چهارشنبه ۹ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۱:۴۶
قدیمی‌ترین نسخ خطی موجود از آثار شیخ اشراق در آستان قدس رونمایی شد

نوزدهمین سه‌شنبه فرهنگی سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی، با رونمایی از قدیمی‌ترین نسخ خطی از آثار شیخ اشراق که در این سازمان موجود است، همراه شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از گنجینه رضوی، هم‌زمان با روز بزرگداشت شیخ شهاب‌الدین سهروردی، کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی در نوزدهمین سه‌شنبه فرهنگی، قدیمی‌ترین نسخ خطی خود از آثار شیخ اشراق را رونمایی کرد. نسخه دست‌نویس «التنقیحات فی شرح التلویحات» قدیمی‌ترین اثری بود که در این مراسم از آن رونمایی شد.

سیدرضا صداقت‌حسینی، کارشناس نسخ خطی آستان قدس رضوی در این خصوص گفت: این اثر شرح و توضیح کتاب «التلویحات» شیخ اشراق است که توسط عزالدوله سعدبن‌منصور، معروف به ابن‌كمونه شرح شده و در سال 705 هجری به دست عبدالرحمن‌بن‌محمودالقرمى کتابت شده است.

وی به معرفی یکی دیگر از آثار رونمایی شده پرداخت و افزود: رساله «مونس العشاق» یا «حقیقت عشق» در موضوع عشق و عرفان، دیگر اثر نفیس این مجموعه است که به خط نستعلیق سه ستونه و در اوراق مجدول به طلا و تحریر کتابت شده است.

حسینی به «شرح حکمه‌الاشراق» اشاره کرد و گفت: این نسخه نیز شرح قطب‌الدین شیرازی بر «حکمه‌الاشراق» سهروردی به عنوان مهم‌ترین اثر سهروردی است که در قرن 11 به دست عبدالغنی‌بن‌محمدحسینی مشهدی به خط نستعلیق 20 سطری کتابت شده است.

«رساله‌الطیر» دیگر اثر شیخ اشراق، با موضوع عرفان و با خط نستعلیق 16سطری، چهارمین نسخه دست‌نویس آثار سهروردی است که ظهر روز گذشته به عنوان نمونه از آنها رونمایی شد.

صداقت‌حسینی افزود: کتابخانه آستان قدس رضوی به عنوان یکی از غنی‌ترین کتابخانه‌های منطقه و جهان اسلام دارای آثار نفیس و منحصربه‌فردی از رجال، دانشمندان، حکما، فیلسوفان و عارفان بزرگ است و این درحالی است که حدود 75 نسخه خطی از آثار شیخ اشراق به زبان عربی و فارسی در موضوعات عرفان، فلسفه، تصوف، حکمت، اخلاق و ادبیات در این گنجینه وجود دارد.

همچنین در ابتدای این نشست، محمد وفادارمرادی، محقق و کارشناس نسخ خطی به بیان سخنانی درباره شیخ شهاب‌الدین سهروردی، اندیشه‌های شهودی او و معرفی آثار این عارف بزرگ پرداخت.

یادآوری می‌شود، آثار رونمایی شده در قالب نمایشگاه به مدت یک هفته در گنجینه قرآن و نفایس موزه آستان قدس رضوی واقع در صحن کوثر حرم مطهر در معرض دید عموم قرار دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط