دوشنبه ۸ مهر ۱۳۹۸ - ۰۹:۴۰
نگاهی به سرگذشت کِلِی در «محمدعلی چه‌کسی بود؟»

جیمز باکلی جونیور در کتاب «محمدعلی چه‌کسی بود؟» سرگذشت محمدعلی کِلِی را برای نوجوانان به تصویر می‌کشد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، جیمز باکلی جونیور در کتاب «محمدعلی چه‌کسی بود؟» که با تصویرگری استفان مارچسی و ترجمه محمدعلی جعفری از سوی انتشارات فاطمی منتشر شده، داستان زندگی و موفقیت محمدعلی کلی را برای نوجوانان بیان می‌کند.

محمدعلی (با نام قبلی کاسیوس مارسلوس کِلِی جونیور) بوکسور حرفه‌ای سنگین‌وزن آمریکایی بود که به عنوان برترین مشت‌زن تاریخ بوکس در این وزن و نیز یکی از مهم‌ترین و برترین شخصیت‌های ورزشی قرن بیستم شناخته می‌شود. او به عنوان یک فعال مدنی و چهره‌ای الهام‌بخش، جنجالی و چالش‌برانگیز در داخل و خارج رینگ بوکس شناخته شده‌ است. او از دوازده سالگی مشت‌زنی را شروع کرد و تنها ۱۰ سال بعد (۱۹۶۴) قهرمان بوکس جهان شد. علی سه بار قهرمان سنگین‌وزن جهان شد و دوران حرفه‌ای‌اش را با کسب ۵۶ برد (۳۷ ناک‌اوت) و ۵ باخت به پایان برد.
 
محمدعلی پس از گرویدن به اسلام در فعالیت‌های سیاسی نیز نقش داشت. او در دوران اوجش، تقریبا مشهورترین فرد در دنیا بود. کاخ سفید در سال ۲۰۰۵ بالاترین مدال افتخار را به او اهدا کرد. در این سال دو نشان عالی دولت آمریکا را که به شهروندان غیرنظامی اعطا می‌شود به پاس «خدمات مثال‌زدنی‌اش» به محمد علی اهدا کردند: مدال شهروندی و مدال آزادی. همان سال یک نهاد غیردولتی هم به نام او در لویی‌ویل کنتاکی باز شد، نهادی که هدفش ترویج صلح، مسئولیت اجتماعی و احترام است. محمدعلی از سوی نشریه اسپورتس ایلوستریتد «ورزشکار قرن» و از سوی مردم در نظرسنجی بی‌بی‌سی «شخصیت ورزشی قرن» لقب گرفته ‌است.
 
باکلی جونیور در کتاب «محمدعلی چه‌کسی بود؟» با زبانی ساده به مخاطب می‌گوید که محمدعلی چه کسی بوده، زندگی‌اش در لوئیزویل چطور گذشته، چگونه قهرمان المپیک شده، چه دیدگاه‌های انسان‌دوستانه‌ای داشته، در چه مسابقات بزرگی شرکت داشته، چه هیجانی را در مانیل گذرانده و مرگش چگونه بوده است.
 
 

در انتهای کتاب نیز به صورت خلاصه و تیتروار زندگی محمدعلی از سال 1942 یعنی تولدش در لوئیزویل کنتاکی تا 2016 یعنی زمان مرگش در بیمارستانی در آریزونا به علت مشکلات تنفسی و شوک عفونتی بیان شده است که در آشنایی تیتروار مخاطب با این شخصیت ورزشی تاثیر دارد. 

مطالعه زندگی‌نامه مشاهیر اگر به روشی جذاب نوشته شده باشد، می‌تواند مثل یک داستان پلیسی مهیج برای کودکان و نوجوانان مهیج باشد. درعین حال می‌تواند ارزشمندترین تجربه‌ها و درس‌های زندگی را به خواننده بیاموزد که یقینا در رشد و توسعه دانش و شخصیت او تاثیرگذار خواهد بود زیرا زندگی‌نامه آمیخته‌ای است از ماجراجویی‌ها، شهرت‌ها، ستیزها، تضادها، ایستادگی‌ها، شکست‌ها و پیروزی‌ها و همه عناصر لازم برای تبدیل شدن به یک کتاب خواندنی را در بر دارد.
 
از سوی دیگر زندگی‌نامه ابزاری است برای آموزش خلاقیت، تفکر، استنتاج، داوری و پژوهش برای حل مساله و ترجمه این‌چنین زندگی‌نامه‌هایی می‌تواند الگویی برای نگارش زندگی‌نامه مشاهیر ایرانی باشد. 
 

انتشارات فاطمی در مرحله اول با نگاهی داستان‌گونه و بیانی ساده همراه با اطلاعاتی مفید 10 عنوان از این آثار، شامل زندگی‌نامه دانشمندان و مشاهیر علمی، ورزشی و فرهنگی جهان را انتخاب و ترجمه کرده است که از جمله آن‌ها می‌توان به «پابلو پیکاسو چه‌کسی بود؟»، «مارک تواین چه‌کسی بود؟»، «ماری کوری چه‌کسی بود؟»، «چارلی چاپلین چه‌کسی بود؟» و «مارکوپولو  چه‌کسی بود؟» اشاره کرد.
 
براساس این گزارش، کتاب «محمدعلی چه‌کسی بود؟» با عنوان «محمدعلی کلی کی بود؟» با ترجمه محیا کمالوند در سال 1395 از سوی انتشارات دوایر منتشر شده است.
 
انتشارات فاطمی کتاب «محمدعلی چه کسی بود؟» را با شمارگان هزار نسخه و قیمت 130 هزار ریال منتشر کرده است.
 
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها