حسینینیک در این نشست بیان کرد: 6 دوره گذشته نمایشگاه تخصصی کتاب دانشگاهی همزمان با هفته کتاب برگزار شد و امسال برای نخستینبار این نمایشگاه همزمان با هفته پژوهش از 26 تا 29 آذرماه به مدت چهار روز در سالن 25 محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران دایر خواهد شد. همزمان با این رویداد، پنجشنبه 28 آذرماه، نخستین همایش آیندهنگری در نشر دانشگاهی از ساعت 13 تا 17 در سالن مروارید برگزار میشود.
وی با اشاره به اینکه در برپایی این نمایشگاه هیچ کمک دولتی برای تأمین هزینهها نداشتیم، گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بین 100 تا 200 میلیون تومان برای یارانه کتاب نمایشگاه اختصاص خواهد داد و وزارت علوم نیز 200 میلیون تومان برای این منظور اختصاص داده است. در حال رایزنی با وزارت بهداشت هستیم تا این وزارتخانه نیز مبلغی را برای تأمین یارانه نمایشگاه درنظر بگیرد.
مدیرعامل انجمن فرهنگی ناشران کتاب دانشگاهی، افزود: حداقل متراژ غرفهها مطابق استاندارد نمایشگاه بینالمللی، 12 متر خواهد بود. بیش از 100 ناشر بهصورت حضوری یا نمایندگی با حدود 70 هزار عنوان کتاب چاپ شده در چهار سال اخیر در این دوره از نمایشگاه تخصصی کتاب دانشگاهی شرکت خواهند کرد. بین 10 تا 25 درصد تخفیف نیز برای کتابها درنظر گرفته شده که به ناشران پیشنهاد میکنیم برای وحدت رویه، تخفیف 20 درصدی را اعمال کنند. برای تسهیل ارسال کتابها به شهرستان و یا نقاط مختلف تهران نیز هماهنگیهایی با اداره پست انجام شده است.
حسینی نیک درباره میزان اختصاص و تحویل یارانه نمایشگاه نیز اظهار کرد: تحویل کارتهای یارانه خرید کتاب در محل نمایشگاه و با ارائه کارت ملی و کارت دانشجوئی یا کارت هیأت علمی خواهد بود. بانک شهر به این منظور هشت باجه را در سالن 25 پیشبینی کرده است. میزان یارانه اختصاص یافته به دانشجویان و طلاب 100 هزار تومان و برای استادان 150 هزار تومان خواهد بود. یارانهای به کتابخانهها و دیگر مراکز تعلق نمیگیرد.
وی با اشاره به تبلیغات گسترده برای این دوره از نمایشگاه تخصصی کتاب دانشگاهی، با اشاره به برخی مزیتهای برپایی این نمایشگاه، گفت: برگزاری نمایشگاه کتاب دانشگاهی موجب بازنویسی این رویداد در تقویم دانشگاهها و کتابخانهها میشود و این مراکز برای تأمین کتابهای جدید با محدودیت زمانی و اعتبار مواجه نمیشوند. استفاده از یارانه کتاب دانشگاهی از دیگر مزیتهای این رویداد علمی و فرهنگی است. اما مهمترین مزیت برپایی نمایشگاه کتاب دانشگاهی، تعامل، دیدار و مذاکرات کاری بین ناشران و مراکز پژوهشی و اهالی علم و دانش است.
مدیرعامل انجمن فرهنگی ناشران کتاب دانشگاهی در پایان افزود: افتتاحیه نمایشگاه، صبح سهشنبه 26 آذرماه در سالن کنفرانس شماره یک محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران خواهد بود.
همزمانی نمایشگاه کتاب دانشگاهی با هفته پژوهش
مرتضی زینعلی؛ رئیس هیأت مدیره انجمن فرهنگی ناشران کتاب دانشگاهی نیز در این نشست خبری، برگزاری نمایشگاه را نقطه عطفی در صنعت نشر دانشگاهی ایران برشمرد و بیان کرد: برای خروجی بهینه امسال برنامهریزی انجام شد تا نمایشگاه با هفته پژوهش همزمان شود. در این نمایشگاه علاوه بر بحث فروش و عرضه کتاب، با همراهی خانواده ناشران دانشگاهی میتوانیم مشکلات و چالشهای پیشرو ازجمله کپی و توزیع غیرقانونی کتاب دانشگاهی را به گوش مسئولان برسانیم و در جهت رفع آنها گامهای مثبت برداریم. در این زمینه تاکنون 100 نامه برای روسای دانشگاههای کشور ارسال کردهایم.
وی همچنین گفت: در برپایی هرچه بهتر هفتمین دوره نمایشگاه تخصصی کتاب دانشگاهی و نخستین همایش آیندهنگری در نشر دانشگاهی، با وزارتخانههای فرهنگ و ارشاد اسلامی، علوم، تحقیقات و فناوری، بهداشت، درمان و آموزش عالی و دیگر وزارتخانههای مرتبط همچنین حوزه علمیه، پژوهشگاهها، معاونت فرهنگی و هنری شهرداری تهران، دانشگاه آزاد اسلامی و ... جلسات اثربخشی برگزار شد و تبلیغات گستردهای نیز با همکاری نهادهای مختلف صورت گرفت.
نظر شما