شنبه ۱۶ آذر ۱۳۹۸ - ۰۸:۵۵
همایش «خردنامه جاودانی» با محوریت شاهنامه در بوشهر برگزار می‌شود

همایش «خردنامه جاودانی» با محوریت شاهنامه فردوسی و با حضور ابوالفضل خطیبی و سجاد آیدنلو، دو شاهنامه‌پژوه مطرح کشور در بوشهر برگزار می‌شود.

ناصر جابری‌ اردکانی، مسئول برگزاری همایش «خردنامه جاودانی» در این‌باره به خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در بوشهر، گفت: در این همایش که با محوریت شاهنامه برگزار می‌شود، سجاد آیدنلو در خصوص «بررسی و نقد دو جریان فردوسی‌شناسی در فضای مجازی» و ابوالفضل خطیبی نیز در مورد «قطعات و ابیات الحاقی در شاهنامه» به ایراد سخن می‌پردازند.

وی درباره هدف از برگزاری این همایش ادبی توضیح داد: همایش «خردنامه جاودانی» با دو هدف آشنایی شاهنامه‌دوستان با پژوهش‌های جدید در حوزه شاهنامه و ترویج مطالعات حماسی- اسطوره‌ای در عصر حاضر برگزار می‌شود. در ضمن برگزاری این همایش با هفته پژوهش مصادف ‌شده است؛ از همین رو، میهمانان ویژه‌ همایش، هر دو از پژوهشگران برجسته کشور به‌شمار می‌روند.

جابری اردکانی در ادامه تصریح کرد: شاهنامه در دو زمینه نقش مهمی را در تقویت بنیاد هویت ایرانیان ایفا کرده‌ است؛ نخست از بُعد زبانی که فردوسی توانست به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم اهمیت پاسداشت زبان را برای مخاطبان تبیین کند (البته ایرانیان نیز همواره بر این مهم تاکید داشته‌اند و تا امروز زبان فارسی یک رکن اساسی هویت ایرانی باقی مانده است) و دوم از حیث حفظ تاریخ و اسطوره‌های ایرانی که شاهنامه و فردوسی بهتر از هر کسی از عهده آن برآمده است‌.

دبیر این همایش در خصوص در انزوا قرار گرفتن متون کهن و فاخر ادبی در دوره حاضر گفت: زمانه ما، زمانه فرصت‌های کوتاه و کم‌حوصلگی است. سردرگمی بسیار است و خواندن شاهنامه برای جوان‌ها و نوجوان‌ها دشوار شده است؛ اما اگر این اثر به دنیای انیمیشن و فیلم‌های قوی وارد شود، حضور خود را در اشکال جدید تداوم خواهد بخشید.

این پژوهشگر و استاد دانشگاه در خصوص گرایش مردم بوشهر به ادبیات کهن نیز گفت: بوشهر دارای مردم فرهنگ‌دوستی است و شاهنامه، حافظ و خیام نقل مجالس بسیاری از مردم اینجاست. اشاعه نقالی در میان نوجوانان گام‌ بسیار استواری در زمینه انتقال فرهنگ ملی به نسل امروز بوده که در بوشهر جریان سیالی دارد. برگزاری اینگونه همایش‌ها می‌تواند موجب آشنایی بیشتر علاقه‌مندان شاهنامه با افرادی باشد که تمام عمر برای شاهنامه وقت گذاشته‌اند.

جابری‌ اردکانی در پایان درباره تاثیری که دانشگاه‌ها می‌توانند در بازشناسی متون ادبی شاخص به نسل امروز داشته باشند، تاکید کرد: دانشگاه‌های استان به‌ویژه دانشگاه خلیج فارس در بازشناسی گنجینه‌های ادبی تلاش بسیار می‌کنند و برگزاری این همایش نیز یکی از گام‌هایی است که در این راستا برداشته شده است؛ اما مسلما این قدم‌ها، کافی نبوده و نیاز است که قدم‌های استوارتری در همه زمینه‌های ادبی برداشته شود.

یادآوری می‌شود، همایش «خردنامه جاودانی» با حضور ابوالفضل خطیبی و سجاد آیدنلو، دو پژوهشگر برتر کشور در حوزه شاهنامه فردا یکشنبه ۱۷ آذرماه جاری ساعت ۱۵ در تالار ابن‌سینای دانشگاه خلیج فارس بوشهر برگزار می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها