آیین اختتامیه سومین دوره جایزه کتاب سال استان ایلام با معرفی برگزیدگان این دوره برگزار شد.
در این مراسم که با حضور جمعی از ناشران، مولفان و چهرههای فرهنگی استان برگزار شد، عمران خودآموز مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام در صحبتهای کوتاهی ضمن خیرمقدم به مهمانان، گفت: امیدوارم برگزاری رویدادهایی مانند جایزه کتاب سال استان، هر چه بیشتر فرهنگ غنی و شفاهی این سرزمین را به سمت فرهنگ مکتوب سوق دهد و به ماندگاری آن در آینده کمک کند.
وی تاکید کرد: استان ایلام سرمایههای متعددی دارد و بیشتر از همه به سرمایههای انسانی خود متکی است و خوشبختانه این سرمایههای انسانی اغلب در حوزه فرهنگ و هنر دیده میشوند.
وی با اشاره به برگزاری جلسات نقد و بررسی کتاب در ایلام بیان کرد: حضور پُررنگ اساتید برجسته دانشگاه و نویسندگان و علاقمندان در این جلسات کاملاً مشهود و بسیار قابل تقدیر است، این جلسات قطعا بهصورت مستمر در طول هر سال برگزار خواهد شد.
محمدجواد مرادینیا مدیرکل دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم که میهمان ویژه این مراسم بود، در سخنانی با بیان اینکه هر کشوری که با کتاب بیگانه باشد، عقب میماند و پیشرفتی در آن حاصل نمیشود، گفت: در کشور ما آگاهی و تحول از زمانی آغاز شد که کتاب به زندگی مردم ما راه پیدا کرد؛ در حقیقت تا قبل از انقلاب مشروطه تعداد افراد باسواد چیزی کمتر از بیست درصد بود.
وی یادآور شد: تحولات در کشور ما زمانی آغاز شد که نرخ باسوادی رفته، رفته افزایش پیدا کرد، بیسوادی در شهرستانها و حتی روستاها کمتر شد، این امر البته به واسطه گشایش چاپخانهها و مطبوعات در سراسر کشور بود.
مرادینیا افزود: بنیان انقلاب مشروطه به واسطه مطالعه و کتابخوانی صورت گرفت و در انقلاب اسلامی این مسئله بیش از پیش مضاعف شد و آثار چهرههای فرهنگی مانند حضرت امام خمینی (ره)، دکتر شریعتی و دیگر بزرگان در آگاهسازی مردم نقش عمدهای داشت.
مدیرکل دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: خوشبختانه در استان ایلام افتتاح دفاتر نشر با روند رو به رشدی مواجه بوده است و نقطه عطف این افزایش همین جایزه کتاب سال استان است که از آثار نویسندگان و ناشران بومی تقدیر می کند.
در ادامه برگزیدگان این جشنواره با حضور مدیران فرهنگی معرفی شدند که شرح آن به این ترتیب است:
الف: آثار برگزیده:
شعر فارسی:
«نشد پروانه باغ تو باشم» سروده ظاهر سارایی انتشارات سوره مهر
شعر کردی:
«ده ژیر چتر واران» سروده مهدی آرمانی تالیف انتشارات زانا
شعر فارسی، کودک و نوجوان:
«دبستان ترانه» سروده جلیل صفربیگی انتشارات زانا
ب: آثار شایسته تقدیر:
شعر فارسی:
«خانم فنوباربیتال» سروده محمدرضا رستمپور، انتشارات سیب سرخ
مدیترانه» سروده حبیب الله بخشوده، انتشارات سیب سرخ
«مجموعه رباعی» تالیف جلیل صفربیگی، انتشارات چشمه
داستان:
«افسانهها، داستانها و متلهای کردی» تالیف منصور منصوری مقدم، انتشارات جامعهشناسان
پایان بخش این مراسم رونمایی از پوستر چهارمین دوره جایزه کتاب سال استان بود.
نظر شما