وی با بیان اینکه نشریات و خبرگزاریهای محلی هم از آنجا که مشکلات و معضلات را اطلاعرسانی میکنند، از اهمیت خاصی برخوردارند، یادآور شد: وظیفه نشریات محلی به مراتب سنگینتر و مهمتر از نشریات ملی و سراسری است.
در ادامه این همایش علیرضا آشناگر استاندار سمنان هم در سخنانی گفت: این پنجمین جلسهای است که طی ماه جاری با خبرنگاران محترم استان داشتهام و از این بابت خوشحالم.
وی افزود: خبرنگاران میبایست بهصورت مستمر نهاد قدرت را نقد کنند اما توقع داریم که مرز نقد و قدرت حفظ شود؛ خبرنگاران حلقه واسط برای انتقال واقعیتها به مخاطبین هستند.
آشناگر، پلتفرم عملیات روانی دشمن را ایجاد یاس و ناامیدی در میان مردم دانست و یادآور شد: لازم است تا خبرنگاران ورود مسئولانه داشته باشند و پرچمدار انسجام و هماهنگی ملی باشند.
استاندار سمنان گفت: خبرنگارانی که به مسئولیت اجتماعی خود عمل میکنند، در تمام دنیا محبوب و عزیز مردم هستند و اگر میخواهید کماکان عزیز باشید باید قلم خود را نیز عزیز داشته و خود را به هیچ جریان و گروهی نفروشید.
وی گفت: خبرنگاران باید امید را به جامعه تزریق و مردم را به آینده امیدوار کنند و برای این مهم ابتدا باید خود امیدوار باشند و از اختلافات پرهیز کرده و تلاش کنند تا اختلاف افکنان را به جامعه معرفی کنند.
همچنین در این همایش علی اصغر فضیلت مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان گفت: در راستای تثبیت هویت جامعه خبری استان، طرح ساماندهی صنفی و حرفهای خبرنگاران در دست تبیین و اجرا است.
وی افزود: طرح ساماندهی خبرنگاران در سطح کشور در حال اجرا است چرا که معتقدیم اگر خبرنگاران هویت شغلی نداشته باشند و به عنوان یک صنف شکل نگیرند، قطعاً به عنوان یک قشر حرفهای از آنها یاد نمیشود.
فضیلت تصریح کرد: با اجرای طرح ساماندهی خبرنگاران در استان سمنان امکانات در این حوزه در اختیار کسانی قرار میگیرد که به معنای واقعی کلمه دارای هویت خبرنگاری بهعنوان یک شغل حرفهای هستند و این طرح، موجب سلب امکانات از غیر خبرنگاران میشود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان، گفت: وقتی میخواهیم از مشکلات جامعه خبری بگوئیم، باید به اشکالات سختافزاری اشاره کنیم، مشکلاتی از جنس مسائل معیشتی، بیمه و ... که همه این مشکلات را میبینند اما بخشی از مشکلات است که کمتر دیده میشود که از آن میتوان به عنوان مشکل نرمافزاری نام برد و یکی از مهمترین این مشکلات مقوله ساماندهی صنفی است که البته این مشکل در سراسر کشور نیز وجود دارد.
وی با اشاره به ویژگیهای مشاغل حرفه خبرنگاری، خدمت محوری و دانشمحوری را از ویژگیهای این حرفه دانست و افزود: دانشمحور بودن مشاغل حرفهای عاملی برای افزایش مهارت در اینگونه مشاغل میشود.
نظر شما