کاراندیش مروستی گفت: حتی در فرهنگ اسلامی نیز مفهوم سلامت به عنوان یک ارزش، با تعابیر مختلفی همچون برترین نعمتها؛ سرمایه زندگی و ... به رسمیت شناخته شده است. از این رو امام حسن مجتبی (ع) یکی از ویژگیهای مومنین را پرنشاط بودن آنان میداند و میفرمایند: «از ویژگیهای انسان های باایمان؛ شادی و برخورداری از نشاط درمسیر هدایت است.»
معاون حقوقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: از طرفی درعلم اقتصاد نیز که توسعه اقتصادی را ارتقای فراگیر همه جانبه سطح زندگی و رفاه جامعه تعریف میکنند؛ اهمیت شادابی و ارتباط سلامت جسم و روح با توسعه اقتصادی به قدری در جهان نوین مورد توجه است که بیشتر جوامع توسعه یافته سرمایهگذاری دراین حوزه را نوعی سرمایه گذاری بلند مدت میدانند.
دستیار وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درامور حقوق شهروندی ضمن بیان این نکته که دولتها نیز به طور کلی درارتباط با تامین و تضمین این حق دارای مسئولیتهای معینی هستند؛ برخورداری از زندگی با کیفیت توام با طول عمر قابل قبول و عاری از بیماری و ناتوانی را حقی همگانی دانست که دراصل ۲۹ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و درمنشور حقوق شهروندی بدان تاکید شده است.
وی افزود: اگرچه واضح است دولتها نمیتوانند به طور کامل سلامتی و مطلوب بودن سلامتی افراد را تضمین کنند، اما میتوانند شرایطی را فراهم آورند که درآن سلامتی افراد مورد حمایت قرارگیرد و دستیابی به سلامتی برای آنان ممکن شود.
وی در پایان عنوان کرد: شادمانی همواره با خوش بینی، امید و اعتماد همراه است، لذا شادی و نشاط صرف نظر ازچگونگی کسب آن، میتواند سلامت جسمی و روانی را بهبود بخشد زیرا افراد شاد احساس امنیت بیشتری دارند، آسان تر تصمیم می گیرند و روحیه مشارکتی بالاتری دارند. امری که درنهایت به قدرت خلاقیت شهروندان میافزاید و زمینه ساز تولید و خلق آثار فاخر فرهنگی و هنری میشود.
نظر شما