کتاب «واکاوی جنگهای آینده»، با ارائه چارچوب مفهومی و بررسی ابعاد مختلف، زمینهای را فراهم میآورد تا متخصصان و محققان با بررسی دقیق چالشهای سیاسی، نظامی و امنیتی، توانایی خود را برای کنکاش، تشریح و پیشبینی مسیرهای اجتماعی در عرصه نبردهای نظامی و اطلاعاتی آینده توسعه دهند.
سه مجادله نظری پیرامون نظریه جنگ، جنگ آینده - پدیده نظامی جدید در پرتو زیرساختهای حیاتی، تاثیرگذاریها بر ارزیابی تهدید در یک بافت نظامی، ماهیت استراتژی در مقابل خصوصیت جنگ، نفرین استراتژیستها، تحولات بنیادین و انقلابهایی در امور نظامی که رخ ندادند: چارچوبی برای تحلیل، دامهایی بر سر راه تحلیل اطلاعات کمی نظامی گزارش واقعه در درگیری کمشدت، رویکرد اخلاقمحور در مدیریت منابع انسانی ارتش، از انسانشناسی تا جغرافیای انسانی زمین و انسان و تکامل درک عملیاتی اجتماعی فرهنگی، دستورالعملهای اصلی سیاست دولتی در جهت افزایش ثبات اقتصاد ملی در طی بازه زمانی خاص، بازاندیشی رفتار نظامی در طول طلیعه بهار عربی، مدرنیزاسیون نظامی هند و بازدارندگی متعارف در جنوب آسیا، مهمترین محورهای بحث در 12 فصل این کتاب است.
در مقدمه این کتاب میخوانیم: «در آغاز قرن و هزاره جدید، مفهوم جدیدی از جنگ مورد تاکید قرار گرفته است و صحنه نبرد در آینده ابعاد جدیدی به خود خواهد گرفت. مطمئنا جنگهای آینده بهعنوان یک پدیده نظامی بخاطر تحول در جامعه پستمدرن متحول خواهد شد. صاحبنظران معتقدند دوره گذار، شاهد منازعات زیادی خواهد بود، بهطوریکه دکترین نیروهای مسلح، ساختارها، تجهیزات و نظم جهانی دچار دگرگونی خواهد شد. به عنوان مثال، یکی از اثرات ویژه تحول پدیده نظامی بر چهره اقدام نظامی، در سرعت پاسخگویی و اقدام ضروری منعکس میشود. سرعت بالای تغییر در صحنه نبرد جدید، زمان کوتاهی را برای آگاهی، تصمیمگیری و اقدام باقی میگذارد و این الزام نیاز به توسعه سیستمهای پیچیده تحقیقاتی، نظارتی و مداخله انسانی را مطرح میسازد. چالشهای جدید نظیر جنگ، شبکه جرائم سازمانیافته، حمله به زیرساختهای حیاتی ترور و جنگ نامتقارن، ماهیت جنگطلبی را تغییر داده است و رویارویی مسلحانه در آینده شدیدا تلفیقی خواهد بود.»
نخستین چاپ کتاب «واکاوی جنگهای آینده» در 412 صفحه با شمارگان یکهزار نسخه به بهای 20 هزار تومان از سوی موسسه چاپ و انتشارات دانشگاه اطلاعات و امنیت ملی به بازار نشر عرضه شده است.
نظر شما