یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۸:۰۰
کتاب بخش مهم فرهنگ هر کشور است

لیزا لوکاس مدیر اجرایی بنیاد قلم آمریکا در آخرین سخنرانی‌اش در مراسم این بنیاد به زنده بودن کتاب و حیات آن در جامعه بشری اشاره کرد و گفت: هرگز نگویید کتاب مرده است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از تایم، لیزا لوکاس مدیر اجرایی بنیاد قلم آمریکا و جایزه کتاب ملی این کشور در سخنرانی اخیرش در مراسم اعطای جوایز این بنیاد به زنده بودن کتاب در آمریکا و سایر کشورهای جهان اشاره کرد و گفت: کسانی که می‌گویند کتاب در حال مرگ است باید بدانند که هنوز کتاب به زندگی خود ادامه می‌دهد.
 
سخنان مدیر معتبرترین جایزه ادبی آمریکا در واکنش به یک گزارش منتشر شده از سوی موسسه تحقیقاتی پیو بود که آماری از میزان مطالعه کتاب توسط مردم آمریکا در سال 2017 ارائه می‌کرد. موسسه پیو در آخرین گزارش خود اعلام کرد در سال 2017 نزدیک به 24درصد از مردم آمریکا اصلاً یک کتاب هم نخواندند.
 
لوکاس در ادامه سخنرانی خود با اشاره به آمارهای موسسه پیو گفت: بله ممکن است در این سال یک تعدادی هم کتاب نخوانده باشند ولی توجه داشته باشید که 76درصد کتاب می‌خوانند و تعداد کتاب‌هایی هم که می‌خوانند به طور حتم بیشتر از یک جلد است. خب حالا این رقم را با آمارهای موسسه نظرسنجی پیو مقایسه کنید. به طور حتم مثل من خواهید گفت کتاب هنوز نمرده است. بهتر است همیشه در اینگونه آمارها نیمه پر لیوان را ببینید که در این مورد بیشتر از نیمه خالی آن است. من هر روز کسانی در مترو، خیابان، فرودگاه و ... را می‌بینم که کتاب می‌‌خوانند و حتی از کوچکترین زمان خود برای مطالعه استفاده می‌کنند.
 
طبق آمارهایی که لوکاس در سخنرانی‌اش در مقابل حاضران ارائه کرد در حال حاضر بر خلاف سال‌های گذشته بر تعداد کتابفروشی‌های فیزیکی در آمریکا اضافه شده است و با وجود افزایش سایت‌های آنلاین فروش کتاب هنوز هم بسیاری از کتاب‌خانه‌های عمومی در بیشتر ایالت‌های این کشور از افزایش اعضای خود خبر می‌دهند. طبق گزارش انجمن کتابفروشان آمریکا خرده‌فروشی آنلاین نتوانسته لطمه جدی به کار کتابفروشان سنتی وارد کند و بر اساس آمارها از سال 2013 تا کنون بیشتر کتابفروشان از رضایت خوبی برخوردار بودند. در سال 2018 نسبت به یک سال قبل از آن نزدیک به 2درصد رشد را شاهد بودیم.
 
مدیر اجرایی بنیاد قلم آمریکا گفت: البته می‌دانیم که بعضی اصلاً کتاب نمی‌‌خوانند و برای دانستن این نیازی به نظرسنجی نیست ولی باید بدانیم که چه کسی کتاب می‌‌خواند و برای دانستن این نیاز به نظرسنجی داریم. باید نظرسنجی‌ به این سوال پاسخ بدهد که چه کسانی دیگران را تشویق به کتاب خواندن می‌کنند و چه کسانی به کتاب خواندن علاقه پیدا می‌کنند.
 
وی به وظیفه بنیاد قلم آمریکا برای علاقمند کردن مردم به فرهنگ و ادبیات اشاره کرد و افزود: در اینجا نویسندگان از سراسر کشور گردهم می‌آیند تا این پیام به گوش مخاطب رسانده شود که کتاب بخش مهمی از فرهنگ هر کشور است و بنیاد قلم به خود افتخار می‌کند که سهم بزرگی در این فرهنگ بازی می‌کند. یکی از وظایف من و همکارانم در بنیاد قلم آمریکا این است که به همه کس در همه جا این پیام را برسانیم که کتاب خواندن چقدر لذتی عمیق و متعالی است. ناشران، کتاب‌داران، کتابفروشان و هر کسی که در بازار کتاب حضور دارد به عنوان همکاران بنیاد قلم باید سعی در انجام این چالش داشته باشد.
 
ادبیات تصورات و خیال‌پردازی ما را تقویت می‌کند و برای اینکه هر کدام از ما بتوانیم دنیا را بهتر تصور کنیم می‌توانیم با خواندن داستان‌هایی از فرهنگ‌ها و زبان‌های مختلف تا حد زیادی به این قدرت خودمان اضافه کنیم. هر روز که کتاب‌های جدیدی متولد می‌شوند مخاطبان جدیدی نیز برای آنها ایجاد می‌شوند و بهتر است به آینده کتاب با این مخاطبان که هر روز تعدادشان زیادتر می‌شود، امیدوار باشیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها