وی ادامه داد: این كتاب مشتمل است بر یك مقدمه و دو بخش، در مقدمه، كلیاتی درباره جذب و دفع به طور عموم و جاذبه و دافعه انسانها به طور خاص بحث شده است. در بخش اول جاذبه علی (ع) كه همواره دلهایی را به سوی خود كشیده و میكشد و فلسفه آن و فایده و اثر آن، موضوع بحث قرار گرفته است. در بخش دوم، دافعه نیرومند آن حضرت كه چگونه عناصری را به سختی طرد میكرد، توضیح و تشریح شده است.
زجاجی گفت: استاد شهید در این كتاب ثابت کرده كه علی (ع) دو نیرویی بوده است و هركس كه بخواهد در مكتب او پرورش یابد، باید دو نیرویی باشد. حضرت علی (ع) به دلها و روحها عشق و نشاط و ایمان و استحکام میبخشید و شخصیتی رهبرگونه و خاصیتی از نوع خاصیت پیامبران و پیران طریقت داشت و مکتب او تلفیقی از عقل، اندیشه و تسلیم، انضباط ، جذبه و حرکت بود.
این منتقد و کارشناس بخش مدارک پزشکی بیمارستان فوق تخصصی آیت الله یثربی کاشان ادامه داد: علی (ع) کمال جسم و کمال و روح را توامان داشت و شبها به عبادت و روزها در متن اجتماع فعالیت میکرد و در یک کلام یک انسان کامل با همه زیباییهایش بود.
زجاجی در قسمت دافعه به پرداختن آیت الله مطهری به فرقه خوارج اشاره کرد و گفت: علی (ع) دو طبقه جامعه را سخت دفع کرده است؛ یک منافقان زیرک و دوم زاهدان احمق و همین دو درس برای مدعیان تشیع کافی است که چشم باز کنند و فریب منافقان را نخورند و تیزبین باشند و ظاهربینی را رها کنند که جامعه تشیع در حال حاضر سخت به این دو درد مبتلاست.
نظر شما