اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیسجمهوری در آئین اختتامیه دهمین جشنواره بینالمللی فارابی بیان کرد:
متفکران ایرانی سرمایه اجتماعی را ترمیم کنند/ تأکید بر گفتوگوی نخبگان و مردم با حکومت
اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیسجمهوری در آئین اختتامیه دهمین جشنواره بینالمللی فارابی با تأکید بر گفتوگوی حکومت با نخبگان و مردم گفت: متفکران و صاحبنظران ایرانی باید سرمایه اجتماعی را برای عبور از بحران ترمیم کنند چراکه نیاز امروز ما افقگشایی نسبت به آینده ایران است.
به گفته جهانگیری فهم صحیح مسایل و مشکلات پیشنیاز هر اقدامی است و اگر ما مساله را به درستی ندانیم مشکل اصلی و راهکارها را پیدا نمیکنیم و به مقصد نمیرسیم. در این مسیر نقش دانشمندان و متفکران علوم انسانی و اجتماعی بیش از پیش پیداست.
معاون اول رئیسجمهوری با اشاره به کارنامه چهلساله اخیر ایران و منطقه عنوان کرد: ما در کشور در یک دوره استثنایی جنگ 8 ساله را تحمل کردیم که اکنون نیز آثارش پابرجاست و از سوی دیگر جنگهای دیگری در افغانستان رخ داده که هنوز ماحصلش قابل مشاهده است. از سوی دیگر گروههای تروریستی و خشن در منطقه که بهدنبال معرفی چهره جدیدی از اسلام آغشته به کشتار و خون بودهاند را داشتیم که اگر ایران دستبه کار نمیشد داعش صاحب دولت و حکومت بود. در داخل کشور هم مسایل زیادی را پشتسر گذاشتهایم و از این رو فرصتها و تنگناهای بسیاری را تجربه کردهایم و بعضا بسیاری از فرصتهایمان از دل شرایط سخت خلق شده است.
وی با تأکید بر اینکه در چهلسالگی انقلاب نیازمند افقگشایی نسبت به آینده هستیم عنوان کرد: ما نیاز به ابهامزدایی نسبت به آینده داریم و در این راه باید به کمک تفکر علمی، تدبیر، اراده سیاسی و احساس مسئولیت اخلاقی نگرانی از آینده در زمینههای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و ... را کاهش دهیم.
جهانگیری با بیان اینکه اکنون زمان گفتوگو و بالابردن اعتماد به یکدیگر خود و نظام جمهوری اسلامی است تاکید کرد: مهمترین سرمایهای که ملت ایران برای عبور از دوران سخت چهلسال گذشته داشته سرمایه اجتماعی است و همین سرمایه ما را کمک کرده که بتوانیم از این شرایط عبور کنیم. این سرمایه اجتماعی نیز نتیجه قرائت دینی امام خمینی از اسلام است که حکومت مبتنی بر اراده ملت را میخواست و مردم در آن نقش تعیینکننده دارند.
معاون اول رئیسجمهوری یادآور شد: تلاش این است که سرمایه اجتماعی کشور در سطح خرد، میانی و کلان آسیب نبیند و از سوی دیگر دست نیاز ما به سوی متفکرانمان است که سرمایه اجتماعی ایران را ترمیم کنند. دانشگاهیان و نخبگان نیز در این راه میتوانند ما را کمک کنند. البته برای ترمیم سرمایه اجتماعی و بالابردن اعتماد به آینده باید رویکردها، رفتارها و بخشی از ساختارهای حکمروایی اصلاح شود.
جهانگیری در بخش پایانی سخنانش با بیان اینکه راه عبور ما از مشکلات توجه به مسایل داخلی و گفتوگو کردن است گفت: باید کمک کنیم در زمینههای موردنیاز گفتوگو صورت گیرد و نهادهای حاکمیتی نیز در اینباره نقش مهمی را برعهده دارند و باید در چارچوب وظایفشان عمل کنند.
معاون اول رئیسجمهوری با تاکید بر گفتوگوی بین حکومت با نخبگان و مردم عنوان کرد: امروز مقطعی نیست که نخبگان نسبت به سرنوشت ایران احساس مسئولیت نکنند و باید در جای لازم به دولت و حکومت کمک کنند از سوی دیگر گفتوگوی با مردم نیز ضروری است حتی اگر اعتراضی داشته باشند.
وی در پایان گفت: باید کمک کنیم از این شرایط عبور کنیم چرا که ایران فرصت و توانمندیهای بسیاری برای حل مشکلات دارد.
نظر شما