پنجشنبه ۱۲ دی ۱۳۹۸ - ۱۶:۳۰
جوادی آملی: در ‌نظام ملکوتی جای اختلاس وجود ندارد

آیت‌الله جوادی آملی با بیان اینکه تا زمانی نظام ملکوتی فکر نکند، در ردیف سایر نظام‌های مادی است، گفت: در ‌نظام ملکوتی جای اختلاس وجود ندارد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در قم، آیت‌الله جوادی آملی در همایش «آموزگار فقاهت» آیین نکوداشت مرحوم آیت‌الله سیدمحمد محقق داماد که در پژوهشکده علوم و معارف قرآنی علامه طباطبایی (ره) قم برگزار شد، ضمن آسیب‌شناسی موضوع محقق پروری در حوزه علمیه گفت: کار قضایی، امام جماعت و جمعه واجب است ولی در این امور می‌توان طلبه‌های متوسط را به کار گرفت. باید شاگردان برجسته و مستعد با جهد و تلاش امام جماعت و قاضی تربیت کنند.
 
آیت‌الله جوادی آملی نخبه پروری را موجب تربیت علمای بزرگ دانست و اضافه کرد: مرحوم محقق داماد، شاگردان بزرگی مانند شهید بهشتی را تربیت کرد و در میان مسئولان و طلاب چنین افرادی وجود دارند.
 
وی تاکید کرد: طلبه‌هایی که در راه کسب علوم دینی به بی‌راهه نروند، بر بال فرشته گام نهاده و کسب معارف دینی می‌کنند.
 
این مرجع تقلید طمع پول و مادیات را برای طلاب علوم دینی خطرناک توصیف کرد و افزود: اگر مادی فکر کنیم، فرقی میان انسان و غیر انسان نیست، چراکه هدف، ملکوتی شدن انسان است.
 
آیت‌الله جوادی آملی تاکید کرد: امام خمینی (ره)، علامه طباطبایی و محقق داماد کسانی هستند که این مسیر پرافتخار را طی کردند و در این راه نوآوری‌های فراوانی داشتند.
 
وی بابیان اینکه اسلام و قرآن، نوآور است و تبیین آن نیز نیاز به نوآوری دارد، یادآور شد: طی کردن مسیر فهم درست و نوآوری در درک معارف اسلامی نیاز به مردانی الهی دارد.
 
استاد حوزه علمیه قم با تاکید بر اینکه حرف‌های قرآن با فطرت انسان هماهنگ است، گفت: برخی کتاب‌های نوشته‌شده توسط عالمان بزرگ مانند صاحب جواهر به‌قدری عمیق است که درک آن نیاز به سال‌ها پشتوانه علمی دارد.
 
این مرجع تقلید شیعیان گفت: امام موسی صدر در درس مرحوم آیت‌الله محقق داماد با تواضع شرکت می‌کرد و این نشان از غنای علمی درس مرحوم آیت‌الله محقق داماد است.
 
آیت‌الله جوادی آملی بابیان اینکه فرهنگ، جامعه را می‌سازد، افزود: تا زمانی که نظام، ملکوتی فکر نکند در ردیف سایر نظام‌های مادی است. راه وجه الهی شدن و ماندن، نگاه ملکوتی و تبدیل نظام به ‌نظام ملکوتی است و در چنین نظامی جای اختلاس وجود ندارد.
 
 
در بخش دیگری از این برنامه آیت الله رضا استادی از استادان حوزه علیمه قم و رئیس شورای سیاستگذاری همایش «الگوی فقاهت» با اشاره به جایگاه علمی حوزه قم، گفت: وضعیت علمای سابق از جمله آیت الله العظمی محقق داماد درس و الگویی برای طلاب و فضلای امروز است.
 
آیت الله استادی مرحوم  محقق داماد را یک فقیه بزرگ دانست و اضافه کرد: دیانت مردم وامدار فقهای بزرگی است که معارف را حفظ کردند و طوری زندگی کردند که مردم دین را در آنها لمس کردند.
 
رئیس شورای سیاستگذاری همایش «الگوی فقاهت» عمل عالم را در هدایت جامعه مهم ارزیابی کرد و گفت: آیت الله محقق داماد در عمل، اخلاق و تقوای خود را نشان داد و خیلی اهل صحبت کردن و سخنرانی نبود.
 
 این استاد حوزه علمیه قم تصریح کرد: علما و فقهای ما در طول تاریخ رنج زیادی کشیدند ولی هیچ گاه از اصول اعتقادی خود دست برنمی داشتند. باید به مردم نشان بدهیم که خداترس هستیم والا حرف زدن تقریبا بی اثر است.
 
وی در بخش دیگری از سخنان خود عنوان کرد: آیت الله محقق داماد نزدیک به چهل سال در حوزه علمیه زندگی کرد و شیوه زندگی ایشان تأثیر بسزایی در زندگی طلاب داشت از این رو معرفی این گونه اعاظم در همایش‌ها به ما درس تقوا می‌ دهد.
 
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به لزوم تحقیق از سوی طلاب یادآور شد: ایشان واقعا عاشق علم و درس و بحث بود و کارهای علمی خود را هیچگاه تعطیل نکرد. در روزهای تعطیل هم دروس ایشان برقرار بود.
 
آیت الله استادی بیان کرد: مردم خداترسی و تقوا را در چهره ،سخن و عمل مرحوم آیت الله محقق داماد می‌دیدند. تمام طبقات حوزه علمیه باید این گونه تقوایی داشته باشند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها