به گزارش خبرنگار
خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در اصفهان، داریوش اسماعیلی دبیر جشنواره داستان دانشجویی زایندهرود در این مراسم، گفت: پس از اعلام فراخوان ۴۱۰ اثر به دبیرخانه این جشنواره رسید که شامل ۷۱ اثر در بخش ویژه، ۲۵۳ اثر در بخش آزاد، ۷۶ اثر در بخش کوتاه کوتاه و ۱۰ اثر در بخش دانشجویان ایرانی خارج از کشور بود. ۵۵ درصد شرکت کنندگان این جشنواره هم آقایان و ۴۵ درصد هم خانمها بودهاند.
اسماعیلی با اشاره به اینکه ۵۸ درصد از شرکتکنندگان، دانشجویان دانشگاه دولتی، ۱۷ درصد از دانشگاه آزاد، ۹ درصد پیام نور، ۷ درصد از دانشگاه غیرانتفاعی و ۶ درصد از دانشگاه علمی کاربردی بودند، افزود: همچنین ۴۷ درصد از این دانشجویان شرکتکننده در مقطع کارشناسی، ۲۹ درصد در مقطع کارشناسی ارشد، ۱۶ درصد در مقطع دکتری و ۴ درصد هم در مقطع کاردانی تحصیل کردهاند.
معاون فرهنگی جهاددانشگاهی واحد اصفهان ادامه داد: اصفهان، تهران و مشهد بیشترین شرکت کننده را در بخشهای مختلف جشنواره داشتند، همچنین ایرانیان ساکن افغانستان، انگلستان، کانادا، ژاپن، آلمان و گرجستان، در این جشنواره حضور داشتهاند و امیدوارم در سالهای آینده نیز استقبال به همین میزان باشد.
در ادامه این آئین رضا روحانی معاون فرهنگی سازمان فرهنگی شهرداری اصفهان گفت: انسان، تنها موجودی است که میتواند داستان بگوید و همین امر میتواند در عرصههایی فراتر از بحث تخصصی داستان، رمز ماندگاری و پایایی و پویایی آن باشد.
وی با اشاره به اینکه برگزاری جوایز و رویدادهای ادبی باعث رونق و طراوت فضای شهر اصفهان خواهد شد، گفت: جشنوارههایی مانند جایزه ادبی زاینده رود باعث تعالی فرهنگ و ادب و خلاقیت خواهد شد.
روحانی در ادامه افزود: این جشنواره داستان نویسی مزین به نام زایندهرود است که نقش غیرقابلانکاری را در شکلگیری ایران مرکزی و اصفهان دارد و هر اتفاقی که نام زایندهرود را همراه داشته باشد شایسته توجه ویژه است.
در ادامه این آئین، سیاوش گلشیری دبیر علمی سومین جشنواره داستان کوتاه زایندهرود با اشاره به نقش جوایز ادبی در تعالی ادبیات گفت: هرچند انتقادها به جوایز ادبی و نحوه مدیریت آنها بسیار است اما نباید تاثیر آنها را در جریان سازی فرهنگی نادیده گرفت.
وی یادآور شد: اثر هر هنرمندی در گرو حضور دیگران است که معنا مییابد و این نیز خود در گرو شور با هم بودن و در کنار هم ایستادن است. امید که زنده رود نیز همچون مکتب داستان نویسی اصفهان در شهر همیشگی باشد
در ادامه پس از قرائت بیانیه هیات داوران نهایی جایزه ادبی زاینده رود متشکل از احمد ابوالفتحی، اپور بهیان و ابراهیم دمشناس برگزیدگان بخشهای مختلف این دوره از جشنواره معرفی و با حضور فریده روشن، رییس کمیسیون فرهنگی شورای شهر اصفهان و مهدی مقدری عضو شورا به شرح زیر مورد تقدیر قرار گرفتند:
برگزیدگان بخش آزاد:
رتبه نخست: محمدصادق افشاری برای داستان «پیانیستی در آمریکا مرده است»
رتبه دوم: مرتضی بایگی امان محمد برای داستان «سقوط»
رتبه سوم: اکرم روحی برای داستان «در حنا»
بخش دانشجویان خارج از کشور:
در این بخش تنها داستان «بیه بچم بیه» از حسن قربانی، دانشجوی افغانستانی شایسته تقدیر معرفی شد.
جایزه ویژه شهر کتاب اصفهان:
جایزه ویژه شهرکتاب اصفهان با حضور الهام شهیدان، نماینده شهر کتاب اصفهان به حمید رضازاده برای داستان «سیمون دوبوآر» اهدا شد.
بخش ویژه زایندهرود:
معصومه یزدانی پور برای داستان «دو سو کور» و مانا خسروشاهی از کانادا برای داستان «بستری برای خوابیدن»به طور مشترک برگزیده این بخش شدند.
بخش کوتاه کوتاه:
داستانک «آخرین تصویر» از عرفان امینی، شایسته تقدیر شناخته شد.
نظر شما