جمعه ۲۴ خرداد ۱۳۹۸ - ۲۱:۲۴
قول می‌دهیم که هیچ منفعت شخصی یا گروهی در پس این مجله نباشد

مراسم رونمایی از مجله ادبی «وزن دنیا» در حالی برگزار شد که مسئولان این مجله روی مستقل بودن آن تاکید داشتند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، مراسم رونمایی از مجله ادبی «وزن دنیا»، رسانه شعر ایران عصر پنج‌شنبه (23 خردادماه) در خانه وارطان با حضور شاعران، هنرمندان و علاقه‌مندان به ادبیات برگزار شد.

علی مسعودی‌نیا، عضو شورای سردبیری «وزن دنیا»، به‌عنوان اولین سخنران، از اوضاع شعر ایران و رسالت این مجله گفت: «وزن دنیا» به دنبال این است که آن حیثیتی شایسته‌ شعر ایران است احیاء کند. ما به دنبال آن هستیم که شأن شاعری را به عنوان یک حرفه و یک هنر دوباره ابتدا به خود شاعران و سپس به مردم و مخاطبان یادآوری کنیم. باید مردم را مجاب کنیم که ارزش دیده‌شدن و خواندن داریم و از فاصله‌مان با مخاطب بکاهیم. شعر ایران به اندازه‌ کافی دشمن بیرونی دارد و استراتژی بدی خواهد بود اگر خودمان هم بخواهیم همدیگر را دوست نداشته باشیم. تمنا می‌کنم که ما را دوست داشته باشید، همراهمان باشید و کمک‌مان کنید و من به شخصه قول می‌دهم که هیچ منفعت شخصی یا گروهی در پس این مجله نباشد و تمام تلاشش در خدمت شعر ایران باشد.

پوریا سوری مدیرمسئول مجله «وزن دنیا» ضمن بیان مشکلاتی همچون گرانی کاغذ که این روزها نشریات با آن مواجه هستند گفت: انتظار چنین استقبال گرمی را برای این مراسم نداشتم و از همه بزرگان شعر و دوستداران ادبیات بخاطر حضورشان در این برنامه سپاسگزارم. ایده انتشار چنین نشریه‌ای را از 10 سال پیش داشتیم. زمانی که در روزنامه فرهیختگان صفحه شعری را منتشر می‌کردم و در آن ستونی با نام «وزن دنیا» مینوشتم که به اتفاقات شعری و تاریخی هفته می‌پرداخت.

این شاعر و روزنامه‌نگار در ادامه افزود: استقبالی که از نشریه شده ما را امیدوار کرده است که بدون داشتن چشم‌داشت برای سود مالی، هزینه‌های مربوط به انتشار مجله تامین شود.

پوریا سوری گفت: امیدواریم جلسات رونمایی که در شهرهای دیگر نیز برگزار خواهد شد بتواند کمک کند که مردم دوباره شوق پیدا کنند و به سمت شعر بیایند. شعر در این روزها به حاشیه رفته و از آن «هنر ملی بودن ایران» دور شده است. امیدواریم با مجلاتی مانند «وزن دنیا» و رسانه‌هایی که می‌توانند رسانه شعر باشند، بتوانیم حرکتی را آغاز کنیم که دوباره شعر خوانده شود.

جواد مجابی از شاعران نامدار و پیشکسوت درباره انتشار شماره نخست مجله «وزن دنیا» گفت: دو خصیصه این نشریه را تحسین می‌کنم، یکی دموکراتیک بودن آن است که از تمام ایران به تساوی و با آزادمنشی چهره‌هایی را به ما معرفی می‌کند و دیگر آن که روی شعر ایران تاکید دارد که روزهای دشواری را می‌گذراند.

این شاعرادامه داد: تولید کتاب و مجله در این شرایط دشوار و اسف بار نوعی معجزه است. معجزه را اغلب با تعبیر مثبتش می‌آورند، اما معجزه در اصل تعبیری منفی دارد. وقتی به اوج ناتوانی و به ستوه امدن می‌رسی به معجزه روی می‌آوری.

جواد مجابی با بیان اهمیت صفحات فرهنگی روزنامه‌ها و نشریات در اشاعه فکر و هنر نو در تاریخ معاصر گفت: دوست ندارم برای ستایش از کار جوانان شاعر و نویسنده‌ای که «وزن دنیا» را به ما هدیه کرده‌اند کلمه معجزه را به زبان بیاورم که در این وضعیت مغشوش و ناپایدار کلمه «انتحار فرهنگی» مناسب‌تر است و از شرایط فرهنگی چیزی نمی‌گویم که خود در میانه دوزخیم اما هیچ دوزخی امید را کاملا نمی‌سوزاند. ما به ته مانده امید عصر خود چنگ می‌زنیم و از قعر نا امیدی امیدی تازه می‌آفرینیم.

در ادامه مراسم حافظ موسوی شاعر و منتقد ادبی گفت: خلا مطبوعات حرفه‌ای در زمینه ادبیات کاملا احساس می‌شود و به ویژه در هفت هشت سال اخیر این خلا کاملا خود را نشان داده است.

موسوی در ادامه بیان کرد: اگر تاریخ صد ساله فرهنگ خودمان را نگاه کنیم هر گاه که مطبوعات حرفه‌ای در زمینه ادبیات وجود داشتند، به اعتلای ادبیات و فرهنگ ما کمک کرده‌اند.

این شاعر با اشاره به سخنان جواد مجابی افزود: روح مدرنیسم تعقل خواهی و تجدد بیش از آن که از رسانه‌های دیگر به جامعه ما منتقل شده باشد از طریق نشریات فرهنگی به جامعه منتقل شده است. زیرا اهل فرهنگ و ادبیات زبان مردم را بهتر می‌دانستند و می‌توانستند راحت‌تر مفاهیم را منتقل کنند.

حافظ موسوی همچنین تاکید کرد: هر بار که ادبیات ما سیر اعتلایی داشته و شکوفا بوده می‌بینیم در کنارش مجلات معتبر و تخصصی در زمینه شعر و ادبیات داشته‌ایم.

وی با اشاره به تاثیر مجلات ادبی بر فضای سیاسی و اجتماعی دوران خود گفت: آدم‌های بزرگ ادبیات ما از دل همین مجلات ادبی بیرون آمدند و توانسته اند از این طریق صدایشان را به دیگران برسانند.

این شاعر پیشکسوت در پایان صحبت‌های خود گفت: خیلی خوشحالم کار نشر مجله «وزن دنیا» را کسانی دارند انجام می‌دهند که با فکر و ایده‌های نو دارند رسانه‌های جدید را در این راه به یاری می‌طلبند. این دوستان را من از قدیم می‌شناسم و به حسن نیت شان اعتماد کامل دارم و مطمئنم که مجله خوبی خواهد شد.

سوای از سخنرانی اعضای تحریریه و میهمانان برنامه، شاعرانی نظیر فریاد شیری، آیدا عمیدی، مریم جعفری آذرمانی، علی ثباتی و شاهین شیرزادی برای حضار شعر خواندند.

در این مراسم چهره‌های آشنای ادبیات، هنر و روزنامه‌نگار از جمله جواد مجابی، سیدعلی صالحی، حافظ موسوی، عنایت سمیعی، علی حکمت، شهاب مقربین، سروش صحت، رضا بهبودی، اردشیر رستمی، پگاه آهنگرانی، بهزاد زرین‌پور، بکتاش آبتین، بزرگمهر حسین‌پور، سروش قهرمانلو، محمود معتقدی، گروس عبدالملکیان، عبدالعلی عظیمی، سارا محمدی اردهالی، مریم جعفری آذرمانی، فریاد شیری، ناستین مجابی، مریم حسین‌زاده، علیرضا رئیس‌دانا، بابک چمن‌آرا، رزا جمالی، سینا دادخواه، بهاره رضایی، شوکا حسینی، آیدا عمیدی، روزبه سوهانی، محمد تقوی، آذردخت بهرامی، وحید پاک طینت، سجاد گودرزی، علی ثباتی، رسول رخشا، بهاره فریس‌آبادی، کبوتر ارشدی، شهرام شهیدی، شهریار خسروی، سمیرا یحیایی، شاهین شیرزادی، مرتضی بخشایش، حسین غیاثی، بنفشه فریس‌آبادی، مرتضی پورحاجی، مریم فتحی، نوید پورمحمدرضا، کاوه کیائیان، مسعود باستانی، مجید توکلی، حمید ابک، مریم شبانی، کاظم رهبر، آرش تنهایی، حسن علیشیری، مجید کوچکی، هوشنگ فراهانی، علی اسدالهی، یاشار سلطانی، محمد طلوعی، سینا بهمنش، میثم غفوریان، محسن خیمه‌دوز، فیروزه مظفری، پیمان سلیمانی و... حضور داشتند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها