دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۲۷
کتاب های «از کرمان هنرآرا تا دوشنبه و بخارا» و «پیوندهای کرمان و یزد» رونمایی شد

کرمان- در آیین نکوداشت سید محمد گلاب زاده، نویسنده و کرمان شناس، کتاب‌‎های او به نام‌های «از کرمان هنرآرا تا دوشنبه و بخارا» و «پیوندهای کرمان و یزد» رونمایی شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در کرمان، رئیس مرکز کرمانشناسی شامگاه یکشنبه در آیین رونمایی از کتاب های «از کرمان هنرآرا تا دوشنبه و بخارا» و «پیوندهای کرمان و یزد» با حضور استاندار و جمعی از مسئولین در مجتمع آموزشی ریحانه، اظهار کرد: در سفر یکسال گذشته به کشور تاجیکستان و ازبکستان مقاله‌ای با عنوان کرمان شهر ایده ها و شهر شاهنامه ارائه کردیم و وقتی گفتیم کرمان شهر آرمانشهر شاهنامه است برای برخی دوستان سنگین بود، اما زمانی که تمایل، نشانه ها و آنچه در گذر تاریخ بوده را به صورت مستند آوردیم، قبول کردند.

این محقق و پژوهشگر تاریخ کرمان تاکید کرد: صادقانه عرض می‌کنم به عنوان کسی که ۵۰ سال در کتاب ها تورق می کنم هنوز ندیدم ۲ سرزمینی مثل کرمان و یزد، شانه به شانه همدیگر در راستای مهرورزی، سرافرازی و بر افراشتن پرچم ایران نزدیک باشند.

وی اظهار کرد: این مراسم نمونه‌ای از کرامت و بزرگواری کرمانی‌هاست و جوانان ببینند اگر کارهای بزرگی که از آن‌ها برمی‌آید، انجام بدهند؛ مردم حق‌شناس کرمان چه جایگاهی برایشان قائل خواهند بود.

این نویسنده ادامه داد: اولین اقدام برای این مهرورزی توسط ابوحامد افضل کرمانی برداشته شد و در قرن هفتم بیمارستانی برای سلسله اتابکان یزد ساخت که پس از آن محمد مظفر میبدی از یزد به واسطه، این کار بزرگ، مسجد مظفری کرمان را ساخت.

گلاب زاده با اشاره به ادامه تعاملات و همکاری ها بین کرمانی ها و یزدی ها خاطرنشان کرد: این ۲ استان در واقع موقعیت و جایگاه مشابهی داشتند، اینقدر صمیمی بودند که نویسنده کتاب سقوط صفویه می نویسد محمود افغان وقتی به کرمان آمد، کرمانی ها نگران خودشان نبودند و پیکی برای آگاهی یزدی ها فرستادند.

رئیس مرکز کرمان شناسی افزود: اگر همراهی، برابری و برادری بین سرزمین ها باشد در یک سرزمین کویری مثل یزد و کرمان، می توان در چنین سرزمینی عطر زندگی پاشید و برای آن عزت آفرینی کرد؛ همه اینها در گرو انس و الفت بین این ۲ سرزمین است.

کتاب های «از کرمان هنرآرا تا دوشنبه و بخارا» و «پیوندهای کرمان و یزد» رونمایی شد

فرهنگ و تاریخ باید پیشانی فعالیت های ما باشد

محمدعلی طالبی، استاندار کرمان در این آیین گفت: استاد گلاب زاده انسانی بسیار فرهیخته، دانشمند و بسیار علاقه‌مند به کرمان است که آثار ماندگاری در تاریخ‌شناسی و فرهنگ کرمان تالیف کرده و مردم کرمان و جامعه فرهیختگان و نخبگان استان باید قدر ایشان را بدانند که در صف مقدم صیانت از فرهنگ و تاریخ این دیار با انرژی و دلسوز و پرصلابت کار می‌کند.

طالبی با بیان اینکه من شیفته شخصیت استاد گلاب زاده شدم و از او درس گرفتم که با دلسوزی تمام در این مسیر قلم می‌زند، افزود: او درباره فرهنگ و تاریخ کرمان کتاب‌های بسیاری نوشته و کتاب جدیدش درباره پیوند کرمان و یزد است که باید قدردان او و چنین افرادی باشیم.

استاندار کرمان گفت: توسعه و پیشرفت کرمان و تعالی روزافزون میسر نمی‌شود مگر با توجه جدی به فرهنگ و تاریخ این دیار و امیدوارم در مسیر پیش رو که تحول، پیشرفت و تحرک‌بخشی به توسعه استان است، فرهنگ و تاریخ کرمان در کنار ما و پیشانی فعالیت‌های ما باشد و افرادی مانند استاد گلابزاده را در این مسیر در کنار خودمان داشته باشیم.

استاد گلاب زاده تاریخ را از زوایای مختلف به تصویر کشیده است

حسین اکبری فرد رئیس دانشگاه شهید باهنر کرمان در این مراسم ضمن تبریک سالروز ولادت حضرت زهرا (س) گفت: در زمانه‌ای که عرب جاهلیت تولد دختران را مایه شرمساری می‌دانست خداوند خیر کثیر (حضرت زهرا (س)) را به بشریت عطا کرد و این بانوی بزرگ موجب سربلندی و عزت جامعه بشری شد و نامگذاری سالروز ولادت ایشان به نام مادر و زن از افتخارات ما ایرانیان و مادر اولین معلم است.

وی در ادامه با اشاره به خدمت سیدمحمدعلی گلاب‌زاده به تاریخ و فرهنگ کرمان افزود: تاریخ کرمان غنی است و استاد گلاب‌زاده این تاریخ را از زوایای مختلف به تصویر کشیده و برنامه امروز بسیار خوب و به‌جاست.

کتاب های «از کرمان هنرآرا تا دوشنبه و بخارا» و «پیوندهای کرمان و یزد» رونمایی شد

به گزارش ایبنا، استاد سیدمحمدعلی گلاب‌زاده متولد ۱۳۲۵ است که اولین بنیاد استان‌شناسی را در کشور راه‌اندازی کرده، ۱۰ سال رئیس آموزش و پرورش استثنایی استان بوده و مدیر مرکز کرمان‌شناسی است.

در مرکز کرمانشناسی حدود ۴۰۰ عنوان کتاب تاریخ کرمان به چاپ رسیده که بیش از ۴۰ مورد توسط گلاب‌زاده تالیف شده و از جمله می‌توان به «کرمان در آیینه گردشگری» اشاره کرد که برنده جایزه مفاخر ایران شده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها