این روستا در دامنه ارتفاعات شاهو از رشتهکوههای زاگرس واقع شده و بافتی پلکانی و خشکهچین دارد و از منظر گردشگری و اکوتوریسم در مسیر توسعه است. روستای سلین در دامنه کوه زیبای کوسالان به همراه طبیعت بکر آن که ترکیبی از کوه، جنگل و دریاچه است، بهمانند یک تابلوی زیبای نقاشی است که زیباییهای بینظیری برای گردشگران دارد. با این تفاسیر نوشتن از جاذبههای گردشگری سلین هدف نگارنده نیست.
فعلا «سلین» را همین قدر بشناسیم تا به سراغ سارا جعفری، عکاس جوان سنندجی برویم که دست به کاری زده است شاهکار.
او که متولد سال 71 و ساکن سنندج است، برای خبرنگار ایبنا تعریف میکند که اهل سفر است و زمانی که تصمیم میگیرد برای آموزش کودکان روستایی به یکی از روستاهای استان برود و در آنجا یک ماه زندگی کند، طبیعت گردشگری برای عکاسی و فرهنگ مردمان روستایی او را به سلین میرساند.
«به سلین که آمدم مردمانش را تحصیلکرده و باسواد دیدم و طبیعتش بینهایت بکر و دیدنی بود اما اینجا چیزی کم داشت که من بینهایت دنبال آن بودم. چرا سلین کتابخانه ندارد، چرا دختران و زنان این روستا نمیتوانند با کتاب، با دنیای آن سوی خود بیشتر آشنا شوند؟ این سوال در طی مدتی که آنجا بودم، هرروز در من تکرار میشد و دوست داشتم آنجا کتابخانهای داشته باشد».
سارا تعریف میکند که کتاب دوست همیشگی و همراهش است، از کودکی با او بوده و زمانی با حداقل پولتوجیبیهایش برای خود و برادرش محمد کتاب میخریده و کنج تنهاییشان را با کتاب پر میکرده است.
به گفته خانم جعفری، بعد از این فراخوان مردم فرهنگ دوست ایران از جای جای کشور برایش کتاب فرستادهاند و او بهصورت روزانه کتابهای زیادی را دریافت میکرده که هر روز شوق و ذوقش را برای عملیاتی کردن تصمیمم اضافهتر میکرده است.
این فعال فرهنگی اضافه کرد: بالغ بر 600 جلد کتاب در زمینههای مختلف به دستم رسید که 500 جلد آن را که متناسب با فرهنگ و مذهب منطقه بود، جدا کردم و به صورت متناوب به این روستا منتقل کردم.
جعفری با اشاره به اختصاص یک باب مغازه در یکی از اهالی روستا برای کتابخانه بیان کرد: چند قفسه و میز مطالعه نیز برای این کتابخانه اهدا شد که در طول این مدت به سلین منتقل شد. به امید خدا فردا 8 بهمن با همراهی مردم روستا شاهد افتتاح آن خواهیم بود.
جعفری در خصوص برنامههای آتی خود نیز گفت: بعد از تکمیل کتابخانه روستای سلین مشغول جمعآوری کتاب برای احداث کتابخانه در یکی از محلات ناحیه منفصل شهری نایسر سنندج خواهیم شد و با همراهی دوستانم تلاش میکنیم که روزی بتوانیم با کتابهای اهدایی مردم در تمام محلات حاشیهنشین و مناطق محروم کتابخانه ایجاد کنیم.
نظرات