جمعه ۱۷ اسفند ۱۳۹۷ - ۰۸:۳۶
دزدی ادبی در انگلیس به امری عادی تبدیل شده است

طبق آمارهای ارائه شده توسط دولت انگلیس نزدیک به بیش از نیمی از کاربران بین 20 تا 70 سال کتاب‌های الکترونیک این کتاب‌ها را از طریق منابع و مراجع غیرقانونی از طریق شبکه‌های اجتماعی به دست می‌آورند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از گاردین، طبق آخرین گزارش منتشر شده توسط اداره حقوق مولفان وزارت فرهنگ بریتانیا در این کشور تنها 17درصد از دانلود کتاب‌های الکترونیک به صورت غیرقانونی صورت می‌گیرد و هیچ شاخص قانونی خاصی هم برای آن تعریف نشده است. بسیاری از کاربران و حتی مقامات دولتی خیلی تعریف خاصی حقوق تالیف برای کتاب‌های الکترونیک ندارند. آنها می‌گویند وقتی به صورت آنلاین غذا سفارش می‌‌دهید باید پولش را پرداخت کنید چون کسی بیرون از کامپیوتر آن را تهیه کرده است ولی هنوز با وجود پیشرفت‌های گسترده در رسانه‌های جمعی هنوز این تفکر سنتی در مورد کتاب‌ها وجود دارد که می‌توان به صورت رایگان آنها را دانلود کرد.
 
طبق آمارهای ارائه شده توسط دولت انگلیس نزدیک به بیش از نیمی از کاربران بین 20 تا 70 سال کتاب‌های الکترونیک این کتاب‌ها را از طریق منابع و مراجع غیرقانونی از طریق شبکه‌های اجتماعی به دست می‌آورند که توسط یک نفر خریداری شده و با دیگران به اشتراک گذاشته می‌شود.
 
یک دانشجوی 21 ساله دانشگاه وارویک انگلیس می‌گوید این روزها اکثر دانشجوها به خاطر گرانی کتاب‌های درسی آنها را از سایت‌های اینترنتی دانلود می‌کنند بدون اینکه پولی برای آن پرداخت کرده باشند. حتی بسیاری از دانشجوها این کار را قانونی خطاب می‌کنند و می‌گویند به نظرشان که این کار غیراخلاقی نیست.
 
در سال‌های اخیر دزدی ادبی حتی به اساتید دانشگاه و مشاغل پردرآمد مثل پزشکان نیز سرایت کرده است. یک پزشک انگلیسی که خواست نامش فاش نشود در گفتگو با گاردین علت دانلودهای غیر مجاز توسط مشاغل مختلف را عدم اطمینان از محتوای کتاب‌ها اعلام کرد. وی گفت: وقتی کتابی را از فروشگاه خریداری می‌کنید، بعد از اتمام کتاب متوجه می‌شوید که دارای محتوای بی ارزشی است و کاش پولتان را صرف چنین کتابی نمی‌کردید.
 
یک کاربر به گاردین گفت: در یک ساعت قادر است 100هزار جلد کتاب را به صورت یکجا دانلود کند بدون اینکه مبلغ خاصی برای کتاب‌ها پرداخت کرده باشد. این رویه در انگلیس معاصر به یک مسئله عادی تبدیل شده است و قانون خاصی هم درباره آن از سوی دولت وضع نشده است.
 
جوانا هریس نویسنده انگلیس اخیراً در اظهارنظری از ناشران خواست نسبت به فعالیت سایت‌های غیرقانونی دانلود رمان و کتاب‌های داستان و مستند حساسیت بیشتری نشان دهند. وی از ناشران خواست برای شکایت از این سایت‌ها و شرکت‌ها جدیت بیشتری داشته باشند. اخیراً ناشران بزرگی مثل رندوم هاوس به صورت رسمی به دولت انگلیس برای فعالیت سایت‌های غیر قانونی دانلود کتاب شکایت تنظیم کرده است.
 
دولت انگلیس می‌گوید بارها با این سایت‌ها برخورد داشته و نزدیک به 1200 بار سایت‌های آنها را مسدود کرده است ولی بازهم به فعالیت خود ادامه می‌دهند. به گفته دولت انگلیس ظاهراً در این کشور دانلود غیرمجاز کتاب تجارت پرسودی است. انجمن ناشران انگلیس در حال حاضر پرتالی راه اندازی کرده است که از طریق آن با دانلودهای غیر مجاز برخورد می‌کند ولی ظاهراً تا کنون زیاد در کارش موفق نبوده است.
 
استفن لوتینگا رئیس انجمن ناشران انگلیس معتقد است سازمان‌های دولتی باید بیشتر در این زمینه جدیت داشته باشند چون آنها به تنهایی قادر به برخورد با سایت‌های متخلف نیستند. وی می‌گوید دولت باید قوانینی تصویب کند که با دزدان ادبی مثل سایر مجرمین در ادارات پلیس رفتار شود. لوتینگا اعتقاد دارد دزدی ادبی از یک نویسنده مثل دزدیدن هرگونه کالایی از افراد است و باید مثل سایر جرم‌ها مورد پیگرد قانونی قرار گیرد.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها