امین کمالهمدانی، یکی از اعضای کارگروه ناشران دیجیتال درباره نشر دیجیتالی و تاثیر آن در آینده در کشور گفت: نشر الکترونیک علاوه بر اینکه میزان انتشار محتوا را نسبت به کاغذ تسهیل میکند، از لحاظ فراگیربودن تاثیر بیشتری میگذارد و در حقیقت دنیا به سمت دیجیتالی شدن پیش میرود.
وی درباره سازوکار موجود در کارگروه ناشران دیجیتالی درحوره کپیرایت گفت: درخصوص بحث کپیرایت که بزرگترین دغدغه صاحبان محتوا هست، متاسفانه هنوز در بحث مالکیت فکری، چارچوب مشخصی نداریم اما اعمال اجرایی برای محصولات محتوایی که دارای مجوز هستند در کشور جاری است. در بخشی به عنوان «صیانت در دنیای نشر دیجیتال» وجود دارد که اگر صاحبان محتوا اقدام به دریافت مجوز کنند از سوی مرکز رسانههای دیجیتال تمهیداتی برای کپیرایت آثار آنها دیده شده است.
همدانی افزود: در این کارگروه یک سری مسئولیت و اختیارات در بحث نظارت بر تخلفات وجود دارد که امکان نظارت و برخورد و امکان پیگیری از مراجع قضایی هم وجود دارد.
این کارشناس در عرصه نشر دیجیتالی با اشاره به اهمیت رعایت کپیرایت از سوی ناشران دیجیتالی گفت: در بحث رعایت کپیرایت دو قسمت مهم وجود دارد؛ یکی آنکه صاحبان تولید محتوا باید برایشان مهم باشد که با چه بستری محتوای خود را نشر میدهند؟ درواقع بر عهده خود ناشران دیجیتال است و به شدت مسائل فنی باید رعایت شود. اما از طرفی اگر به هر علتی محتوای یک ناشر تکثیر غیر قانونی یابد، خود ناشر باید اطلاعرسانی کند. در این کارگروه هم امکان برخورد با متخلفان وجود دارد و حتی اختیار ابطال مجوز ناشران متخلف هم دارد.
وی ادامه داد: اگر این تغییر رویه اتفاق بیفتد و ناشران مکتوب به دیجیتالی شدن رو بیاورند، علاوه بر اینکه هزینههای نشر آنها بسیار کاهش مییابد، میزان بازخورد محتوایی که نشر پیدا میکند بهتر خواهد بود همچنین سود خوبی میتواند برای ناشران مکتوب داشته باشد. تجربه ثابت کرده است درآمد حاصل بر نشر دیجیتالی نسبت به نشر مکتوب غالب شده است.
این فعال در عرصه نشر دیجیتالی درباره میزان استقبال عموم مردم از نشر دیجیتالی گفت: ما در حال حاضر چهار پلتفرم نشر کتاب داریم که شامل کتابهای دیجیتال و کتابهای صوتی است و توانستهاند به شدت نظر عمومی را به خود جلب کنند. آمارهایی داریم که نشان میدهد تعداد بسیار قابل توجهی از مردم از این پلتفورمها استفاده میکنند بهگونهای که بسیاری از کتابهایی که سالها از اولین انتشارشان در بازار کتاب گذشته است در حال دیجیتالی شدن و صوتی شدن هستند.
نظر شما