نخستین چاپخانه كردستان در سال 1314 و توسط مرحوم ایرج بهرامی در سنندج دایر شد و مرتضی خوشخو نیز دومین چاپخانه را در سال 1329 در سنندج دایر كرد. سومین چاپخانه نیز در سقز و توسط دكتر سیمایی داروساز تاسیس شد.
توسعه فرهنگی به عنوان زیربنای توسعه هر كشوری مطرح است و در این میان توسعه صنعت چاپ و نشر بهعنوان یكی از مولفههای فرهنگی میتواند نقش بسزایی در توسعه و پیشرفت هر كشور و منطقه ای داشته باشد. رفع موانع موجود بر سر راه ناشران به عنوان یکی از عواملی تاثیرگذار در ارتقای شاخصهای فرهنگی بایستی در این راستا مورد توجه باشد و این مهم نیازمند حمایت از حوزه چاپ و نشر در کردستان است.
سرپرست ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان در گفتوگو با خبرنگار ایبنا با اشاره به افزایش صدور مجوز چاپ و نشر در استان در سال جاری، گفت: از ابتدای سال جاری ۱۳ فقره مجوز انتشاراتی در استان صادر شد که این مهم از رشد قابل توجهی نسبت به سنوات گذشته در استان برخوردار است.
عبیدالله رستمی با بیان اینکه تا سال ۹۷ تعداد ۶۶ انتشاراتی در استان مجوز فعالیت داشتند، ادامه داد: با احتساب این تعداد مجوز جدید تعداد انتشاراتیهای کردستان به ۷۹ باب رسید.
وی به مجوزهای صادره در سطح استان هم اشاره کرد و افزود: انتشاراتیهای «پهپووله»، «رونیا»، «پنجه»، «رایحه ماندگار»، «ژیلوان»، «آشا قلم»، «پهرتووک» و «هسیره» در شهر سنندج، انتشارات «پنجره امید»، «مهولهوی کورد» و «نور حق گستر» در شهرستان سقز، انتشارات «برگ بلوط» در شهرستان مریوان و «افرای گروس» در شهرستان بیجار مجوز فعالیت در زمینه چاپ و نشر کتاب دریافت کردند.
سرپرست ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان با اشاره به رشد انتشار کتاب در استان کردستان گفت: از ابتدای سال جاری تا پایان بهمنماه ۳۰۶ عنوان کتاب در موضوعات مختلف و به زبانهای فارسی و کوردی در استان منتشر شده است.
نظر شما