«دو روایت از یک عکس» نامزد جایزه ادبی شهید اندرزگو شد
حسنبیگی: جوایز ادبی به آثاری داده شود که هنوز منتشر نشدهاند
ابراهیم حسنبیگی معتقد است جوایز ادبی نقش تشویقی و موثری در تولید و معرفی آثار دارند و میگوید: بهتر است جوایز به آثاری داده شود که هنوز منتشر نشدهاند.
این نویسنده ادامه داد: نکته مورد تاکید من در این کتاب که به سفارش حوزه هنری کودک و نوجوان به نگارش درآمده، بدبختی و فلاکتی است که وابستگی و ایمان به کشورهای خارجی و استعمارگر و دوری از مردم کشور، نصیب این دو پادشاه کردند. کشورهای انگلیس و امریکا که اتفاقا از حامیان این دو پادشاه بودند.
نویسنده رمان «روایتی ساده از ماجرایی پیچیده» اضافه کرد: اما همین دو حکومت در پایان عمر آنها، چنان رفتاری با این پدر و پسر داشته که معنای واقعی و حقیقی استکبار را به جهان نشان میدهد. در واقع من با دو روایت در این رمان، به نقش استکبار، انحصار طلبی قدرتها و تاثیر بیاعتمادی به مردم کشور را نشان دادم.
حسنبیگی در ادامه با اشاره به دشواریهای نگارش رمان تاریخی برای نوجوانان گفت: در مجموع نگارش رمان تاریخی بسیار دشوار است بهویژه رمان کودکان و نوجوانان. نویسنده باید مراقب باشد گرفتار پرداختن صرف به تاریخ نشود، تاریخ نگاری نکند و در ساختار داستان قالبهایی پیدا کند که هم داستان را پیش ببرد و هم برای مخاطب جذاب باشد.
این نویسنده تاکید کرد: من برای رسیدن به این هدف، از یک داستان کهن با عنوان «دیو چراغ جادو» برای پیشبرد داستان استفاده کردم و فضاهایی در دل روایت تاریخی گنجاندم تا مخاطب را با خودش همراه کند.
نویسنده مجموعه «ماجراهای ماهی طلایی» در ادامه با اشاره به جوایز ادبی گفت: همیشه گفتهام که جوایز ادبی نقش تشویقی و موثری در تولید و معرفی آثار دارند اما به نظر من، ترجیح بر این است که جوایز به آثاری داده شود که هنوز منتشر نشدهاند.
حسنبیگی توضیح داد: به عنوان مثال، جایزه داستان انقلاب؛ این جوایز که به قبل از تولید اثر، اختصاص پیدا میکند، موجب ترغیب نویسنده میشود و اثربخشی آن در میزان تولید کتاب های فاخر بیشتر است.
گفتنی است اولین دوره جایزه ادبی و مردمی شهید اندرزگو با محوریت مبارزه ادبی با تحریف تاریخ معاصر و همچنین بیان حقایق و روشنگری درباره رژیم پهلوی، در سه بخش «داستان بلند، رمان و شعر بزرگسال»، «داستان کودک و نوجوان» و نیز «روایت تاریخ» برگزار میشود.
نظر شما