استاندار خوزستان در جلسه انجمن کتابخانههای عمومی استان:
فضای کتابخانهای خوزستان 2 مترمربع کمتر از حد استاندارد است
استاندار خوزستان گفت: فضای کتابخانهای استاندارد 4 و فضای کتابخانهای استان 2 مترمربع است.
وی افزود: اگر دانایی محوری به صورت پایهای کار شود و انسان دانا که در مسیر دانایی جامعه تلاش میکند و گام برمیدارد، مورد احترام و تکریم قرار گیرد، در این مسیر کم کم موانعش برطرف و حرکت به سمت تعالی آغاز میشود.
شریعتی با بیان اینکه اگر دانایی محوری سرلوحه کار قرار گیرد، خلاقیتها گسترش مییابد، عنوان کرد: باید بتوانیم با مشارکت دستگاهها بهخصوص آموزش و پرورش و با ارائه برنامههای جذاب کتابخوانی و ایجاد انگیزه رشد و نبوغ تکامل ذهنی را هم در کودکان و دانش آموزان بالا ببریم تا اندیشه ورزی و خلاقیتها متبلور شود.
استاندار خوزستان ادامه داد: باید به سمت و سویی پیش برویم که سرانه مطالعه را با کشورهای توسعه یافته مقایسه کنیم نه با کشور خودمان؛قتی فضای کتابخانهای استاندارد 4 متر است و فضای کتابخانهای استان 2 متر است، باید تلاش کنیم سرانه کتابمان را از 57 عنوان به همان افقی که هر 100 نفر 400 کتاب داشته باشد، رسانده و در جهت کم کردن عقب ماندگی و برداشتن این فاصلهها تلاش کنیم.
وی کمک خیرین کتابخانهساز را یکی از راههای مهم در افزایش سرانه فضای کتابخانهای برشمرد و تصریح کرد: خیلی از کتابخانهها در منازل بدون استفاده یا کمترمورد استفاده قرار میگیرد باید با ایجاد شرایط بهتر و برنامههای محوری از ظرفیت خیرین و مردم استفاده کرده و فرهنگ اهدای کتاب را تقویت کنیم.
وی ضمن تبریک به مناسبت فرا رسیدن هفته کتابخوانی و برگزاری برنامههای نو و بدیع در این هفته گفت: هفته کتاب و کتابخوانی باید بهانه و نقطه عطفی برای تقویت بنیه مطالعاتی رشد و گسترش فرهنگ کتابخوانی باشد. باید تمام ادارات با مشارکت و تعامل از همه ظرفیت شان برای هرچه باشکوه تربرگزار کردن این رویداد بهره مند شوند.
استاندار خوزستان اذعان کرد: در هفته کتابخوانی باید از همه تلاشگران این عرصه از توزیع کنندگان، کتابداران، کتابفروشیها، اهل رسانه در حوزه نشر، ناشران و نویسندگان تجلیل کنیم.
در این جلسه مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان با بیان اینکه این استان توانست در کسب عنوان پایتحت کتاب ایران اول باشد، گفت: در اولین دوره پایتخت کتاب اهواز به عنوان اولین پایتخت کتاب ایران انتخاب شد. در سال گذشته دزفول مقام سوم پایتخت کتاب ایران را در کشور کسب کرد و درصدد هستیم با حمایت شهرستانها امسال نیز آثار 6 شهرستان استان را برای طرح پایتخت کتاب به دفتر مرکزی ارسال کنیم.
محمد جوروند با اشاره به برگزاری چند دوره جشنواره روستا و عشایر دوستدار کتاب افزود: در طی چند دوره برگزاری جشنواره، روستای باصدی و مربچه مقام برتر کسب کردند و در جشنواره مروجان کتابخوانی در سال گذشته موسسه مردم نهاد فانوس حایز مقام شد.
وی با بیان اینکه در حوزه کودک کار با نگاه ترویج کتابخوانی صورت نگرفته، تصریح کرد: هدف از تشکیل باشگاههای کتابخوانی توسعه و ترویج فرهنگ کتابخوانی است و خوزستان موفق شد در سال گذشته 750 باشگاه ثبت کند و تا پایان امسال این تعداد به بالای هزار باشگاه میرسد.
وی در پایان به برگزاری کارگاههای آموزشی برای تسهیلگران در شهرستانهای اهواز، اندیمشک، ایذه، ماهشهر، سوسنگرد، بهبهان، رامهرمز طی چند ماهه گذشته برای تشکیل باشگاههای جدید اشاره کرد.
مدیرکل نهاد کتابخانههای عمومی خوزستان هم در این نشست چهار شاخص اصلی در کتابخانهها را شامل: عضو، منابع، زیربنا و کتابخانه دانسته و گفت: در سال 97 تعداد 221 کتابخانه در استان وجود داشت که این تعداد در حال حاضر به 226 کتابخانه نهادی و مشارکتی افزایش یافته و نشان از رشد 2/2 درصدی است.
منصور کوهی رستمی افزود: در حال حاضر ۹۹ هزار و ۳۷ مترمربع فضای کتابخانهای در استان وجود دارد، این درحالی است که زیربنا در سال ۹۷، ۹۶ هزار و ۷۸۶ مترمربع بوده است و این رقم گویای رشد 3/2 درصدی است.
وی اضافه کرد: آمار منابع موجود در کتابخانههای عمومی استان خوزستان در سال گذشته را هم ۲ میلیون و ۵۸۸ هزار و ۳۳۱ جلد برشمرد و گفت: امسال این آمار به ۲ میلیون و ۶۷۰ هزار و ۷ عدد رسید که 5/3 درصد رشد داشته است.
مدیرکل نهاد کتابهانههای عمومی خوزستان تعداد اعضای کتابخانههای عمومی استان را هم در سال جاری 158 هزار و 339 نفر برشمرد که از این تعداد 637 نفر را نابینایان تشکیل میدهند.
رستمی در پایان از افتتاح ۴ باب کتابخانه در شهرستانهای کارون، حمیدیه، رامشیر و گتوند در هفته کتاب و کتابخوانی خبر داد.
نظر شما