضوع راهاندازی کلاس آموزش زبان فارسی در سفارت ایران در نواکشوت (پایتخت موریتانی) و کرسی آموزش زبان فارسی در دانشگاه نواکشوت، برگزار شد، توسلی، کارشناس سفارت کشورمان در موریتانی، علاقمندی و اشتیاق این سفارت برای برگزاری کلاسهای آموزش زبان فارسی در آن کشور را مطرح کرد.
وی همچنین ضمن تقدیر از تلاشهای بنیاد سعدی برای گسترش زبان فارسی در جهان، به معرفی جامعه فرهنگی، سیاسی، مذهبی و اقتصادی موریتانی پرداخت و طی آن گفت: موریتانی یک کشور کاملاً عربی است و مردم آن به رعایت شعائر اسلامی مانند اقامه نماز جماعت در پنج وعده، مصرف غذای حلال با توجه خاص، اکرام همسایگان، قناعت و ... مبادرت دارند.
وی افزود: ترکیه، اسپانیا، فرانسه و چین، از جمله کشورهایی هستند که با حضور پررنگ خود در عرصه اقتصادی موریتانی، تا به حال بسیار فعال عمل کردهاند. همچنین مردم این کشور به ایران اسلامی، علاقه ویژهای دارند و اخبار و مسائل مربوط به ایران در عرصه بینالملل را حتی در دورافتادهترین نقاط کشور، دنبال میکنند و به آن اشراف دارند.
توسلی ادامه داد: مهاجرت با اهداف گوناگون از جمله برای کار از کشورهای همسایه مانند سنگال، مالی و مغرب به موریتانی باعث شده است تا همزیستی جالبی از نوع خود میان سیاهان مهاجر و غیرسیاهان که موریتانیالاصل هستند صورت گیرد.
وی مردم موریتانی را همانند دیگر مردمان حوزه شمال آفریقا، علاقمند به صوفیگری، عرفان و به خصوص به شخصیتهایی همچون مولانا و امام محمد غزالی دانستند و آن را از مهمترین علل حائز اهمیت آموزش زبان فارسی در آن کشور نامید.
کارشناس سفارت ایران در موریتانی سپس با تأکید بر ضرورت راهاندازی یک کلاس آموزش زبان فارسی در موریتانی با توجه به علاقه مردم آن کشور به شناخت مولانا و خواندن و فراگیری اشعار وی، آن را از مهمترین سیاستهای اتخاذی از سوی دستگاههایی مانند بنیاد سعدی دانست.
توسلی در پایان از ابراز علاقمندی دانشگاه نواکشوت موریتانی برای راهاندازی کرسی زبان و ادبیات فارسی در این دانشگاه به شرط تأمین استاد زبان فارسی خبر داد.
در ادامه این دیدار فرهاد پالیزدار، معاون امور بینالملل بنیاد سعدی ضمن تشریح برنامهها و فعالیتهای این بیناد در آموزش زبان فارسی در سراسر جهان، توجه سفارت کشورمان در خصوص آموزش زبان فارسی در موریتانی تقدیر کرد.
وی همچنین ضمن اعلام آمادگی بنیاد سعدی برای ارسال محصولات آموزش زبان فارسی به کشور موریتانی جهت راهاندازی کلاس در سفارت و نیز در دانشگاه نواکشوت، ابراز امیدواری کرد بهزودی بنیاد شاهد شکلگیری دسته جدیدی از فارسیآموزان در غرب قاره آفریقا باشد.
زهرا عامری کارشناس خاورمیانه و شمال آفریقای بنیاد سعدی نیز در این دیدار از مذاکرات قبلی صورت گرفته و تلاش بنیاد سعدی در سال 96 برای ایجاد پایگاه دیگری برای آموزش زبان فارسی در کنار کشور تونس و در مغرب عربی خبر داد و وجود ریشه های مشترک فرهنگی میان ایران و شمال آفریقا را دلیل اصلی رقبت مردم این حوزه برای آشنایی با زبان و ادبیات فارسی دانست.
نظر شما