زنده یاد خسروشاهی ضمن همراهی در مبارزه با رژیم ستمشاهی، در دوران پیش از انقلاب به ویژه پس از آغاز تحصیل در حوزه علمیه قم با بزرگان حوزه در ارتباط بود و در متن جریانهای علمی و سیاسی حوزه مقدسه قم قرار داشت و حضورشان در مجالس درس علامه طباطبایی باعث شد تا نسل جدید و جوان امروز آثار علامه طباطبایی را با تصحیح عالمانه ایشان در اختیار داشته باشد.
وی کتابشناس برجستهای بود که با بسیاری از بزرگان و عالمان ایران و جهان اسلام ارتباطی فکری و سیاسی داشت و توانست در حوزههای تاریخ نگاری و تاریخ شفاهی بسیار موثر عمل کند. خاطرات مستند او از معدود کتابهایی هستند که ما را بدون واسطه با جنبشهای آزادی خواه اسلام سیاسی آشنا میکند.
مرحوم خسروشاهی پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز در سمتهای اجرایی خدمات صادقانهای داشت و زمانی که در عرصه دیپلماتیک به خدمت مشغول شد پل ارتباطی مهمی بین شیعیان و اهل سنت آزادی خواه بود و آثار او از مهمترین منابع مطالعاتی برای شناخت صحیح از جنبشهای اسلام خواهانه جهان معاصر به شمار میرود.
در کنار سالها تحقیق، پژوهش و انتشار آثار ارزشمند همچون اسناد مهم مصلح برجسته جهان اسلام سید جمال الدین اسدآبادی در وزارت امور خارجه، تربیت شاگردان بسیار و تاسیس کتابخانهای در قم از دیگر خدمات ارزشمند استاد خسروشاهی بود.
درگذشت این شخصیّت عالم و محقّق را به جامعه فرهنگی کشور، شاگردان، ارادتمندان و خانواده و بازماندگان محترم ایشان تسلیت میگویم و از خداوند رحیم، علوّ درجات و رحمت واسعه را برای ایشان طلب میکنم.»
نظر شما