مدیر لیتوگرافی کاری گرافیک با اشاره به چالشهای پیش روی اهالی لیتوگراف، گفت: به دلیل نبود زینک خام و قیمتهای بسیار بالای این کالا بسیاری از این فعالان لیتوگرافی تعطیل شدند.
وی افزود: در این میان البته نظرات غیرکارشناسانه و سوءمدیریتها به این فضای متشنج دامن زده است.
کاری با بیان اینکه کاغذ و زینک اکنون به بحرانیترین مرحله خود رسیده است، عنوان کرد: در این زمینه دولت برای بهبود اوضاع به این دو مقوله ورود پیدا کرده است ولی از جایی با عنوان ارز دولتی و ارز نیمایی این مسیر به سمت منفعتطلبان گسیل شد و این فضا برای فروش کاغذ از ارز دولتی به آزاد فراهم شد.
وی یادآور شد: این موضوع موجب متشنج شدن بازار شد، مسیر واردکنندگان را سد و آسیبهای زیادی به بازار وارد کرد.
کاری با بیان اینکه زینک خام مصرفی از اولویتهای اولیه صنعت چاپ و نشر است، گفت: بدون زینک خام تمام صنعت چاپ تعطیل خواهد شد، اکنون شرایط بهگونهای است که وضعیت نابسامان شده و بسیاری از همکاران ما مظلومانه و کولهباری از تجربه و خدمت به فرهنگ این مرز و بوم از این صنعت کنار رفتند.
وی تاکید کرد: به دلیل نبود زینک خام و قیمتهای بسیار بالا بسیاری از لیتوگرافیها تعطیل شدند و از سوی دیگر واردکنندگان فقط باید زینک را با ارز دولتی و به لیتوگرافیهای مورد تایید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یعنی ناشران، موسسات فرهنگی و مطبوعات توزیع کنند.
کاری با طرح این سوال که چرا فعالان لیتوگرافی بعد از سالها خدمت به فرهنگ نباید از ارز دولتی استفاده کنند، گفت: چرا نباید زینک با ارز دولتی به لیتوگرافان تعلق گیرد و واردکنندگان زینک باید فقط کالاهای خود را به وزارتخانه بدهند. در این زمینه معتقدم نباید توزیع کاغذ و زینک انحصاری باشد.
وی با بیان اینکه سرنوشت صنعت چاپ کشور در میان وزارت صمت تا سازمان حمایت از مصرف کنندگان قرار گرفته است، عنوان کرد: به نظر میرسد که صنعت چاپ کشور دیگر راه به جایی ندارد و باید هر چه زودتر در حوزه تامین مواد اولیه ساماندهی شود.
کاری تاکید کرد: اکنون تعداد زیادی زینک با ارز دولتی در چین و در میانه راه است و معتقدم اگر توزیع این کالاها طبق روال عادی نباشد، تبعات این موضوع فقط به ضرر صنعت چاپ خواهد بود، به همین دلیل از مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی میخواهم این تصمیم را لغو کنند تا این صنعت روال عادی خود را پیش بگیرد.
نظر شما