کتاب «فتوا پیرامون تروریسم» اثر شیخالاسلام محمدطاهر القادری با بررسی رابطه اسلام با افراطگرایی به پرسشهایی پیرامون احساسات دهشت افکنی پاسخ می دهد.
مخاطبان با مطالعه این کتاب میتوانند با عناوینی چون: معنای اسلام، حرمت کشتار جمعی مسلمانان، حرمت کشتار بیمحابا و یکسره غیرمسلمانان و شکنجه آنان، حرمت دهشتافکنی علیه غیرمسلمانان حتی در دوران جنگ، در حفاظت از زندگی، اموال و عبادتگاههای غیرمسلمانان، غیرشرعی بودن تحمیل عقیدهای بر دیگران، اصول قانونی حقوق بنیادین شهروندی غیرمسلمان، حرمت شورش علیه کشورهای اسلامی، یاغیگری: سنگینی و مجازاتش، جایگاه مشروع مبارزه علیه دولتی فاسد، فتواها و اظهارات رهبران، اظهارات علمای سلفی معاصر علیه دهشتافکنان، رنج خوارج دهشتافکنان عصر حاضر، گفتارهای نبوی در مورد دهشتافکنان خارجی، فرمان نبوی که غوغای خوارج باید برچیده شود، نام پیشوایانی که خوارج را کافر دانستهاند، دهشتافکنان عصر ما همان خوارجند، روش مسالمتآمیز ستیز اجتماعی و سیاسی آشنا شوند.
محمدطاهر القادری در مقدمه کتاب میگوید: «از انقلاب اسلامی ایران تا حملههای یازده سپتامبر و هفتم ژوئیه و ادامه عملیات دهشتافکنان جهانی از سوی افراد مسلح با نام اسلام، پرسشهایی ایجاد شده و اتهاماتی درمورد رابطه اسلام و افراطگرایی دینی، خشونت، حمله انتحاری و دهشتافکنی شده است. پرسش معمولی که اغلب پیدا میشود این است که چرا مسلمانان بیشتری بهویژه رهبران مذهبی مسلمان بیانیهای بیرون ندادهاند و صدایشان را به مخالفت و محکومیت شدید حملههای یازده سپتامبر و حرکات دهشتافکنانه متعاقب آن بلند نکردهاند؟ در حقیقت مسلمانان چنین کردهاند.»
در فراز دیگری از این کتاب، رابطه اسلام با افراطگرایی و دهشتافکنی چه در سرزمینهای اسلامی و چه خارج از آنها در قرن بیست و یکم هم به عنوان موضوع حساس و مهم باقی پرداخته شده و نویسنده این کتاب معتقد است که در دهههای اخیر مذهب ثابت کرده که میتواند نیرویی بالقوه باشد که نه تنها دهشتافکنان مسلمان، بلکه یهودی، مسیحی، هندو و بودایی هم به آن متوسل شدهاند تا به کردارشان مشروعیت بخشیده و حمایت عمومی را برای خود برانگیزند.
شیخالاسلام محمد طاهرالقادری در دهههای اخیر به عنوان یکی از برجستهترین صاحبنظران در فقه اسلامی رخ نموده است. علاوه بر بسیاری فعالیتهای انساندوستانه، وی منهاجالقرآن را بنیان نهاد و هنوز سرپرستی آن را عهدهدار است؛ سازمانی بینالمللی و گسترده با شعبهها و مراکزی در نود کشور که به طور چشمگیری مثبتاندیش است و کوشش دارد از طریق میانهروی دینی، دسترسی به تعلیم و تربیت و گفتگو بر مبنای احترام متقابل، به ترویج و ترفیع بهبود تمامی بشریت بپردازد و بین مجموعههای ادیان بزرگ جهانی به جای رقابت، تعاون و همکاری را گسترش دهد.
آنچه در رابطه با این کتاب باید مورد توجه قرار گیرد این است که اثر حاضر به این دلیل نگاشته نشده تا سیاستهای نابخردانه قدرتهای جهانی را نادیده انگارد یا تأییدی بر آنها باشد و نه در پی توجیه سیاستهای غلط برخی دولتها از جمله پاکستان است. نویسنده در این کتاب سعی کرده به تکلیفش به عنوان یک واجب دینی عمل کرده باشد و هدفش، پاک کردن کامل لکه کثیف دهشتافکنی از از دامن اسلام، آشنا کردن مسلمانان با آموزههای واقعی قرآن و سنت و تلاش برای پیشگیری از رنج بشریت از شعلههای تروریسم است.
کتاب «فتوا پیرامون تروریسم»، اثر شیخالاسلام محمدطاهر القادری و به ترجمه سیدعبدالحسین رئیس السادات در ۳۲۱ صفحه و در قالب 18 فصل، شمارگان ۱۰۰ نسخه و به بهای ۵۲ هزار تومان به همت انتشارات امیرکبیر منتشر شده است.
نظر شما