مدیر کتابخانه تخصصی جنگ گفت: پژوهشگر باید بدون در نظر گرفتن احساسات و عواطف پرسشگری کند و به دنبال پاسخ پرسش خود باشد و به یک معنا باید بیرحم باشد.
نصرت الله صمدزاده در ابتدا با اشاره به اهمیت کتابخوانی برای یک پژوهشگر تاریخ شفاهی گفت: پژوهشگر باید ذهنی پرسشگر داشته باشد و اهل تحلیل باشد. پژوهشگر تاریخ شفاهی باید با اصول نگارش آشنا باشد تا متن کتابش را خودش بنویسد.
دبیر کارگروه «ترویج کتاب دفاع مقدس» اضافه کرد: برای به دست آوردن آمار باید به دانشنامهها مراجعه کرد اما تکنگاریهای قوی و خوب هم گاه میتوانند منبع آمار و ارجاعات باشد.
مدیر کتابخانه تخصصی جنگ به تفاوت تاریخ شفاهی و خاطرنگاری پرداخت و بیان کرد: خاطرهنگاری زیرمجموعه ادبیات به حساب میآید اما تاریخ شفاهی زیر مجموعه پژوهش است. با این حال برای جذاب شدن تاریخ شفاهی پژوهشگران به سمت خاطرهنگاری هم میروند تا اثرشان جذابیت شود.
صمدزاده همچنین به تشریح الگوبرداری از کتابهای موجود در بازار پرداخت و تصریح کرد: باید از کتابهایی الگوبرداری شود که با فروش و اقبال بیشتری روبرو هستند. چرا که مشخص است سلیقه جامعه به آن سمت گرایش دارد.
مسئول دبیرخانه شانزدهمین دوره جایزه کتاب سال دفاع مقدس به روحیه پژوهشگر تاریخ شفاهی اشاره کرد و یادآور شد: پژوهشگر باید بدون در نظر گرفتن احساسات و عواطف پرسشگری کند و به دنبال پاسخ پرسش خود باشد و به یک معنا باید بیرحم باشد.
نظر شما