در گفتوگوی ایبنا با مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان؛
برنامههای هفته کتاب در استان گلستان اعلام شد
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان از پیشبینی برنامههای متنوع فرهنگی توسعهمحور ویژه هفته کتاب در این استان خبر داد.
عادله کشمیری، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گلستان در گفتوگو با خبرنگار ایبنا ضمن تبریک مناسبت هفته کتاب و دعوت از اقشار مختلف جامعه به حضور و فعالیت موثر در اجرای برنامههای هفته کتاب، برنامههای پیشبینی شده ادارهکل متبوعش را برای این مناسبت تشریح کرد.
کشمیری درباره ویژهبرنامههای هفته کتاب و کتابخوانی در آن استان، گفت: برگزاری ویژهبرنامه شهر مهربان با یار مهربان، تجلیل از فعالان و خادمان نشر، برگزاری جشن کتاب در مدرسه، برگزاری برنامه وحدت و همدلی با کتاب در مناطق مرزی و اجرای برنامههای ترویجی از جمله برنامههای پیشبینی شده در هفته کتاب استان گلستان است.
وی ادامه داد: همچنین دیدار با ناشران و کتابفروشان، برگزاری دورهمی کتابخوانی، دیدار با پیشکسوتان و تجلیل از اهل قلم، دیدار با کتابخانههای فعال کانونهای مساجد و برنامه «اینجا کتاب زنده است» با هدف دیدار با صاحبان کتابخانههای شخصی بزرگ و موثر نیز برنامهریزی شده است.
کشمیری افزود: رونمایی و نقد کتاب، برپایی نمایشگاهای محلی کتاب، اهدای کتاب به کتابخانههای عمومی، برگزاری مسابقه داستاننویسی با موضوع کتاب، اجرای طرح نذر کتاب، ایستگاه اهدای کتاب، نواختن زنگ کتاب و کتابخوانی و اجرای طرح کتابگردی از دیگر برنامههای ویژه این ایام است که در دستور اقدام قرار گرفته است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گلستان اظهار کرد: هفته کتاب فرصتی مغتنم برای قدردانی از همه تلاشگران حوزه کتاب و کتابخوانی است و فرصتی ارزشمند برای تقویت بنیه و افزایش ظرفیتهای فرهنگی کشور، توسعه و هدایت و رونق صنعت نشر، تشویق مردم به کتاب و کتابخوانی و ایجاد عادت مطالعه به شمار میآید.
وی با تاکید به اینکه هر چه این برنامهها مردمیتر شود، شاهد توسعه هر چه بیشتر و رونق دوچندان فرهنگ کتاب و کتابخوانی در سطح جامعه خواهیم بود، گفت: هدف اصلی هفته کتاب، ترویج کتاب و کتابخوانی در گستره ملی است یعنی مخاطبین اصلی برنامههای هفته کتاب، باید همه مردم ایران باشند.
کشمیری یادآور شد: ناگفته پیداست که سهم دستگاههای دولتی و ارگانهایی که کم یا زیاد به نحوی از بودجه عمومی استفاده میکنند، در رونق بخشیدن به این فعالیتها، با حمایتهای گوناگون مادی و معنوی که خواهند کرد، قابل انکار نیست اما هدف باید مردمی کردن این برنامهها و تبدیل آنها به نوعی اتفاق عمومی باشد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گلستان گفت: هفته کتاب فرصتی درخشان برای مانوس کردن کودکان و نوجوانان با فرهنگ مطالعه است آن هم نسل حاضر که محصور در فضای مجازی و غرق در جادوی تلویزیون بوده و این مجال یک هفتهای که شایسته است در تمام سال باشد، میتواند با برنامههای صحیح و بهروز، قدمی برای کتابگریزیها بردارد.
کشمیری تصریح کرد: البته گفتمانی وجود دارد که کتاب خواندن به طور مطلق خوب و خواندن مطالب شبکههای اجتماعی به طور مطلق بد است که صحیح به نظر نمیرسد. زیرا بدیهی است که مشکلی اگر وجود دارد، در محتواست نه در وسیله؛ کتاب کاغذی یا فضای مجازی هر دو وسیلهاند، محتوایشان میتواند مفید یا مضر باشد، نه هر کتابی خوب است و نه هر صفحه اینستاگرام یا کانال تلگرامی بد، مهم این است فردی که مطالعه میکند، توانایی نسبی تشخیص محتوای معتبر از غیرمعتبر را داشته باشد.
وی در خاتمه، اظهار کرد: اگر نظر هر یک از علاقمندان به مطالعه یا کسانی را که با کتاب قهر هستند، جویا شویم، شاید بتوانیم اینگونه نتیجه گیری کنیم که لزوماً کتابها و شبکههای اجتماعی رقبای خطرناکی برای هم نیستند، چراکه میتوان از هر دو برای افزایش سطح اطلاعات عمومی مناسب برای جامعه و در ادامه آن توسعه فرهنگ عمومی استفاده کرد؛ امری که بیش از همه با اراده اشخاص، هدف استفاده آنها از این دو و برنامهریزیهای بلندمدت و خلاقانه در تماس است.
یادآوری میشود، بیست و هفتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با شعار «حال خوش خواندن» از تاریخ 23 تا 30 آبان ماه در سراسر کشور برگزار میشود.
نظر شما