وی سالهای زیادی از عمر خود را در کشورهای آفریقایی و دور از خانواده برای جمعآوری کتابهای قرآنی سپری کرده است تا مردم دیارش، امروز دسترسی آسانتری به علوم قرآنی کشورهای دیگر داشته باشند.
با این فعال حوزه کتاب و کتابخوانی که بنیانگذار موسسه بینالمللی «چراغ فروزان هدایت اندیشه» نیز هست، به گفتوگو نشستیم که متن این پرسش و پاسخ در زیر از نظر مخاطبان میگذرد:
ایده تاسیس کتابخانه تخصصی علوم قرآنی در ذهن شما چگونه شکل گرفت؟
من در سفرهایی که به کشورهای مختلف مسلمان داشتم، کتابخانهها و مراکز قرآنی از قبیل دانشگاه، تفسیر قرآن، معاهد قرآنی و غیره وجود داشت و این موضوع برایم جالب شد که چرا این کتابخانهها در ایران نباشد و از همانجا شروع به جمعآوری کتاب کردم.
برای جمعآوری کتاب به کشورهای بریتانیا، مصر، مغرب، سودان، لبنان، عراق، سوریه و... سفر کردم و هر کجا که سفر به آنجا برایم مقدور نبوده است، رفقایم زحمت جمعآوری کتابها را کشیدهاند. امروز هم بیشتر کتابهای موجود در این مکان، شخصی است تا زمانی که به یزد آمدیم.
این کتابخانه از چه سالی شروع به فعالیت کرده و موضوع کتابهای آن مربوط به چه حوزههایی است؟
این کتابخانه به طور رسمی از سال 95 در استان یزد شروع به کار کرد که در آن بیش از 10 هزار جلد کتاب با موضوعات روحانی، نهج البلاغه، سیره ائمه (ع) هست که مرتبط با مسائل قرآنی است.
منابع این کتابخانه بینظیر است زیرا در آن موضوعات به صورت تخصصی کار شده است و در بعضی از موضوعات قرآنی، کتابهایی داریم که خیلی از آنها در کتابخانههای ایران یافت نمیشود به عنوان مثال یک تفسیر از آفریقای جنوبی آوردهام که هنوز در کتابخانههای ایران موجود نیست.
دانشگاهیان و حوزویان و متخصصان علوم قرآنی به این مرکز تخصصی توجه ویژهای دارند زیرا این مکان پناهگاهی برای دانشجویان و یا طلبههایی است که گاهی برای تحقیقات خود به این مکان سر میزنند و کار خود را با کمک از این کتابها انجام میدهند.
آیا برنامههایی بجز کتابخوانی در این کتابخانه برگزار میشود؟
در این کتابخانه دورهها و کلاسهایی با موضوعات شبهات قرآنی، تفسیر قرآن برای مردم و علاقه مندان به
این موضوعات برگزار میشود. بیشتر مسئولان استان بازدیدی از این کتابخانه داشتهاند و به عنوان پشتیبان معنوی و بدون هیچ کمک مادی ما را همراهی کردهاند و الحمدلله با کمک قرآن همه مشکلات به آسانی برطرف شده است.
مخاطبین شما در این کتابخانه چه کسانی هستند؟
این کتابخانه مخاطبین خاص خود را دارد زیرا این کتابخانه چیزی بالغ بر 100 عضو دارد که برای انجام کارهای خود به این مکان میآیند و در بخش صبح و بعدازظهر ویژه آقایان و بانوان فعالیت دارد.
در بخش بین المللی با کشورهای آفریقایی ارتباط پیاپی داشتهایم و مراکز قرآنی در آنجا راهاندازی شده است و در آیندهای نچندان دور نمایشگاهی از فعالیتهای قرآنی در آفریقا و در کنار آن هم از قرآنهایی با خطوط و ترجمههای مختلف که چهره بینالمللی دارند، راهاندازی میشود.
بر اساس همین گزارش، سیدخلف حوتینژاد، معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در این خصوص به خبرنگار ایبنا گفت: این کتابخانه سومین کتابخانه تخصصی کتاب در کشور است و با عنوان موسسه بینالمللی چراغ فروزان هدایت اندیشه به ثبت رسیده است که در دو بخش بینالمللی و داخلی فعالیت دارد و در بخش داخلی بازدیدکنندگانی داریم که از مسائل آفریقا و آفریقاشناسی بهرهمند میشوند.
وی بیان کرد: منابعی که در این کتابخانه وجود دارد، کمیاب و تخصصی است و همگان نمیتوانند از آن استفاده کنند به همین دلیل کتابخانه عمومی در جنب همین کتابخانه در حال احداث و بهرهبرداری است.
معاون فرهنگی اداره کل فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد یادآور شد: کتابخانههای تخصصی میتوانند به خوبی به افراد در تخصصهای گوناگون کمک کنند تا بدون هیچگونه اتلاف وقت به منابع مورد نیاز دسترسی پیدا کنند.
حوتی نژاد ادامه داد: با توجه به اهمیت توجه به مباحث اعتقادی و اسلامی این کتابخانه نیز میتواند به خوبی به دانشجویان و طلبههای استان و حتی کشور کمک کند.
نظر شما