یادنامه مرحوم استاد محمدباقر کتابی، مفسر قرآن و نهجالبلاغه و استاد ادبیات دانشگاه اصفهان با عنوان «روشنای شهر» در اصفهان رونمایی شد.
نوریان از چهرههایی مانند جمشید مظاهری، غلامعلی کریمی، دکتر رفاهی و دکتر محمدباقر کتابی، به عنوان این قبیل شخصیتها که جای خالیشان هرگز پُر نمیشود، نام برد و ادامه داد: یاد لحظات ناب در کنار دکتر باقرکتابی بودن برای همه ما بسیار ارزشمند و غنیمت بود.
وی در ادامه افزود: از بدیع الزمان فروزانفر نقل میکنند که در اصفهان دو قبلهگاه داریم: اولی حاج آقا رحیم ارباب و دومی جناب الفت که مرحوم دکتر کتابی از محضر هر دو بزرگوار بهرهها برد و خاطرات بسیار نقل میکرد.
این استاد ادبیات دانشگاه اصفهان با اشاره به اینکه تاثیرات عرفانی مولانا در دکتر کتابی فراوان بود، یادآور شد: دکتر کتابی ارادت بسیاری به مثنوی و مولانا داشت و معتقد بود بیشتر کسانی که با مثنوی مخالف هستند، آن را درست نخوانده و ناخوانده قضاوت میکنند.
نوریان در ادامه گفت: دکتر کتابی یک مسلمان واقعی شیعه بود که در زندگی این دنیا خوشبخت بود که به کار مورد علاقه خود میپرداخت و در آخرت نیز مسلماً آمرزیده است.
در ادامه این مراسم، رضا روحانی، مدیر بخش فعالیتهای فرهنگی شهرداری اصفهان گفت: چنین بزرگداشتهایی باعث طراوت و پربار شدن ساحت فرهنگی اخلاقی جامعه میشود. بزرگداشت دکتر کتابی بزرگداشت مطلق فرهنگ، علم و احلاق است. ایشان تبلور مفاهیم عرفانی و روشنایی شهراصفهان بودند.
وی ادامه داد: رونمایی ار کتاب «روشنای شهر» فرایندی یکساله را طی کرد که در ابتدای آن از رجال ادبی فرهنگی شهر خواسته شد مقالاتی درباره استاد کتابی بنویسند. 40 مقاله به دبیرخانه این رویداد فرهنگی رسید و بزرگانی چون آیت الله نجفی، عبدالوهاب طالقانی، کمال موسوی، سیدمهدی نوریان، هدایتالله فلسفی و ...در این کتاب مقالههای خود را منتشر کردند.
روحانی با اشاره به اینکه مرکز آفرینشهای ادبی قلمستان متولی چاپ این کتاب بود، افزود: کتاب «روشنای شهر» شامل 4 بخش است: بخش اول مصاحبههای دکترکتابی، بخش دوم مقالههای قرآنی، بخش سوم مقالههای فلسفی، کلامی و بخش چهارم مقالات ادبی در زمینه ادبیات فارسی، اصفهان شناسی و رجال شناسی.
در پایان این آئین، از کتاب «روشنای شهر»با حضور خانواده دکتر باقرکتابی رونمایی شد.
یادآوری میشود، دکتر کتابی در سال ۱۳۰۲ شمسی در اصفهان چشم به جهان گشود. وی دارای دکترای الهیات و عرفان و فلسفه اسلامی دانشگاه تهران و تحصیلات حوزوی در سطح عالی بود.
کتابی مفصّل و مبسوط در شرح حال رجال معروف علم و ادب و هنر اصفهان، کتاب کلید گشایش نهج البلاغه یا المفتاح لکنوز نهج البلاغه، شرح مثنوی مولانا در دو داستان، پنج جلد کتاب فقه و معارف اسلامی و سه جلد عربی برای دانش آموزان دبیرستانها، تاریخ مختصر فلسفه و معارف اسلامی برای دانشجویان دانشکده ادبیات دانشگاه اصفهان، مقدمه مفصّلی بر شرح نهج البلاغه استاد بزرگوار حسین شفیعی در چهار جلد به نام (سخن آشنا) شرح اخلاقی، عرفانی نهج البلاغه، مقدمه بر کتاب وحدت وجود استاد مرحوم فضل الله ضیاء نور، مقدمه بر کتاب گنج زری بود، در این خاکدان، مقدمه بر کتاب شعر انتظار، مقدمه بر کتاب اخلاق تالیف پیرژانه متفکر بزرگ فرانسه، مقدمه بر کتاب بهینه انسان درباره قسمتی از زندگانی مولای متقیان امیر المومنین و زین الموحدین در دو جلد، مقدمه بر کتاب حاصل عمر، مقدمه بر کتاب گلشن الفت از آثار دکتر کتابی است.
نظر شما