حجت الاسلام علی قابل امام جمعه موقت قزوین ضمن بیان اینکه امام رضا (ع) در حدیثی فرمودهاند «خدا رحمت کند کسی را که تلاش کند اوامر ما را در جامعه زنده کند»، گفت: برگزاری جشنواره کتابخوانی رضوی دقیقاً اجرای این فرمایش امام رضا (ع) است.
سال گذشته 18 هزار نفر از استان قزوین در جشنواره کتابخوانی رضوی شرکت کردند
علاقمندی به شرکت در این جشنواره در قزوین هم به مانند سایر استانهای کشور چشمگیر بوده است؛ تا جایی که رویا اسماعیلی مدیرکل کتابخانههای عمومی استان قزوین از حضور 18 هزار نفری قزوینیها در این جشنواره سراسری خبر داد.
وی بیان کرد: جشنواره کتابخوانی رضوی در استان قزوین با حضور پرشور مردم مواجه شد و در بازه زمانیای که برای شرکت در جشنواره مقرر شده بود، بیش از 18 هزار نفر در آن شرکت کنند.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان قزوین افزود: انتخاب منابع مناسب در گروههای سنی مختلف، علاقمندی مردم به فرهنگ رضوی و اهل بیت (س) و معرفی درست این جشنواره، سبب علاقهمندی مردم استان به این جشنواره بوده است.
جشنواره کتابخوانی رضوی الگوی برنامههای فرهنگی و ارزشی است
حجت الاسلام مهدی حسینی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین هم جشنواره کتابخوانی رضوی را الگویی موفق از یک برنامه فرهنگی و ارزشی میداند و به خبرنگار ایبنا میگوید: این جشنواره نشان داد در صورتی که بتوان برنامهریزی درستی داشت، منابع خوبی انتخاب کرد و مخاطبین را شناخت میتوان جشنوارهای با استقبال بالا در عرصه کتابخوانی برگزار کرد.
وی افزود: اینکه امروز میبینیم کتابخوانی در بین مردم کمرنگ شده است، میتواند دلایلی داشته باشد که از اصلیترین این دلایل عدم دسترسی مردم به کتاب مناسب و با محتواست و میبینیم در جشنوارهای که منابع ارزشمند به مردم معرفی میشود، مردم حضور پرشوری دارند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین یادآور شد: برگزاری جشنوارهای که بتواند سبب شود تا نور معارف و ابعاد زندگی اهل بیت (س) در جامعه بدرخشد، قطعا میتواند در فرهنگسازی در بسیاری از موارد نیز اثرگذار باشد.
حجت الاسلام حسینی گفت: جشنواره کتابخوانی رضوی در حوزه معرفی کتب برتر و با محتوای مناسب نیز گامی مهم برداشته است و امروز به جرئت میتوان منابع این جشنواره را جزو برترین کتب تولید شده در عرصه آگاهیبخشی و مذهبی دانست.
تبیین ابعاد زندگی اهل بیت (ع) مهمترین دستاورد جشنواره کتابخوانی رضوی
حسنعلی نوروزی معاون فرهنگی دفتر آستان قدس رضوی در استان قزوین نیز در خصوص برگزاری این جشنواره گفت: جشنواره بزرگ کتابخوانی رضوی زمینه نگاه و توجه به فرهنگ امام رضا (ع) و اشاعه فرهنگ رضوی در جامعه را فراهم کرده است.
وی گفت: کتابخوانی از گذشته بهترین راه توسعه و اشاعه فرهنگی و آموزش غیرمستقیم بوده است و خوشحالیم که امروز از ابزار کتاب برای ترویج فرهنگ رضوی در جامعه بهره گرفته شده است.
نوروزی بیان کرد: امام رضا (ع) همهی داشتههای معنوی ما ایرانیان است و در سالهای گذشته با برنامههای مختلفی تلاش شده تا ایشان را به شکل واقعی به مردم و جامعه معرفی کنیم که در این مسیر برگزاری جشنوارههای مختلف کتابخوانی از جمله این اقدامات است.
معاون فرهنگی دفتر آستان قدس رضوی در استان قزوین عنوان کرد: اما برگزاری یکپارچه و همزمان جشنواره بزرگ کتابخوانی رضوی سبب شده تا ارادهای جمعی و حرکتی بزرگ در این زمینه ایجاد شود تا علاقمندان به فرهنگ رضوی و کتابخوانی بتوانند با شرکت در این مسابقه در زمینه شناخت بیشتر معارف امام رضا (ع) گام بردارند.
نوروزی افزود: یکی از نکات مورد توجه در برگزاری این جشنواره انتخاب و معرفی کتابهای مرتبط با فرهنگ رضوی در گروههای سنی مختلف است چرا که به عقیده ما بنیان فعالیتهای فرهنگی از کودکی نهادینه میشود و در نظر گرفتن کودکان و نوجوانان دراین جشنواره حائز اهمیت است.
وی در پایان سخنان خود از برگزار کنندگان این جشنواره فرهنگی در قزوین تقدیر کرد و افزود: دفتر نمایندگی آستان قدس رضوی در استان قزوین با برگزاری جشنوارههای مختلف به دنبال تحقق اهداف فرهنگی در زمینه رضوی است و برگزاری این جشنواره بزرگ کتابخوانی قطعا حرکت در مسیر همین برنامههای فرهنگی است.
برگزاری جشنواره کتابخوانی رضوی اجرای فرمایش خود امام رضا (ع) است
حجت الاسلام علی قابل امام جمعه موقت قزوین هم در این رابطه گفت: امام رضا (ع) در حدیثی فرمودند «خدا رحمت کند کسی را که تلاش کند اوامر ما را در جامعه زنده کند» و برگزاری جشنواره کتابخوانی رضوی دقیقاً اجرای این فرمایش امام رضا (ع) است.
وی افزود: در کتب روایی آمده است روزی امام رضا (ع) در جمعی این جمله را بیان کردند و وقتی از ایشان چگونگی اجرای اوامر پرسیده شد، ایشان فرمودند «اینکه سخن و حدیث ما را یاد بگیرند و در بین مردم نشر دهند، چرا که وقتی مردم زیباییهای راه و روش ما را ببینند، خودشان به اسلام جذب میشوند».
امام جمعه موقت قزوین یادآور شد: خداوند بزرگ نیز در قرآن کریم با آیه «و تعاونو علی البر و التقوا...» مردم را به همراهی و کمک در کار خیر توصیه فرموده است و به نظر بنده در شرایط امروز ما افزودن آگاهی و دانش از بزرگترین کارهای خیر است.
حجت الاسلام قابل گفت: کتابخوانی در حقیقت دعوت به تعالی، بصیرت و فهم است و این جشنواره با انتخاب منابع خوب توانسته به بهترین شکل ممکن این عزم و اراده جدی برای رشد و تعالی را در کشور ایجاد کرده است.
تاکنون 15 هزار نفر در جشنواره کتابخوانی رضوی امسال قزوین شرکت کردند
بر اساس این گزارش مطالببق آخرین آمارهای اعلام شده، در آستانه پایان مهلت شرکت در جشنواره کتابخوانی رضوی در استانها، تاکنون 15 هزار و 300 نفر از استان قزوین در دو بخش اینترنتی و مکتوب و در این جشنواره شرکت کردهاند.
نظر شما