دبیر نخستین مهرواره شعر آفرینش تربیت شاعران و ادیبان را یکی از اهداف این انجمنها بیان کرد و گفت: برنامه دیدار ماه فرصتی است برای دیدار شاعران نوجوان با شاعران حرفهای. هدف از این برنامه ملاقات رودر رو با شاعران است تا نوجوانان با افرادی روبهرو شوند که سرودن را در برنامه جدی زندگی خود قرار دادهاند. چنین رویکردی سبب میشود اگر این نوجوانان نگاه تفریحی به شعر داشتهاند به اهمیت و جایگاه اصلی شعر پی ببرند. اما اگر بخواهیم به طور ویژه رویکرد انجمنها را معرفی کنیم، باید گفت در حوزه تربیت شاعران، گام به گام و دیربازده عمل خواهیم کرد.
مدیرکل آفرینشهای ادبی و هنری کانون ادامه داد: سرمایهگذاری ما روی ورود نوجوانان به کارگاههای ادبی و سپس به انجمنهاست. طبعا آنها پس از این دوره ممکن است فضا را ترک کنند اما در هر حال تغییرهایی در آنها رخ خواهد داد. ما معتقدیم شعر سرنوشت فرهنگی نوجوانان و در نهایت جامعه را تغییر میدهد. تربیت یک شاعر افزودن برگی به شعر و ادبیات است. از همین رو در ادامه کار توجه داریم که برخی استانها به طور متعادل و یکسان و همسو با اهداف، کارگاههای ادبی را برگزار نکرده و نمیکنند. این نقصی است که با نظارت، آموزش، و تدوین سیر مطالعاتی از بین خواهد رفت. اعتقاد داریم مربیان باید جلوتر از اعضا حرکت کنند و راه رشد آنها تمرکز بر دورههای آموزشی در هر استان است.
وی در ادامه به کارگاه یک روزهای اشاره کرد که در این مهرواره برای نوجوانان و جوانان شاعر برگزار میشود و گفت: سه کارگاه با مباحث شعر کلاسیک، نیمایی، شعر سپید، ترانه و شعر آزاد از سوی سه استاد برگزار میشود. اساس طراحی این کارگاهها با توجه به آثار رسیده است. پس از نقد و بررسی آثار طراحی کارگاه و موضوع آن شکل گرفت. حاضران این کارگاه با رویکرد خلق اثر ادبی گردهم میآیند و اگر این کارگاهها با حضور اعضای منتقد بود با توجه به نیازمندی آنها طراحی کارگاه متفاوت بود.
امینی به محتوای آثار رسیده به این مهرواره اشاره کرد: مهرورزی، خانواده، ارتباطات انسانی و اشعار آیینی بخشی از موضوعهایی بود که در این آثار به چشم میخورد. اما آنچه مورد تامل بود تسلط این شاعران بر قالبهای متنوع شعر بود. این آثار قابل اعتنا بودند و میتوان گفت نقطه قوت ادبیات خلاق ما محسوب میشدند.
این کارشناس، سرمایهگذاری بر روی این استعدادها را ضروری خواند و گفت: فکر میکنم در حوزه هنر کشورمان، ادبیات پایه اصلی همه هنرهاست و تربیت اعضا در حوزه ادبی نیازمند یک فضای هنری است که بتوانند در آن تنفس بکند. این بیان کردن خویشتن در ارتباطاتی که بچهها در این کارگاهها و انجمنها دارند اهمیت دارد. ادبیات اخلاق میآموزد، خشونت را از بین میبرد. بنابراین چنین فضایی چه به لحاظ ادبی و چه به لحاظ شخصیتی در ساخت زندگی بچهها تاثیر دارد. اتفاقی که در این فضا میافتد فراتر از خلق اثر است. این آثار بروندادی از شخصیت افراد است. این فضا قرار است فرصتی برای تمرین فرهیختگی باشد و تغییرها به واسطهی زبان ادبی رخ دهد.
وی ادامه داد: در کنار این موضوع و فراهم کردن این فضا، ابعاد ادبی این انجمنها ضمن آموزش به مربیان قرار است امکانات حرفهای برای علاقهمندان هم فراهم بیاورد. با این نگاه تصمیم داریم برای برخورد حرفهایتر با این شاعران، از مشارکت شاعران حرفهای نیز استفاده کنیم. ۷۰ شاعر حاضر در این مهرواره از این پس ضمن حضور مجدد در انجمنها میتوانند از نگاه منتقدانه شاعران مطرح برخوردار شوند. هر ۱۵ روز آثار آنان نقد خواهد شد و این نقد به صورت کتبی در اختیار این شاعران قرار میگیرد. امیدواریم در این راه با محدودیتهای اقتصادی روبهرو نشده و بتوانیم تمام این شاعران را از این نگاه حرفهای بهرهمند کنیم.
براساس خبر روابط عمومی و امور بینالملل کانون، نخستین مهرواره شعر آفرینش با حضور اعضای نوجوان، ارشد، مربیان و کارشناسان از اول تا سوم اسفند ۱۳۹۷ در تهران برگزار میشود.
نظر شما