در این مراسم ناهید معتمدی نویسنده، مترجم، کارشناس ادبیات کودک و عضو پیشکسوت شورای کتاب کودک در بارۀ ادبیات کودکان با نیازهای ویژه و رسالت هنرمندان و نویسندگان ادبیات کودک صحبت کرد.
معتمدی در اینباره گفت: ادبیات برای کودکان با نیازهای ویژه ذوق خواندن را در آنها برمیانگیزد تجربههای فردی آنها را تقویت میکند و مهارت بیشتری در خواندن کسب میکنند.
او اضافه کرد: کتابها با تخیل قوی در متن و تصویر و با کیفیت بالا میتواند حس لذت بردن از مطالعه را در کودکان به خودباوری و توانمندی و کاربرد مهارتها رهنمون کند.
باید به توانمندیهای کودکان با نیازهای ویژه ایمان بیاوریم
در ادامه معتمدی درباره کتاب «یک قاچ کیک تولد» نوشته زهرا شاهی از انتشارات پرنده آبی صحبت کرد و به بررسی ابعاد مختلف متن و تصویر این کتاب پرداخت و آن را یکی از بهترینهای این مجموعه قلمداد کرد.
او همچنین بر نقش سازنده ادبیات بر کودکان کار، کودکان با نیازهای ویژه، کودکان آسیب دیده از مشکلات خانوادگی و اجتماعی تاکید کرد و افزود: ما باید به توانمندیهای این کودکان ایمان بیاوریم.
ادبیات کودک باید به واقعیت وجودی بچهها نزدیکتر شود
نوید سیدعلیاکبر، مدرس کلاسهای خلق کتابهای تصویری نیز از خاطرات آموزشهای اولیه خود در کلاسهای داستاننویسی در سال 1380 و تفاوت سبک داستاننویسی و سوژههای آن زمان با امروز صحبت کرد و حضور در کلاسهای خلق داستان تصویری را تجربه بسیار جالبی برای خود خواند.
او همچنین گفت: ادبیات کودک باید دائم خود را گسترش داده و به واقعیت وجودی بچهها نزدیکتر شود.
کتابهای تصویری مشق نویسندگی هستند
هدا حدادی مربی تصویرگری خلق کتابهای تصویری نیز عنوان کرد: بحث کتاب تصویری در کشور ما بحث جدید و جوانی است و انتشارات علمی و فرهنگی با تشکیل کلاسهای آکادمی و انتشار اثار خلق شده در این کلاسها گام مثبتی در جهت رشد ادبیات کودک و کتابهای تصویری برداشته است.
وی متذکر شد: این کتابها در واقع مشق نویسندگی هستند و انتشارات علمی و فرهنگی با شجاعت به چاپ آنها همت گمارده و عرصه را برای نویسندگان جوان باز کرده است.
در پایان مسعود کوثری، مدیر عامل انتشارات علمی و فرهنگی ضمن ابراز خوشحالی از روند رو به رشد ادبیات کودک اظهار امیدواری کرد: نویسندگان جوان و نوقلم در مناطق محرومی چون سیستان و بلوچستان و دشتستان امکان دسترسی به آموزشهای مفید و مناسب در زمینه داستان نویسی داشته باشند و بتوانند از امکانات کارگاههای قصه نویسی و اکادمیهای خلق داستان استفاده کنند تا جامعه موفق به کشف و پرورش استعدادهای جوان و خلاق این مناطق نیز بشود.
نظر شما