وی افزود: از آنجایی که کشور ما با مشکلات عدیده محیطزیست در مورد آلودگیهای زیستی مواجه است، بنابراین تولید زغالزیستی میتواند فواید موثری برای محیطزیست و خاک داشته باشد. این روش علاوهبر اینکه ارزانقیمت است، میتوان با بهرهگیری از تولیدات بومی به راحتی آن را به کار برد؛ به این معنا که در هر منطقهای با توجه به ضایعاتی که وجود دارد میتوان به تولید آن برسیم.
بیریا با اشاره به اهمیت زغالزیستی برای خاک افزود: با توجه به اینکه این ماده از یک منبع طبیعی گرفته شده است، عناصر غذایی مفیدی را داراست و در صورتی که به خاک اضافه شود و با توجه به پایداری خوبی که دارد، میتوان خاک مناسبی را برای کشاورزی آماده کرد و باعث افزایش کیفیت خاک شد. همچنین این نوع زغال باعث میشود فعالیت جانداران ریز داخل خاک را بیشتر کند و این در زنده نگهداشتن خاک بسیار موثر است.
وی گفت: در واقع این نوع خاک میتواند در زمینه مدیریت بهرهوری آب هم موثر واقع شود. مجموعه این عوامل باعث میشود که خاک یک روند بهبودی مناسبی را تجربه کند. در حقیقت با توجه به یافتههای پژوهشگران خارجی و ایرانی نمونههایی از کاربرد زغال زیستی در خاک در این اثر آورده شده است؛ همچنین تاریخچه نحوه تولید و استفاده از این روش به طور مفصل بحث شده است. در واقع علاقهمندان میتوانند هر آنچه را که میخواهند از این روش بدانند را در کتاب بیابند.
بیریا گفت: نطفه نگارش این اثر، زمانی شکل گرفت که یکی از دانشجویان در پایاننامه خود درباره این موضوع به تحقیق و پژوهش پرداخت که بعد از آن آزمایشها و پژوهشها گسترش یافت و به نتایج بیشتری درباره کاربرد زغالزیستی در خاکهای مختلف رسیدیم.
وی با اشاره روشهای کاربردی در این اثر گفت: کاربردی شدن محتوای این کتاب نیازمند یک مدیریت استاندارد است. برای مثال در خوزستان ضایعات بسیار زیادی از نیشکری و خرما داریم؛ درکل سراسر ایران بر اساس طبیعت خود ضایعات زیستی زیادی را داراست. در نهایت در این کتاب روش تهیه محصولی توضیح داده شده است که هم صرفه اقتصادی دارد و هم به کاهش آلودگیها کمک میکند.
به گفته بیریا، آلودگیها و پسماندهای زیستی، خود نوعی مخاطره برای محیطزیست به حساب میآیند که برای از بین بردن آنها نیازمند صرف هزینه هستیم و این نوعی برای کشور وزنه اقتصادی محسوب میشود.
این پژوهشگر گفت: با توجه به رخدادهای امروزی در باب تغییرات اقلیمی، دمای خاک هم از این شرایط تاثیر میپذیرد؛ بنابراین میتوان با بهرهگیری از این روش تا زمان نسبتا زیادی دمای خاک را ثابت نگهداشت. حتی از روند گرمایش جهانی و آثار آن هم جلوگیری کرد.
نظر شما