مدیر انتشارات خجسته معتقد است؛ باید شرایطی پیشبینی شود که هر ناشر باید کتاب خود را در غرفهاش عرضه کند تا آثار کتابسازی و قاچاق راهی به نمایشگاه پیدا نکنند، از سوی دیگر وقتی سیستم نظارتی قوی باشد از این مباحث نخواهیم داشت.
وی افزود: طبق اطلاعاتی که بهدست ما رسیده، قرار است در سیوسومین تجربه برگزاری نمایشگاه کتاب در سال ۱۳۹۹ برای عرضه کتابها، نظم و مقررات برقرار باشد که مایه امیدواری است.
یکرنگیان با بیان اینکه عرضه کتابهای قاچاق و کپی ناشران دیگر علاوه بر آسیب و ضرر مالی به ناشر اصلی آسیبهای زیاد دیگری نیز به همراه دارد، گفت: این آثار در نمایشگاه به اعتماد بازدیدکنندهها هم آسیب میزند؛ چون بسیاری از آنها در زمان خرید قادر به تشخیص نیستند و مدتی بعد از این موضوع مطلع میشوند.
وی تاکید کرد: زمانی که این قانون مصوب شود که هر ناشری فقط باید کتاب خود را در غرفهاش عرضه کند، دیگر این کتابها راهی به نمایشگاه پیدا نمیکنند. از سوی دیگر وقتی سیستم نظارتی قوی باشد، از این مباحث نخواهیم داشت.
یکرنگیان همچنین درباره عرضه آثار کتابسازیشده در نمایشگاه کتاب تهران نیز گفت: درباره کتابسازی مساله اینجا است که این کتابها از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز انتشار میگیرند و طبیعتا میتوانند آن را به نمایشگاه بیاورند، در این زمینه باید قوانین بازدارنده در زمان مجوز دادن به این آثار وجود داشته باشد.
به گفته وی، جابجا کردن ترجمه کتابها و تغییر نام مترجم و ناشر از جمله ایراداتی است که در قالب کتابسازی در حوزه نشر وجود دارد و باید برای آن راهکاری جدی اندیشید.
مدیر انتشارات خجسته همچنین درباره بعد نمایشی یا فروشگاهی بودن نمایشگاه کتاب تهران نیز گفت: عدهای از همکاران ما معتقدند نمایشگاه باید فقط محل نمایش کتاب باشد و بازار فروش نباشد، اما برخی دیگر معتقدند که نقدینگی به ناشران کمک میکند که حرف هر دو گروه درست است.
یکرنگیان با بیان اینکه نمایشگاه کتاب باید نظم داشته باشد، ادامه داد: زمانی که نظم در زمینه عرضه و توزیع کتابهای ناشران در نمایشگاه وجود داشته باشد و هر ناشری فقط کتاب خود را بفروشد و کتاب ناشر دیگر را نیاورد و برخی از مصادیقی که پیشتر گفتم نباشد، نمایشگاه میتواند آثار مثبت زیادی داشته باشد.
نظر شما