یکشنبه ۱۰ فروردین ۱۳۹۹ - ۰۸:۲۳
ناگفته‌هایی درباره فرزندان و نوادگان حضرت عباس(ع)

کتاب «حضرت ابوالفضل العباس(ع)» به بیان فضایل حضرت عباس(ع) می‌پردازد که مشعل آزادی و کرامت را با هدف حاکمیت «کلمة‌الله» در زمین برافراشت و کاروان‌های شهیدان را به عرصه‌های شرف میدان‌های عزت، راهبری کرد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، درباره عباس‌بن امیرالمؤمنین(ع) کتاب‌های زیادی نوشته شده، ولی اکنون یک محقق مدقق دست به قلم برده و کتابی مورد اعتماد بر اساس متون و منابع متقدم و بدون حشو و زوائد و خالی از مطالب سست نوشته است. بدون تردید می‌توان کتاب «حضرت ابوالفضل العباس(ع)» را یکی از بهترین کتاب‌ها درباره شخصیت حضرت عباس(ع) دانست.
 
کتاب حاضر، مطالب و نکات تازه‌ای دارد. مهم‌ترین بخش کتاب درباره فرزندان و نوادگان حضرت عباس(ع) است. همچنین موشکافی‌های مؤلف در بخش مربوط به خاندان مادری ایشان نیز قابل مشاهده است. این کتاب توسط انتشارات میعاد اندیشه منتشر شده است.

عناوین اصلی کتاب شامل: مقدّمه، تولد و سن شريف حضرت اباالفضل العباس(ع)، دوران کودکی، ایام نوجوانی و جوانی آن حضرت، ازدواج حضرت اميرالمؤمنين(ع) بعد از شهادت فاطمه زهرا(س)، ديدار حضرت اميرالمؤمنين(ع) از فرزند دلبندشان حضرت اباالفضل العباس(ع)، همراهی با امام حسن(ع)، همراز با امام حسین(ع)، سپیده نهضت حسینی، حرم امن الهی، طلوعی غرورآفرین، مشاور امین، پاسدار حرم حسینی، علقمه عشق، شهادتگاه، تاریخ مرقد، کف العباس، حضرت ابوالفضل(ع) در نگاه معصومین، فضایل و کمالات حضرت ابوالفضل(ع)، سیمای سپهسالار، القاب و کنیه ها، همسر و فرزندان، نمونه ای از کرامات و زیارتنامه حضرت ابوالفضل(ع) است.  
 


مقدمه کتاب چنین آغاز می‌شود: «حضرت ابوالفضل(ع) به عنوان بزرگترین سردار یگانه‌ای که فضایل و کمالات برجسته‌اش زبانزد خاص و عام است و همانندی نظیر ایشان نمی‌توان یافت، در عرصه تاریخ اسلامی ظاهر شد و در فاجعه عاشورا ایستادگی فوق‌العاده و اراده استوار و وصف‌ناپذیری از خود نشان داد و با قلبی مطمئن و آرام و عزمی قوی و نیرومند، لشکری شکست‌ناپذیر بود.
 
حضرت عباس(ع) مشعل آزادی و کرامت را برافراشت و کاروان‌های شهیدان را به عرصه‌های شرف میدان‌های عزت، راهبری کرد و پیروزی را برای ملت‌های مسلمان که در زیر چکمه‌های ظلم و ستم، دست و پا می‌زدند به ارمغان آورد و برای حاکمیت «کلمة‌الله» در زمین، به میدان جهاد شتافت.»
 
فصل اول کتاب به پیوند فرخنده حضرت علی(ع) و ام‌البنين(س) پرداخته است که 10 سال پس از شهادت حضرت زهرا(س) این پیوند مبارک صورت می‌پذیرد.  در این بخش به ارادت قلبی ام‌البنين(س) به خاندان پيامبر(ص) اشاره شده و در فصل دوم تا چهارم این کتاب با زمان ولادت حضرت عباس(ع) تا نوجوانی ایشان آشنا می‌شویم. فصل پنجم و ششم این کتاب به سومین فصل و سرنوشت‌سازترین حادثه زندگی حضرت ابوالفضل(ع) اشاره می‌کند و تأثیر کیمیایی سخن امیرالمؤمنین(ع) و عبارات عشق‌افروز ام البنین(س) به همراه واژه‌های شهامت‌آفرین برادرش امام حسین(ع)، در این بخش از حیات حضرت عباس(ع) خود را نشان داد.
 
در بخشی از کتاب به مقام حضرت عباس(ع) نزد معصومین پرداخته که اگر بخواهيم مقام و منزلت حضرت عباس (ع) را از ديدگاه امامان معصوم (ع) دريابيم، كافی است به سخنان امام حسین(ع) درباره حضرت عباس(ع) توجه كنيم. در شب عاشورا، وقتي دشمن در مقابل كاروان امام حسين (ع) حاضر شد و دررأس آنها عمربن سعد شروع به داد و فرياد كرد، امام حسين(ع) به حضرت عباس(ع) فرمود: برادر جان، جانم به فدايت، سوار مركب شو و نزد اين قوم برو و از ايشان سؤال كن كه به چه منظور آمده‌اند و چه می‌خواهند.

در اين ماجرا دو نكته مهم وجود دارد، يكی آنكه امام به حضرت عباس می‌فرمايد: من فدايت شوم. اين عبارت دلالت بر عظمت شخصيت عباس(ع) دارد، زيرا امام معصوم العياذ بالله سخنی بی‌مورد و گزاف نمی‌گويد و نكته دوم آنكه، حضرت به عنوان نماينده خود عباس(ع) را به اردوی دشمن می‌فرستد.
  
همچنین در این کتاب با القاب و کنیه‌های حضرت ابوالفضل العباس(ع) آشنا می‌شویم برخی از القاب که در این کتاب به آنها اشاره شده شامل موارد ذیل است: قمر بنى‏‌هاشم (بهره‏‌مندى بسيار عباس از جمال و جلال و سيماى سپيد و زيبا و سيرت سبز و نورانى، زمينه‌‏ساز اين لقب است) باب‌الحوائج (كريمى از دودمان كريمان كه چون حاجتمندى سوى او روى كند، خواسته‏‌هايش را برآورده می‌کند)، طيار (بيانگر مقام و عظمت‏ حضرت عباس(ع) در فضاى عالم قدس و بهشت جاودان است)، الشهيد (شهادت، كه نشان نمايان ابوالفضل(ع) است و در چهره حيات او درخشندگى بسيار دارد، زمينه‌‏ساز اين لقب است) و سقا (دلاورى عباس در صحنه‌هاى حيرت‏‌آور آب‏رسانى به تشنگان، سبب اين لقب شد). در فصل پایانی این کتاب نیز زیارت‌نامه حضرت عباس(ع) همراه با ترجمه آورده شده است.
 
کتاب «حضرت ابوالفضل العباس(ع)»، تألیف سیدمحمدصادق مهدوی در 66 صفحه، شمارگان 2000 نسخه با قیمت 15 هزار تومان از سوی انتشارات میعاد اندیشه منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها