گلنار درویشنژاد، نویسنده رامهرمزی در تازهترین کتاب خود، داستان واقعی مبارزه دختر نوجوانش را با بیماری لاعلاج سرطان مغز، روایت کرد. عنوان این کتاب «واحه» است که در لغت به معنای نقطهای سرسبز در میان صحراست.
وی با اشاره به وجه تسمیه عنوان این کتاب و اینکه «واحه» در لغت به معنای نقطهای سرسبز در میان صحراست، هدف از نگارش این کتاب را زنده نگه داشتن یاد دختر گلآرا که در اسفندماه 97 و پس از مدتی مبارزه با بیماری سرطان مغز بدرود حیات گفت، ذکر کرد و توضیح داد: «واحه» به ما یادآوری میکند که هنوز انسانهایی وجود دارند که مانند واحهای در دل کویر روزها میسوزند و شبها از سوز، سرما میخورند اما حکمت وجودشان همان واحه بودنشان است.
درویشنژاد ادامه داد: این کتاب نشان میدهد که انسانها با ایمان، توکل و امید میتوانند در برابر مشکلات، بیماریهای طاقتفرسا و مسیر پر پیچ و خم زندگی استقامت کنند. به لطف خداوند و سبک درمانی امیدبخش پزشک معالج دخترم، عمده کار را (بجز روایت آخر) برای روحیه دادن به فرزندم در زمان حیاتش به رشته تحریر درآوردم.
نویسنده کتاب «یاس» که سالها تجربه تدریس دانش آموزان را دارد، درخصوص ترغیب دانش آموزان به کتابخوانی هم بیان کرد: با توجه به افزایش حجم کتابهای درسی ارزیابی دانش آموزان کم شده و همین امر موجب کاهش تثبیت یادگیری میشود. یکی از راهکارهای مناسب، افزایش میزان مشارکت کودکان و نوجوانان است؛ مثلاً در گروه «الف» و «ب» باید تلاش کنیم قوه تخیل و نیز تصویرسازی آنان را بالا برده و همچنین با درگیر کردن کودکان زمینه ایجاد فعالیتهای دست ورزی را فراهم کنیم.
این معلم بازنشسته استفاده از جاذبههای بصری برای تشویق کودکان به کتاب را، موثر دانست و عنوان کرد: بالا بردن جاذبههای بصری و استفاده از ابزارهای سرگرمی تا جایی که به محتوای اصلی کار ضربه نزند، میتواند عامل تاثیرگذاری برای تشویق کودکان به سوی دوستی با کتاب باشد.
درویش نژاد در پایان تشکیل باشگاههای کتابخوانی را از بهترین خلاقیت و نوآوری برای جذب کودکان و نوجوانان به کتابخوانی بیان کرد و گفت: شاید اختصاص زنگ جداگانهای در مدارس برای باشگاههای کتابخوانی امکانپذیر نباشد اما میتوان در کنار هر درس، دقایقی را هم به مطالعه یک کتاب مرتبط اختصاص داد که این امر کاملاً واقعگرایانه است.
یادآوری میشود، گلنار درویشنژاد تاکنون آثاری چون «سفر خیالی به دنیای الفبا»، «یاس» و مجموعه سهجلدی «خورشید کلام»، «آوای خلقت» و «گنجینه زندگی» را به نگارش درآورده است.
نظرات