کتاب «هیچ دوستی به جز کوهستان» نوشته بهروز بوچانی، نویسنده کرد ایرانی قرار است در استرالیا تبدیل به فیلم شود. بوچانی سال گذشته میلادی برنده گرانترین جایزه ادبی استرالیا شد.
بوچانی، که در حال حاضر ساکن استرالیا است، پیش از این برنده مهمترین و گرانترین جایزه ادبی استرالیا و جایزه ادبی نیو سات ویلز پرمیر شد و به ترتیب 125 و 10 هزار دلار به دست آورد.
بوچانی معتقد است اقتباس سینمایی کتاب توجه بیشتری را به مشکلات ناشی از مهاجرت و پناهندگی در استرالیا و قوانین طالمانه مربوط به آن جلب میکند. نویسنده کُرد به گاردین استرالیا میگوید: «مهمترین موضوع به اشتراک گذاشتن این داستان است و این داستان فقط قصه زندگی من نیست.
کاری که دولت استرالیا در مانوس انجام داد و همچنان سیاستهای خود را ادامه میدهد باید به مردم دنیا اطلاع داده شود و سینما زبان قوی و مهمی است.
سینما سکویی مهم و زبانی قابلدرک برای همه است. فکر میکنم با تماشای فیلم آدمهای بیشتری درگیر این داستان بشوند و میتوانیم قصه را بینالمللی کنیم. موضوعی که اهمیت زیادی دارد.»
بوچانی در سال 2013 با قایق از اندونزی به سمت استرالیا مهاجرت کرد و توسط گارد ساحلی به جزیره مانوس برده شد که در واقع زندان استرالیا برای پناهجویان غیرقانونی است. «هیچ دوستی به جز کوهستان» داستان سفر خود نویسنده به استرالیا و دستگیریاش و البته امتناع دولت استرالیا از صدور مجوز برای ورودش به خاک استرالیا است. بوچانی داستان را در اپلیکیشن واتزاپ برای دوستش امید توفیقیان ارسال میکرد و کار ترجمه کتاب به زبان انگلیسی هم به عهده آقای توقیفیان و خانم مونس منسوبی بوده است.
کمپانی فیلمسازی «آئوروا» با همکاری سوئیتشاپ و گرین و هودلام و در استرالیا تولید فیلم «هیچ دوستی به جز کوهستان» را به عهده خواهند داشت. شرکتهای فیلمسازی تولیدکننده این فیلم طی بیانیهای اعلام کردند: «کوهها داستانی تعیینکننده در زمانه ما است؛ نه تنها داستان استرالیا بلکه نوع برخورد دولتها را با پناهجویان مورد بررسی قرار میدهد. با اینکه داستانها در چند بخش خندهدار است اما باید بدانیم که قصهای قدرتمند از پیروزی امید بر افسردگی را در دست داریم.»
بوچانی معتقد است باید دردهای دوستان پناهندهاش در این فیلم منعکس شود تا مردم دنیا بدانند استرالیا با پناهندگانش چه میکند: «ما بخشی از تاریخ استرالیا را ثبت کردیم و این موضوع اهمیت زیادی دارد.
در این فیلم فقط کتاب من اهمیت ندارد و از خاطراتی که دیگران از مانوس روایت کردهاند استفاده میشود. دولت استرالیا همیشه تلاش میکند حقیقت را پنهان کند اما آنها حالا باید بدانند که این قصه، قصه بزرگی است. قصهای که فقط متعلق به من نیست و داستان آدمهای زیادی دیگری است.
این فیلم خیلی مهم است اما تنها پروژهای نیست که در حال حاضر مشغولش هستم. در مورد کارهای دیگرم در آینده بیشتر خواهید شنید. در حال حاضر با محققین زیادی کار میکنم و با جوامع هنری مختلف در ارتباط هستم.»
بهروز بوچانی سی و شش ساله و اهل ایلام، در دانشگاه تربیتمعلم تهران درسخوانده و کارشناسی ارشد خود را در رشته جغرافیای سیاسی و ژئوپلتیک از دانشگاه تربیت مدرس دریافت کرده است. بوچانی در مسیر استرالیا بعد از غرق شدن قایق مهاجران غیرقانونی به طرز معجزهآسایی از مرگ نجات یافت اما در ادامه توسط نیروی دریایی استرالیا دستگیر شد و او را همراه مهاجران دیگر به کمپی در جزیره مانوس فرستادند.
«هیچ دوستی به جز کوهستان» با همکاری نشر «چشمه» در ایران هم منتشر شده است و در مدت زمان کوتاهی مورد استقبال خوانندگان ایرانی قرار گرفته است.
نظر شما