دوشنبه ۷ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۲:۴۵
خواهان بهره‌مندی از دانش متخصصان ایرانی در زمینه نسخ خطی هستیم

رحمان آصف در دیدار رییس خانه فرهنگ کشورمان در لاهور گفت: خواهان بهره‌مندی از دانش متخصصان ایرانی در زمینه نسخ خطی هستیم.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، رحمان آصف، معاون مدیرکل بنیاد کتابخانه‌های پنجاب، جویریه سهروردی، رییس بنیاد کتابخانه پنجاب و ثروت شجاع، معاون رییس بنیاد کتابخانه پنجاب (4 مردادماه) ضمن حضور در خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در لاهور با علی‌اکبر رضایی‌فرد، رییس این نمایندگی فرهنگی دیدار و در خصوص گسترش تعاملات فرهنگی و همکاری‌های دو جانبه بحث و تبادل نظر کردند.

رضایی‌فرد با معرفی و بیان تاریخچه مختصری از خانه فرهنگ ایران در لاهور، درباره برگزاری کلاس‌های آموزشی زبان فارسی و هنر و ساماندهی مجدد کتابخانه گفت: چه بسیار کتب نادر و با ارزش را در قالب فهرست نسخه‌های خطی، دیوان‌ها، مراجع، لغت‌نامه‌ها و دیگر عناوین کلی، یافت شدند که می‌توانند برای شهروندان لاهور، دانشجویان دانشگاه، اساتید و محققین دانشکده‌ها و دوستداران کتاب و کتابخوانی مفید باشند.

رییس خانه فرهنگ کشورمان در لاهور افزود: گسترش و ترویج فرهنگ اصیل ایرانی، زبان و ادبیات شیرین فارسی، خط فرهنگی اصیل ایرانی، برگزاری سیمنارها، افزایش روابط و تعاملات فرهنگی دو کشور دوست و برادر ایران و پاکستان عمده فعالیت این نمایندگی فرهنگی است.

وی با اشاره به تاریخچه زبان فارسی افزود: زبان فارسی محدود به یک کشور نیست، بلکه متعلق به یک سرزمین است که پاکستان نیز عضو آن است. بزرگانی چون علامه محمد اقبال لاهوری، سید علی ابن عثمان هجویری المعروف به داتا گنج بخش و ... گنجینه‌های ارزشمندی را به زبان فارسی از خود بر جای گذاشته‌اند.

رضایی‌فرد با اشاره به چاپ نسخه قدیمی قرآن کریم موجود در این نمایندگی فرهنگی که منسوب به حضرت علی(ع) است، گفت: این نسخه یکی از قدیمی‌ترین مصاحف شریف منسوب به حضرت علی(ع) در موزه آستان قدس رضوی در مشهد است که توسط متخصصین ایرانی و ترکیه مورد پژوهش و چاپ مجدد قرار گرفته است.

وی به تخصص کارشناسان نسخ خطی در ایران اشاره و تصریح کرد: پیشنهاد می‌شود برنامه‌ای جهت تبادل هیأت‌های متخصصین نگهداری نسخه‌های خطی و مدیریت کتابخانه، بین دو کشور تدارک داده شود تا این روابط و تعاملات فرهنگی دو کشور بیش از پیش گسترش یابد.

آمادگی بنیاد کتابخانه‌های پنجاب برای آموزش زبان فارسی، هنر و خطاطی

رحمان آصف هم در سخنانی، به مشترکات فرهنگی بین ایران و پاکستان اشاره کرد و شخصیت‌هایی چون علامه محمد اقبال لاهوری و سیدعلی بن عثمان هجویری را پُل ارتباطی فرهنگی بین دو کشور دانست.

معاون مدیرکل بنیاد کتابخانه‌های پنجاب از برگزاری سمینار تخصصی و نمایشگاه فرهنگی و هنری به مناسبت ولادت علامه محمد اقبال لاهوری به همت این بنیاد خبر داد و از خانه فرهنگ ایران در لاهور برای مشارکت در اجرای این برنامه دعوت به عمل آورد.

وی همچنین، آمادگی این بنیاد را برای همکاری برای برگزاری کلاس‌های آموزشی زبان فارسی، هنر و خطاطی در بنیاد کتابخانه‌های پنجاب اعلام کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران در بخش مدیریت کتابخانه و نسخه‌‎های خطی دارای تجربه‌های فراوانی است که می‌تواند کمک بسزایی به کشور پاکستان کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها