سمیرا آرامی، معتقد است علاوه براینکه توجه به تالیف در حوزه کودک و نوجوان پررنگتر از حوزه بزرگسال است در جامعه هم توجه به نویسندههای کودک بیشتر از نویسندههای بزرگسال است.
این نویسنده و منتقد ادبی افزود: «تاج به سر کلاه به سر» عنوان یکی از کتابهای من در حوزه کودک است که از سوی انتشارات محراب قلم منتشر شده و درباره پشهای است که سر حیوانات کلاه میگذارد و خودش را به جای پادشاه معرفی میکند.
وی درباره سایر آثارش نیز توضیح داد: دو کتاب دیگر هم در انتشارات نردبان دارم. یکی از آنها رمان «شهر نجارها» برای نوجوان است با موضوع محیط زیست و به نوعی داستانی عاشقانه و از آثار تقدیری جشنواره سپیدار، است. در این داستان فانتزی چوبان برای رسیدن به چوبینه که تنها یک صداست باید در دل جنگل دست به ساخت شهری متفاوت بزند. بعد از این تلاش است که چوبینه به کالبد اصلی خود تبدیل میشود.
داستان تصویری «شکارگاه عجیب» برای کودکان
این نویسنده در ادامه بیان کرد: کتاب بعدی هم داستان تصویری «شکارگاه عجیب» برای گروه سنی کودک است که برگزیده جایزه سپیدار شده و در نمایشگاه کتاب کودک 2018 بولونیا و فرانکفورت شرکت داده شد. داستان این کتاب درباره پادشاهی است که شکار میکند و زمانی که حیوانی را شکار میکند دستور میدهد صحنه شکارش را روی یک فرش ببافند. در این کتاب هم به فرش شکارگاه ایرانی اشاره شده، هم شکار به عنوان یک موضوع محیط زیستی بیان شده است.
آرامی درباره کتابش در حوزه بزرگسال نیز گفت: «دربست عشقآباد» هم نام کتاب من در حوزه بزرگسال است که مجموعه داستان ایرانی است و از سوی انتشارات نیماژ منتشر شده و فضایی رئال و صمیمی دارد.
توجه به تالیف در حوزه کودک پررنگتر از بزرگسال است
این نویسنده جوان، در ادامه وضعیت تالیف در حوزه کودک و نوجوان را با حوزه بزرگسال مقایسه کرد و گفت: به نظر من به عنوان نویسندهای که هر دو حوزه را تجربه کردهام نگاه به تالیف در حوزه کودک و نوجوان پررنگتر از تالیف در حوزه بزرگسال است. در جامعه هم توجه به نویسندههای کودک و نوجوان بیشتر از نویسندههای بزرگسال است.
وی درباره گرایشش در حوزه تالیف نیز بیان کرد: برای من تالیف در حوزه کودک و نوجوان جذابتر از حوزه بزرگسال است. چون در کتاب کودک، تصویر به کمک متن میآید همیشه برایم شادابتر و جذابتر از تالیف در حوزه بزرگسال است.
نوشتن برای کودکان سختتر از بزرگسالان است
آرامی گفت: البته این در شرایطی است که نوشتن برای کودکان خیلی سختتر از حوزه بزرگسال است. وقتی میخواهید مطلبی برای کودکان بنویسید باید کودک شوید تا بتوانید کودکانه بنویسید. از سویی موضوعات هم باید عمیق و تفکربرانگیز باشند. یعنی باید با استفاده از سادهترین کلمات موضوعات عمیق را برای بچهها بیان کنید تا کودکان بتوانند با آن ارتباط برقرار کنند و آنها را به فکر وا دارد.
نظر شما